Нов антибългарски акт на правителството


08 Март 2011, Вторник


„Ние, групата общински съветници „Независими“ от ОбС – Бургас ясно и категорично се противопоставяме на безумното решение от 3 февруари 2011 г. на Министерски съвет на Република България за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в блок 1-14 Силистар в Черно море. Този акт е пример за безотговорните и рисковани действия на правителството. Това се



Автор: Група общински съветници „Независими“ при ОбС - Бургас

потвърждава и от факта, че липсва оценка на въздействието върху околната среда, обществено обсъждане, както и уведомяване на черноморските общини и заинтересовани екоорганизации. След приемането на подобно безпринципно решение Министерски съвет обрича на екологична катастрофа цялото наше Черноморие. Застрашени са флората, фауната и основният поминък на голяма част от хората – рибарството. Един от малкото останали печеливши отрасли – туризмът, ще бъде унищожен.

Настояваме за незабавната отмяна на това безумно решение. Като първи акт на това несъгласие на 7 март 2011 г. ще входираме докладна записка в ОбС – Бургас за приемане на декларация против това решение.

Призоваваме всички български граждани, организации, политици и тези, на които им е скъпа България, да обединим усилия и кажем НЕ на поредния антибългарски акт, за да запазим нашето Черноморие за поколенията“.



В категории: Бургас , Общини , Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки