Белезници за човек на Митьо Очите в Кърджали


22 Март 2011, Вторник


При зрелищна акция в Кърджали е задържан Али Мехмедали Исмаил, известен с прозвището Дале Али, който е свързван и с Димитър Желязков-Очите. Качулати командоси го измъкнали като чувал с картофи от шофьорското място на луксозния джип „Ауди”, за който пък се говори, че е собственост именно на Очите.

Арестуван е и около 20-годишният му син. Екшънът по залавянето на Дале Али се е



Автор: Златина Стоянова

случил в понеделник привечер в района на пазара, където демонстриращият луксозен стандарт полу-турчин – полу-циганин държи малък магазин „За 1 лев”.

Али Исмаил е публично известен като лихвар, изгорил чергата на множество закъсали хора. Освен това за него в неофициални разговори ченгета и други запознати съобщават, че той се занимава с проституция и наркотрафик.

Не това е поводът за ареста му обаче. Задържането му по-скоро е свързано с побой над друга ключова фигура от кърджалийския ъндърграунд, организиран на 14 април 2010 г. от Дале Али. Тогава лично бе засечен от очевидци, да участва в мелето заедно с ударната си бригада от цигани.

Съдът трябваше да гледа мярката му за неотклонение от 72 часа в сряда, но заседанието се отложи за следващия ден поради влошеното здравословно състояние на видния арестант. По неофициална информация той има хронична исхемична болест на сърцето. Коментарите в Кърджали обаче не се измерват с особен оптимизъм – Дале Али е засичан в твърде близки контакти с високопоставени ръководители на регионални структури в града, с политици, както и с магистрати. До редакционното приключване на броя магистратите в родопския град все още не бяха се произнесли за мярката.



В категории: Новини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки