Внимавайте, дебнат ви търговците на роби!


Внимавайте, дебнат ви търговците на роби!
10 Юни 2011, Петък


Историята прочетохме в този форум - http://pozvanete.bg/forums/viewtopic.php?t=1204 и ви я поднасяме без редакторска намеса:


Странстващ:
„Аз съм работил в различни градове в Чехия и различни заводи, знам почти всичките агентури и координатори - кои са мафии и кои не. Ако има хора, които мислят да заминават, нека първо се допитат до такива, които са патили.

Виждам, че интереса със запитванията за Чехия е голям, досега съм отговорил на абсолютно всеки, но ще оставя и предварително тук на темата малко основна информация, за да знаете преди да тръгнете, но ако сте решили, че в Чехия ще спечелите пари, сбъркали сте държавата. Чехия - парична единица крона, всеки българин, минал през там, знае, че още не са минали към евро.

Приблизително 26 чешки крони са 1 евро, 14 крони - 1 бг лев. Като цяло да работиш в Чехия за по-малко от 70 крони на час си е сериозна загуба на време, даже вече ако сте се хванали за такива пари, трябва да правите поне по 100-110 часа минимум на седмица или 400-до 440 на месец.

В цяла Чехия посредниците, които ви уреждат (набутват) на работа, са мрежа от бивши словаци, лежали по чешките затвори, украинци и тук най-лошото в последните години и българи, които печелят на гърба на сънародниците си, повечето освен че са доста отдавна там и си знаят езика много добре, става вече дума за българите и като сърбаш попарата на един и искаш да се махнеш, уж съвсем случайно получаваш номера на друг българин или словак, който после се оказва, че е дружка с този, от когото бягате и пак отивате на друг мошеник, за когото буквално работите за едно ядене и за нищо друго.

Иначе храната е сравнително евтина, при заплата, ако вземате от порядъка на 15 - 20 000 крони, ще си живеете нормално без да се притеснявате, както казах по горе, това не е държавата, в която можете да спестите пари, за други може да е относително, виждал съм хора там всякакви, пушачи, алкохолици, вечерта взима заплата, а на другата сутрин няма за един хляб, като вечерта си е върнал борчовете и пак нищо.

Пазете се там конкретно от хора като (на някои не им знам всички имена) Младен Емилов, Веселин Петков Василев от Враца, Стефан Димитров, Георгиев, Ханка, Станислав, агентури като Ariete MB, Edymax, Presente, и много други боклуци, за които в момента не мога да се сетя, почти всички са ми минали през главата.

Малко информация за Словакия, страна много по-мизерна от България бих казал, не дай си боже някой да се излъже да стъпи там да припечелва. Парична единица крона, още по евтина и от чешката, съотношение спрямо еврото 30 крони за евро и там идва гаврата, че вместо да работите за повече крони, отколкото в Чехия, ще вземате много по-малко от Чехия.

Другата истина е, че цените на храните и дрехите са петорно по-високи от Чехия. Пазете се там от боклуци като Зобан - словак около 50-те, забогатял от посредническа дейност на гърба на идиотите, неговите хора от мрежата. В Чехия му носят хора, също така за самата Словакия през него минават 90% от тия, които си търсят работа. Нека има късмета да дойде на море пак в България. Нека видим.

Словения - страната на заблудата, преди няколко години хвърлиха денарите и преминаха на евро, сега в момента е страшна инфлация, най-евтиния хляб е 1 евро и 20 цента, макар че за вас заводът превежда на посредника по 8 евро на час + 7.50 за храна на ден + 5 евро за пътни, а до вас стигат по 2.50 до 3 евро на час, 3.50 за храна, ако изобщо ви ги дадат и към 2 евро за път, които също няма да ви дават.

90% от хората, които отиват в Словения да работят, минават през всеизвестната българска госпожа от Добрич -Стела Димитрова или както е сега Стела Мезе, взела фамилията от словенския си мъж Само Мезе, та тия двамцата са най-известните мошеници в момента за Словения, даже бият по измами тия от Чехия, имат да дават заплати на излъгани българи за близо половин милион евро. Аз лично имах лошия късмет да мина и през тях, дано да не се засечем някога в България.

Има и други хора патили си от тях - вижте и на izlugan.com, а там коментарите са повече от по 40-50 човека които си чакат парите, хиляди евра, аз изгорях с малко, с около 1000 евро, нека като им се върне един ден, се сетят.

Това, което видях там е покъртително, строители български работещи и от 2 години без един цент в джоба, мъжът им дава пари по 20-30 евро, колкото да не умрат от глад, и ядат препечен хляб с маргарин и после хайде пак на обекта.

Та замислете се много сериозно преди да тръгнете да печелите от такива държави, където е играл руският ботуш, защото там има един голям К*Р и нито цент, защото по-добре за 300-а лв., но сигурни и с покрив над главата, както са повечето от вас, които ми пишат, отколкото да спите по автогарите в чужда държава, където никой не го интересува кой сте и дали имате пари.

Щях да забравя, като добавях имена към мошениците горе, да спомена за Иван Иванов от Чехия, млад към 28-30 годишен тарикат, подвизаващ се в област Бърно, ще продаде и майка си за пари.

Два са по-сигурните начини да отидете на работа навън, забравете всички посредници и мошеници. Единият е да отидете на сигурно при ваш човек, работещ отдавна в дадената страна и той да ви осигури работа и квартира, другият е да знаете поне един официален за света език, английски, немски, испански или какъвто и да е друг, с който можете да се оправите, отивате директно в страната, настанявате се на общежитие и си търсите през това време работа чрез трудовата им борса или вестниците”.

Постингът е от 2009 г., но с изключение на инфлацията, едва ли много са се променили нещата.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки