Кандидат-кмет измисли нов метод за черен пиар


Кандидат-кмет измисли нов метод за черен пиар
Тука има - тука нема, любимата игра на Ваклин
08 Март 2011, Вторник


Общинският съветник от Бургас Ваклин Стойновски вече няколко месеца използва невиждана досега процедурна хватка – преди всяко заседание на местния парламент той внася за разглеждане две докладни записки, след което по време на сесията ги оттегля, изтъквайки различни странни аргументи.

Докладните не са свързани с определени проекти или каузи в полза на общината, а




целят накърняване и мъст за един от противниците на Стойновски – Валери Симеонов, чиято телевизия СКАТ единствена си позволява да показва без цензура магариите му.

Любопитното е, че детските игрички на Ваклин, станал известен с убийството на своя съдружник, както и с неуспешните си бизнес-проекти, допадат на управляващите в Бургас, начело с ГЕРБ и Атака. Това става видно от протоколите на правната комисия, която всеки път чинно разглежда нефелните предложения на човека „продал всичките си бизнеси“.

Всъщност, едната докладна касае закупуването на общински терен от страна на „СКАТ ТВ“ ООД през 2008 г. Сделката представлява прекратяване на съсобственост и е изключително изгодна за общината, тъй като тя получава над 850 хил. лв. (без ДДС) срещу 555 кв. м. земя.

Другата докладна е свързана с „незаконно поставени“ камери на телевизията (те всъщност са монтирани върху частни обекти, което разбира се е пропуснато от вносителя Стойновски).

Неприязънта на Стойновски към Валери Симеонов се е въплътила и в груби юридически грешки, които вероятно по същата причина остават винаги незабелязани и от правната комисия към Общинския съвет, ръководена от председателя на местния парламент – юристката Снежина Маджарова (ГЕРБ).

Но не е особено учудващо, че съветниците в местния парламент не успяват да надскочат себе си и да погледнат обективно на незаконосъобразните документи, които цинично им се поднасят от една меко казано спорна личност. А и не е луд този, който яде зелника, а тоз, който му го дава.

Същите тези съветници от ГЕРБ, СДС, БСП, ДПС и компания се опозориха като гласуваха и за построяване на джамия в бургаски квартал, в който дори няма мюсюлмани. Пак те забравиха да отделят средства за почитане жертвите на турския геноцид и не искаха да слушат българския химн в началото на заседанията на Общинския съвет. Те, включително и „Атака“, отказаха да подкрепят мемориал за 24-ти пехотен черноморски полк. Докъде ли още може да стигне падението им...



В категории: Бургас , Новини , Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки