ГЕРБ сложи на тезгяха и земята ни


ГЕРБ сложи на тезгяха и земята ни
Найденов на полето - рекламна снимка с търговски цели
10 Юни 2011, Петък


На 19 април 2011 г. „Десант” написа: „Продава се държава! Лице за контакти: Б.Б.”. Поводът бе намерението на правителството да продаде остатъчния дял в енергийните дружества.

Автор: Илияна Христова

Но никой от нас не е предполагал какво се задава. А оказа се, очаква ни и разпродажба на българската земя. Буквално!
Към тезгяха се засилват ниви, полета, почва, върху която от векове израстват българи.

Този път лицето за контакт е земеделският министър Мирослав Найденов. В първите дни на юни той бе в Израел и превърна посещението си в борса, където да изложи „стоката”. Но да се чудим ли?

В средата на май Найденов се видя и с китайска бизнес делегация. След срещата стана ясно, че корпорация от азиатската страна иска да арендува или купи 12 000 във Видинско и около 40 000 декара край Ямбол. Найденов щастливо потриваше ръце.

Според „Fermer.bg” (умишлено цитираме сайта, тъй като фермерската общност добре е запозната с делата на министъра), на сергията са сложени 1 млн. декара. Те са една трета от общия Държавен поземлен фонд. Тях правителството се мъчи да бутне на когото свари.

Няма скрито покрито: „Израелските компании проявяват интерес към покупката на земеделски земи в България. България разполага с държавни земи, които в кризата държавата не може да управлява добре и възнамерява да продава част от имотите на Държавния поземлен фонд.”, съобщи най-официално и спокойно пресцентърът на Министерството на земеделието след срещата на Найденов с израелския му колега Шалом Симхон.

Срещу земята, която е не само стопанска, но военна и културна ценност, България очаква да получи 400 000 млн. лв. Те пък са нужни за закърпване на бюджета. Какво излиза? Заради некадърността, мафиотското управление и нискочелието на управляващата партия, държавата ще разпродава земята си.

Вместо да затегне изтичането на ДДС, контрабандата, да излови пиявиците, които смучат от народа и хазната, ГЕРБ се ориентира в разпродажба и на немислимото. Утре може и въздуха, а накрая – и хората!

При встъпването си в длъжност Найденов обеща да разследва далаверите с поземления фонд, наследени от тройната коалиция.

Резултатите не са известни.
Обеща и да раздаде земята на нуждаещи се български фермери, т.нар. малки стопанства. Вижда се, че и това няма да стори. Декарите плодородна българска земя, засилени към пазарската сергия, са най-голямото олицетворение на престъпното отношение на държавата към собствените си ресурси.

Като си продадем земята, престават да бъдат наши хлябът, плодовете, зеленчуците, а и всичко, върху което стъпваме и живеем. Чуждият собственик ще си гледа най-вече своя интерес - ще изнася печалби, ще сее и обработва каквото и както поиска, ако желае – бурени ще остави и змии ще отглежда.

Ако бяхме истинска държава, прокуратурата щеше да разследва намерението да се разпродава поземления фонд, тъй като това е заплаха за националната сигурност.

А иначе Бойко Борисов не спира да разправя, че най-ценното на България е земята й. С нея, според думите му, ще изхранваме света. Но пропуска, че ролята на българите ще е  да бъдат ратаи на чужди чорбаджии.


На министъра-брокер повече му отива да е боксова круша (на снимката - позабравен момент от визитата на Мирослав Найденов и Бойко Борисов в Япония)

В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки