Заглушиха гласа на кардиолозите


Заглушиха гласа на кардиолозите
В рамките само на един ден билбордът с искане на оставки в МЗ бе издигнат, а по-късно свален, с разпореждане на бургаските общинари
09 Април 2011, Събота


Рано сутринта в понеделник на централния бургаски бул. „Стефан Стамболов” бе монтиран билборд, призоваващ за оставката на здравния министър Стефан Константинов и подчинените му Гергана Павлова, Юлия Джоргова и Божидар Финков.
Последните двама са национални консултанти по кардиология, по чиято „препоръка” драстично бяха орязани средствата за инвазивна кардиология, а животоспасяващи модерни процедури бяха ограничени до 8 на ден.


Автор: Янка Славянска

Гергана Павлова пък е бивша служителка на „Софарма”, която е в драстичен конфликт на интереси, редом с другите си цитирани колеги, които получават по около 42 000 лв. официално декларирани месечни заплати от определени болници, заинтересовани от насочването на пациентите конкретно към тях.
Билбордът бе монтиран от „Български кардиологичен институт”, чиито четири болници са най-потърпевши от орязването на средствата за инвазивна кардиология. В същото време благодарение на инвазивните процедури, извършвани в тях, за последните 2 години смъртността от инфаркт в страната е намаляла наполовина и те са най-предпочитаните от българските пациенти клиники.
Само два часа, след като от Българския кардиологичен институт разпространиха до медиите новината за поставянето на билборда, Община Бургас издаде заповед той да бъде премахнат незабавно, с мотивите, че „накърнявал доброто име на гражданите“!
Сърдечните лекари се питат как точно става това, след като самият Божидар Финков още в понеделник лично обяви от ефира на БТВ размера на заплата си. Откога това, че някой получава възнаграждение по трудов договор се третира като „накърняване на правата и доброто му име“.
От кардиологичния институт определят действията на крайморската община за налагане на финансови глоби и премахването  на билборда като налагане на цензура и ограничаване свободата на словото, характерно иначе за времената на комунистическата диктатура.


В рамките само на един ден билбордът с искане на оставки в МЗ бе издигнат, а по-късно свален, с разпореждане на бургаските общинари

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки