Масони, шпиони и жени в аферата „Вълковгейт“


Масони, шпиони и жени в аферата „Вълковгейт“
Атанас Вълков остава в ареста
10 Април 2011, Неделя


Зад всеки успял мъж стои една силна жена. Както и зад всеки провален, междувпрочем. Пък дори и той да е масон. Също като съдия Атанас Вълков, който от шефското място в Бургаски административен съд влезе директно зад решетките. Колегите му засега отказват да го пуснат под гаранция и той ще изчака в ареста края на съдебното разследване.

Автор: Фани Христозова

Втора седмица скандалът около съдията не излиза от топ 10 на най-коментираните новини в града. Никой обаче не подозира, че цялата сага около него пасва идеално за сценарий на евтина сапунка. Тайни общества, шпионски техники, любов, ревност и накрая предателство изобилстват в битието на закопчания магистрат. И бой с чадър между две жени, за който няма нито ред в кориците на делото, но той оказва решаваща роля в разследването.
Драмата се заформя преди година, когато Вълков освобождава от работа своя подчинена. Какви са мотивите й тя да изтърчи веднага в службите с пълни папки доказателства срещу бившия й шеф, можем само да се досещаме. Факт е, че след показанията на русокосата служителка с наранени чувства, срещу Вълков са включени специални разузнавателни средства. Той е бил следен близо една година, докато накрая агент под прикритие му заложи капан.
Мълвата за любовен триъгълник в дъното на аферата "Вълковгейт" обаче вече излезе извън зидовете на храма на Темида и е на път да се превърне в най-горещата тема в Бургас. Въображението на съдебните служители чертае такива интригуващи картини - за съблазнителни секретарки, изневери, публични скандали, последващо разкаяние и финал, който вече е публично достояние.
Кой е съдия Атанас Вълков
Кариерата му започва през 1998 година в Айтоски районен съд, където е на щат само 7 месеца от края на март до октомври. След което е изстрелян в Бургас.
Всъщност съдия Вълков винаги се е ползвал с авторитет сред гилдията. Никога не е крил връзките си с високите етажи на властта и с масонската ложа. Ползва се с протекциите на бившия шеф на ВАС и настоящ омбудсман на Републиката Константин Пенчев, който е в ранглистата на най-уважаваните прависти в България.
Именно по изрично настояване на Пенчев, Вълков бе избран от Висшия съдебен съвет за шеф на Апелативния съд през 2007-а година. Тогава, въпреки че е изкарал 4 на изпита за ръководител на административния съд, името му е било предпочетено пред тези на неколцина други блестящи бургаски съдии, получили отличен на изпита. Бургаският съдия фигурира в списъка на масани от съдебната система, публикуван през декември 2010 г. в сайта Balkanleaks.
Според разследващите, "рицари на пергела и ъгъла" (масонски символи) от същата ложа са още Георги Шопов, бивш председател на съда в Пазарджик, сега член на ВСС и на Висшата атестационна комисия, и бившият правосъден министър в кабинета на Сакскобурготски Антон Станков. Впрочем присъствието на НДСВ се забелязва особено силно и в защитата на Вълков в съда, което пък още повече затвърди убежденията на колегите му, че възходът му в кариерата е продукт на политически лобита, а не на професионални качества.
При определяне на мярката му за неотклонение Атанас Вълков бе представляван в съда от едни от най-влиятелните адвокати в страната - ексвоенният министър и кадър на НДСВ Николай Свинаров, Илко Димитров и  Константин Симеонов.
Тук отваряме скоба, за да припомним, че името на Симеонов изплува преди време в разработка на ГДБОП за измами с имоти по морето. Той е адвокат от 8 години, преди това е бил следовател в Националната следствена служба, уволнен в началото на 90-те години от тогавашния шеф Ани Крулева. Самият той е бил задържан в арест по обвинение за заплаха на свидетели по наказателно дело с цел лъжесвидетелстване, впоследствие оправдан.
Дали тримата юристи ще успеят да измъкнат Вълков от грандиозния скандал, дали данните от подслушването със СРС и „тайният“ свидетел (информация за името й изтече към медиите още в средата на седмицата) ще са достатъчни за присъда, ще покаже времето.
Мислихме, че идват за Драгнева, казват съдии, които станали свидетели на ареста на колегата им Вълков. Решили, че полицаите ще претърсват кабинета на Даниела Драгнева, също съдийка от Административния съд. Обществена тайна е, че тя често ходи на работа заедно със съпруга си- адвокатът Ненчо Драгнев, замесен в далавери със земи по морето (за тях единствен ДЕСАНТ писа). Случва се той да прекарва голяма част от времето си в съдийската стая, където се съхраняват папки с важни дела.
На 31 март хората с черни тоги в Бургаската съдебна палата са в стрес. На тази дата, след близо едногодишна разработка на ГДБОП, Атанас Вълков е задържан от полицията в момент на уговаряне на продажба на имот от 12 дка в местността Акротия между Несебър и Равда.
Сделка за милиони.
"Теренът е разположен между стола пред хотела и заема единственото голямо останало празно място, което е парково пространство. Ние сме тука 40 години и повече в Несебър. В тази база сме влезли през 1974 година. Винаги е била държавна собственост. Преди съдия Вълков този терен е реституиран, има решение на Поземлената комисия от 2008 година и е реституиран на една фамилия, която не е несебърска и тази фамилия - Габровски, Иван Ненков Габровски, който е наследодателя, абсолютно никой от Несебър не го познава. И абсолютно бях сигурен, че това не е реална истинска реституция, като се и оказва те не са и реститути, просто са някакви удобни хора, на които е записан този имот, та станали са документи фалшиви, аз се съмнявам даже, че има и платена каквато и да е цена по този договор", казва доц. Христо Константинов от Националната спортна академия, на чийто терен се намират въпросните 12 декара.
Всъщност около собствеността на парцела от година се водят разгорещени битки между държавата и частни реститути. За тези терени в момента се води и следствено дело за престъпления против дейността на държавни органи. То е заведено срещу длъжностно лице и все още не е установено окончателно кой всъщност стои зад неправомерното разграбване на терените кметът, поземлената комисия или главния архитект.
Името на кметът на Несебър Николай Димитров изплува в скандала, след като запознати припомниха, че по негово разпореждане миналата година полиция събори бариерите на Националната спортна академия, която от години води спор с общината за собствеността на терена, който е държавна собственост.
Димитров мотивирал заповедта си, с обяснението, че съоръжението е незаконно и ограничава достъпа на частните собственици, които имат реституирани земи на територията на лагера между Несебър и Равда. Тогава той обясни, че бил сигнализиран от "наследници" на земеделските земи, които от години водят съдебни спорове за парцелите.
Осведомени разкриха, че съдия Атанас Вълков не само е гледал тези дела, но и е изисквал от страните допълнителна документация - скици и кадастрални карти за терените. Така вероятно е получил информация за единствените 12 декра земи в района, които можели да бъдат окрупнени.  
За този парцел агент под прикритие, внедрен от службите, за да "закове" Вълков, обявил, че бил готов да плати колосалните 2,3 милиона евро. Всъщност теренът бил придобит с фалшиви документи на името на майка на съдията - 78 - годишната Руска Вълкова, а сделката за т.нар. покупко-продажба на парцела била капан, заложен за Вълков, в който той паднал съвсем елементарно.
Според данни на разследващите в основата на престъпната схема стоят два протокола- единият е от 1953 г. от Комисия на Околийския съвет, с който се удостоверява, че дядото на Вълков - Иван Габровски, вече покойник е внесъл 11.99 декара в ТКЗС. Другият документ е сходен протокол, но от 1955 г. На базата на тези два "документа" четиримата наследници на дядото на Вълков завеждат установителен иск в Районния съд в Несебър.
Около името на Вълков изплува още една прелюбопитна подробност - връзка по роднинска линия със скандалния айтоски съдия
Георги Габровски, който и в момента съвместява длъжността на съдия по вписвания с тази на адвокат. Независимо, че Габровски бе истински съдебен прецедент в България, срещу него не бяха предприети никакви мерки. Нещо повече. Два месеца след като ДЕСАНТ направи разкритие за безпрецедентното нарушаване на закона, клиенти продължаваха да го търсят в адвокатската му кантора, а властите да си затварят очите пред престъплението.
Кой е разпънал чадъра над Габровски стана ясно след ареста на Вълков и огласяването на документите за наследници. Според тях се оказва, че Вълков е внук на Иван Габровски, който е дядо и на Георги Габровски. Фамилията има имот в Черноград, където тези дни полиция е претърсвала местната земеделска кооперация, вероятно за да търси още уличаващи документи срещу Вълков.
В играта влиза и майката
Според експертните справки, подписите на всички, освен този на майката на Вълков - Руска Вълкова (78 г.) са били подправени и положени от едно и също лице. Всички разпитани родственици категорично потвърждават, че баща им Иван Габровски никога не е имал такъв имот. Признават и, че никога не са ходили в Несебър.
Темида, разбира се, е сляпа и няма как да знае тези факти, нито пък да се усъмни в достоверността на документите, и през 2007-ма година излиза районния съд в града, излиза с решение, според което наследниците "имат право да им бъде възстановено правото на собственост". Две години по-късно - през 2009 -та, Руска Вълкова сключва предварителен договор с останалите "наследници", според който купува дяловете им за … 12 хил. лв.    
Обръща се отново към Районния съд в Несебър с искане да се обяви предварителния договор за окончателен. В съда "наследниците" са представлявани от адвокат Иво Бинев. Как юристът е защитавал интересите на "клиентите си" не е ясно, при условие, че никой от тях не го познава, не е ясно.
Факт е, че адвокатът е представил в съда фалшиви пълномощни. Самият той по-късно при разпитите разказва, че бил приятел на съдия Вълков и че именно той го потърсил за съдействие, но никога не е и подозирал, че може да се извършва нещо незаконно. Твърди, че до края смятал, че извършва сделка между роднини, при която всичко е редовно. На фона на излиянията му пред властите недоумение буди справка в имотния регистър, която показва, че на 29 април 2010 г. имотът е бил ипотекиран в собствената му фирма ""Бинев Консулт".  През септември 2010 г., ипотеката е била заличена. Защо Атанас Вълков се е спрял точно на този юрист  службите все още не са и изяснили. Макар Бинев да не е сред  най-изявените в юридическата гилдия в Бургас, негови колеги разказват, че има други предимства - контакти с частни хотелиери, чиито интереси защитава и солидни връзки с магистрати.  
Любопитен детайл от биографията му е фактът, че баща му е работел в отдела за подслушване към ДС преди 10 ноември.

24-годишната съблазнителна блондинка И. Ч. все още е най-големия коз на прокуратурата. Тя е човекът, предал Вълков на властите, а разплитането на аферата "Валковгейт" се базира именно на нейние показания. Младата жена с охота споделила, че има "близки на наблюдения върху Вълков още от 2007 г. насам" и разказала пред службите подробности около частния и професионалния живот на магистрата.
Основавайки се на показанията й, че дословно пресъздава думите на магистрата, Софийски градски съд постанови постоянен арест за бургаския съдия. Пред свидетеля Вълков изрекъл скандалните фрази: "Решил съм да ставам богат човек. Имам познати в много институции. Няколко пишещи машини и чаша чай - и парцелите за милиони ще са мои".
Същото лице твърди, че пред него съдията обяснил, че ще използва стари машини, за да напечата фалшивите книжа, а готовите бланки щял да залее със зелен чай за да предаде автентичен стар вид на документите за собственост на терена.


Парцелът се намира в местността Акротия между Равда и Несебър и е част от базата на НСА Тази палатка съдията може да сложи в заграбения терен. Тя бе разпъната пред съда от жертивите на имотната мафия в Бургас като паметник на позора на магистрата. Майката на магистрата Руска Вълкове е пусната на свобода срещу подписка

В категории: Разследвания , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
1111111
04.10.2019 12:37:15
1
0
Lele lele - kraja na statijata be6e vurhut.
Dali sudija Vulkov e razbral kude e sgre6il ?????.
Gre6kata my e bila - kogato 4ovek se ka4i na drygija korab - imam v predvid - zapo4nal e vruzka s tazi o4arovatelno blondinka - trjabvalo e da ostane na novija korab , s novija poputen vjatur .
Ne e trjabvalo da ja yvolnjava - da ostane s novite si 4yvstva . No jenenite muje vinagi ygajdat na zakonnite si suprygi .
Ka4il si se na nov korab - kakvo ti trjabva da se vru6ta6 i obru6ta6 nazad .
Da - ima6 deca ot zamonnata si jena i kakvo ot tova .???????
Zakonnata supryga vinagi smjata , 4e vednuj kato se e ojenila , cjal jivot moje da VLASTVA nad supryga si .
Gre6kata na sudijata e bila - trjabvalo e da zavurti dva 6amara na zakonnata i da ja sloji na mjastoto ii . A toii otiva da yvolnjava tazi o4arovatelnata blondinka .
Sega - kogato e zapazil semeiistvoto si decata si - kakvo ?????????
Rezyltata e pla4even .
Ne me osujdaiite za druzkata konstatacija - tova mesto v Nesebur nikoga njama6e da bude negovo , za6toto PRAVITELSTVOTO njama6e da razre6i i mjastoto 6te6e da bude objaveno za TEREN OT NACIONALNO ZNA4ENIE .
Tova e - sudija Vulkov - dobrojelatelka sum Vi . Vinagi pri jenenite muje zakonnite im suprygi smjatat da VLASTVAT vurhy tjah cjal jivot - ne - dnes prikazkata e dryga - zavurta6 im dva 6amara i gi slaga6 na mjastoto im .
Tova e - gre6ka sudija Vulkov - gre6ka - fatalna gre6ka . Jalko - VRU6TANE NAZAD NJAMA .
Sujeljavam - 4e ne sum mogla da Vi pomogna sus suvet , kogato e trjabvalo .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки