Целта е океанът прясна вода под Либия


Целта е океанът прясна вода под Либия
Пепе Ескобар
11 Април 2011, Понеделник


Малко хора на Запад знаят, че Либия, заедно с Египет, са върху Нубийския подземен водоносен хоризонт, което е цял океан от безценна прясна вода под пясъците на пустинята. И така, либийската война е съдбоносна водна война.


Контралът върху водоносният хоризонт е безценен – „спасителна” операция за жизненоважните природни ресурси от „диваците”
Този Водопроводистан е заровен дълбоко в пустинята и се проточва на цели 4000 км и се нарича проект Великата изкуствена река, който Кадафи реализира за 25 милиарда долара, без да вземе и цент кредит от МВФ или Световната банка (какъв лош пример за развиващите се страни!) . Великата изкуствена река водоснабдява Триполи, Бенгази и цялото либийско крайбрежие. „Залежите” от прясна вода се изчисляват от учените на еквивалентен на дебита на река Нил за 200 години!
Помислете си за така наречените „три сестри” – Veolia (бившата Vivendi), Suez Ondeo (бившата Generale des Eaux) и Saur – френските компании които контролират над 40% от световния пазар на вода. Всички очи сега трябва да се фокусират върху това дали тези водопроводи ще бъдат бомбардирани. Изключително правдоподобен сценарий, който ако се състои, сочни договори за „реконструкция” ще облагодетелстват Франция. Това ще е финалната стъпка да се приватизира всичко това – за момента незаграбено – водата. От шокова доктрина към водна доктрина.
Е, добре, това е само кратичък списък от печеливши- все още никой не знае, кой ще прилапа нефта и природния газ, да не пропуснем. Междувременно (бомбеното) шоуто трябва да продължи. Няма друг бизнес като бизнесът с войната.
Бележка на редактора:
Достатъчно!
Още някой умник от всенародното движение „Дърдорковци за демокрация” да ми каже нещо!? За погазените демократични свободи на либийците, за сатрапа Кадафи и френско-англо-американско-гъзъ освободители!?
Хайде, замълчете, става ли!


В категории: Международна политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки