Валсът на мечтите


Валсът на мечтите
Абитуриентските вечери тази година във Велико Търново се превърнаха в общоградски празници. В късния следобед всеки ден от 21 до 24 май централната улица беше затворена за автомобили и застлана с червен килим, по който дефилираха младежи от различни учили
30 Май 2011, Понеделник


Моята баба не е имала свой абитуриентски бал… и го е имала много пъти – с празниците на дъщерите и внучките си.

Автор: Ани Петрова

 Има го и днес с албума, събрал десетки спомени и десетки сбъднати мечти (сн. 1).

Спомените и мечтите нямат възраст. Затова и днес, в дните около 24 май, вълнението е общо, трепетите са общи, очакването е общо (сн. 2).

Някои от зрелостниците идват с джипове и крещят – дано да е закана, че в утрешния ден ще са по-умни, по-смели, по-горди с родината си (сн. 3).

Други идват с камион, чиято платформа е превърната в чалготека. Столовете и чашите подсказват, че са се родили уморени и ще живеят, за да си починат (сн. 4).

И едните, и другите развяват националния трибагреник – значи още не са сред онези 200 хиляди, които искат да заминат зад граница, защото тук им е писнало. Значи още са българи, а не хъшове.

Най-хубави са момичетата! Тези със сините рокли (сн. 5); и тези с червените рокли, подтичващи след порасналите мъже в черно (сн. 6); и онези, които са татуирали герба на царство България между гърдите си (сн. 7). Всички са хубави, защото това са децата ни.
Не бива да ги съдим! Те са такива, каквито сме ги отгледали, но не са орисани да сбъдват мечтите ни на всяка цена! Децата ни имат свои мечти!

Нека им пожелаем на добър час! И да ги предупредим, че понякога асфалтът свършва без предупреждение (сн. 8).

Празничен резил
Тъкмо бургазлии да започнат с хвалбите, че тази абитуриентска кампания се размина без жертви, катастрофи, пиянски побоища и подобни изцепки, местните юнаци не пропуснаха да направят като магарето пред Соломон.

Три момичета от Търговската гимназия в Бургас осъмнаха на 24 май без пари, фотоапарати, бижута и скъпи парфюми. В хотел в Слънчев бряг те празнуваха абитуриентска вечер заедно със свои връстници от училище „Константин Преславски”.

Елементарната кражба беше разкрита за нула време, веднага след преглед на записите от охранителните камери. На тях ясно се виждало как трима тарикати прескачат декоративните прегради на терасите, за да тарашат апартаментите. Според официалната версия единият от арестуваните е средношколец от „Преславски”, а останалите са негови авери от махалата.

Според потърпевшите от Търговската и тримата са от празнувалите с тях, а на помощ наистина им дошли „безсмъртни” приятели.

(Безсмъртен на бургаски жаргон се нарича младеж, облечен по местната мода – с анцуг с три ленти на ръкава и задължително вдигната качулка).

До редакционното приключване на броя следствието все още беше в действие. Факт е обаче, че въпреки няколкото плахи опита случката да се потули, абитуриентите широко я разгласиха пред приятели, родители и медии. А и полицията си свърши работата светкавично.



В категории: Горещи новини , Фоторазказ

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки