Да изпием по една „Текила“ на разсъмване


Да изпием по една „Текила“ на разсъмване
Близо десет години Стойновски се плезеше на бургазлии от покрива на незаконната си дискотека, сега иска да ги яхне и като кмет
08 Април 2011, Петък


През далечната 1988 г. излезе един култов филм - „Текила на разсъмване“, който специалистите класифицират в три отделни жанра – криминале, трилър и екшън. Как точно трите жанра се преплитат един в друг, нагледно пък показа един господин от Бургас.


Автор: Десант

Бизнесмен, който твърди, че няма собствен бизнес, общински съветник, объркал трибуната на ОбС с аматьорски театър и първи мераклия за стола на кмета в крайморския град – всичко това е Ваклин Стойновски. Който за съгражданите си обаче ще си остане просто човекът, който застреля съдружника си.
Та този човек, чрез офшорната си фирма „Онтайм дистрибюшън“ си хареса един общински обект в Морската градина, взе го под наем, превърна го в нощно заведение и му сложи името „Текила“. Така през 2001 година започна голямото заобикаляне на общинските разпоредби и погазване на закона. Общинската администрация пък се правеше, че не забелязва своеволията му, защото от любимец на бившия кмет червения Йоан Костадинов, Стойновски в момента е слабост и на настоящия гербаджия Димитър Николов.  
Някъде към 2003 г. (вече никой не помни точно кога) „Текилата“ изведнъж се разрастна и се сдоби с втори етаж – просто върху покрива на едноетажната сграда се появиха метални конструкции с навеси, поставиха се маси, барове – така бизнесът с бърз размах реши да удвоява печалбите от шумната кръчма.  
Тук следва една голяма дупка във времето, докато седем години по-късно съветникът Георги Манев не внесе питане в местната администрация за законността на заведението. Отговорът трябваше да дойде от общинската фирма „Благоустройствени строежи“, сключила договора за наем на заведението. Шефът й Константин Косев обаче неглижира проблема.
Последва поредица от репортажи на телевизия СКАТ, която започна перманентен натиск върху институциите, докато РДНСК не издаде заповед за събаряне на втория абсолютно незаконен етаж на „Текила“. За това помогна и второ питане до общинска администрация на собственика на телевизията Валери Симеонов, в качеството му на съветник в местния парламент.
В момента се чака единствено предписание от „Пожарна безопасност“ за премахването на нерегламентираната конструкция, твърдят от РДНСК.
Това е поредната победа на родолюбивата телевизия СКАТ, както и на вестник Десант, който също нееднократно е алармирал за нарушенията на Стойновски, свързани най-вече с бургаския плаж.
А ако се върнем към началото на текста – криминалето с Текилата на кандидата за кмет го видяхме, сега остава да погледаме малко трилър и най-вече екшън от страна на РДНСК. Тогава може и да се почерпим в някой законен бургаски бар с една истинска мексиканска текила... На разсъмване.


Половината от „Текила“ е построена без разрешение - кой щеше да е виновен, ако беше станал инцидент?


0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки