Шеф вързал за дърво шофьора си


Шеф вързал за дърво шофьора си
Сервизът и автомивката на Димитър Златанов, от които изчезнали скъпи уреди
25 Май 2011, Сряда


Пребит като псе и три часа вързан за дърво в гората изкара таксиметров шофьор от Велико Търново.


Автор: Здравка Христова

Жертва на средновековното изтезание и унижение стана 39-годишният Недялко Петров, шофьор в “Евро такси”. В жалба до Районната прокуратура той твърди, че извършители на издевателството срещу него са собственикът на таксиметровата компания Димитър Златанов и брат му Станислав.
От три години Недялко кара лична кола на Димитър Златанов като такси, често правил лични услуги на братята, помагал им в сервиза на ул. “Филип Тотю” в града. Дори по тяхна покана изкарал с тях Великден в къщата им на търновското село Ветринци. В последния ден от празниците вечерта шофьорът помогнал на Златанови да приберат скъп заваръчен апарат в сервиза и подкарал таксито за нощна смяна.
На 26 април сутринта Димитър и Станислав му се обадили да излезе, за да свършат някаква работа. Казали му, че отиват пак до Ветринци. Вместо да влязат в селото, колата отбила към крайпътна поляна до гората.
Димитър Златанов издърпал подчинения си навън и заедно с брат си започнали да го ритат и налагат с юмруци. След побоя го завлекли към гората и го вързали за едно дърво. Казали му да си помисли къде, на кого и каква информация, свързана с бизнеса им, бил давал.
Причина за гнева им била кражба на скъпия апарат, който пренесли предния ден. След като не получили обясненията, които им трябвали, привързали Димитър още по-стегнато с червен сезал към дървото и го зарязали така.
След няколко часа мъчително разпъване на канапа, мъжът успял да разхлаби примката и се освободил. Без телефони, лична карта и шофьорска книжка, които изпаднали някъде по време на побоя, той се добрал до Велико Търново на автостоп.
На следващия ден Недялко се освидетелствал при съдебен лекар. В съдебномедицинското удостоверение, издадено от д-р Данаил Гайдарски, се описват три кръвонасядания с различна по големина площ и моравосин цвят и отоци по дясната ръка и в левия хълбок около кръста. Причинените увреждания отговарят да бъдат получени по време и начин, както съобщава пострадалият – удари с юмруци и ритане с крака по тялото, пише в заключението си д-р Гайдарски.
Недялко ми дължи пари, представял ми е фалшиви документи. Имам съмнения, че е взел апаратурата от сервиза, каза Димитър Златанов. Той твърди, че с пръст не го е пипал и отказа повече да коментира.
По случаите с побоя и с кражбата от сервиза се оказва, че работи един и същ дознател Йордан Халачев. Именно той върнал преди седмица личната карта и шофьорската книжа на Недялко, които били намерени в таксито му. След няколко дена го викнал да му даде и мобилните телефони.
Двата случая още не са приключени, събирам доказателства, заяви Халачев. Той се позова на следствената тайна и отказа да даде информация дали има доказателства, уличаващи братята в побоя и шофьора в кражбата на скъпата апаратура от сервиза.


Недялко Петров останал вързан часове наред навръх Великден


0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки