МВР стана ВИФ, ДАНС се изроди в Гестапо


МВР стана ВИФ, ДАНС се изроди в Гестапо
15 Февруари 2011, Вторник


Ако през Лято 2009-о някой Мунчо бе казал, че спечелилите изборите са шайка бандити, нещастният пророк щеше да е линчуван по бързата процедура. Днес няма нормален български гражданин, който да не е убеден в очевидното – ГЕРБ е шайка разбойници, набързо събрана от сини и червени бардаци, обединена от американската мечта за първия милион.



Автор: Велицар Енчев

Съзнавайки, че четиригодишният мандат е кратък за крупни далавери, герберите посегнаха към кацата с меда още в първите дни на 41-то Народно събрание. Първите проектозакони бяха внесени от нотариус Искра Фидосова и арендаторът Емил Димитров. Фидосова пробута Закона за нотариусите, Димитров сам написа Закона за лова и риболова.

Крупната дама си пожела да е депутат в София за 3000 лева и да върти нотариална кантора в Монтана срещу 30000 лева месечно. За разлика от непохватната Фидосова, чиято алчност боде от километри, Димитров ловко узакони владенията си в Етрополския балкан и по морето, купувайки два автобуса с журналисти. Които за негова сметка обиколиха планинските и морските му хижи, за да се убедят колко грижовен ловец и умел рибар е герберският депутат.

Година по-късно Димитров и компания прокараха удобна поправка в Закона за заменките, с което наистина избиха рибата. Тези два примера са корупционната емблема на ГЕРБ, в която правото е слугиня на алчните, а електоратът е дивеч за обстрел и риба за лесен улов. По избор на електората.

След като установихме постфактум, че сме управлявани от крадци, дойде и друго шокиращо откритие – че милиционерите от ГЕРБ са гестаповци. Естествено, герберското Гестапо не преследва аферите на Фидосова и Димитров, които са защитен политически вид. Политическата полиция на ГЕРБ носи престижното им Държавна агенция за национална сигурност (ДАНС) и се занимава с не особено престижната дейност „слухтене и следене“.

 

Както в Третия райх

 

шефът на Гестапо Химлер гони не само евреи, но и съмнителни арийци, така и щурмбанфюрер Цветанов и подопечната му ДАНС подслушват и чуждите, и своите. С тази разлика, че Химлер не е и помислял да следи Адолф Хитлер, докато полковник Цветанов, хладнокръвно и без угризения, подслушва своя фюрер.

Премиерът е бил официално подслушван от Цветановото Гестапо и това означава само едно: България има официален министър-председател - Бойко Борисов, но и премиер в сянка, работещ на прикритието „министър на вътрешните работи“. Това дава основание да смятам, че у нас е установен репресивен режим.

По външните си белези (бръснати глави, полицейски фуражки и черни униформи) той е сходен на хитлеризма, но в същността си копира и сталинистката диктатура. Все пак Хитлер не е избивал хиляди съпартийци, докато чистките на Сталин репресират милиони болшевики.

Понеже никой не вярва на заклинания, предлагам изводите в доклада на парламентарната комисия за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС), подписан от атакиста Явор Нотев, синия Веселин Методиев, червения Михаил Миков и човека на Доган Христо Бисеров. Само герберът Димитър Лазаров не е съгласен с точки 3, 4, 6, 7 и 10 на

 

този разбиващ документ.

 

В доклада са констатирани редица нарушения при подслушването, за които носят отговорност изпълнителите на закона – преките ръководители на сектора за сигурност в МВР. Четиримата депутати са категорични: в момента подслушване на всеки един от нас може да започне без достатъчно основания, достъпът до придобитите данни от СРС е доста разширен, оперативните работници незаконосъобразно преценяват какво да филтрират, защитата срещу изтичане на информация е крайно недостатъчна.

Точка 3 гласи: „Информацията, придобита от СРС, не се използва единствено и само в рамките на досъдебното производство, както е по закон. Достъпът до нея не е в рамките само и единствено на специализираните екипи, а се докладва и на висшестоящите ръководители в системата на МВР и ДАНС. Такъв ред за използване на информацията от СРС не е установен със закон“.

гласи: „Информацията, придобита от СРС, не се използва единствено и само в рамките на досъдебното производство, както е по закон. Достъпът до нея не е в рамките само и единствено на специализираните екипи, а се докладва и на висшестоящите ръководители в системата на МВР и ДАНС. Такъв ред за използване на информацията от СРС не е установен със закон“.

Точка 4 предупреждава, че гестаповско-сталинистките методи срещу инакомислещите са норма в МВР и ДАНС: „На оперативните работници е предоставена, без това да намира основание в закона, възможността да оценяват информацията и да филтрират потока към разследващите органи“.

Точка 5 алармира за опасността от използване на държавните СРС-та за частен рекет над неудобните: „Защитата срещу изтичането на информация е фактически недостатъчна и не гарантира опазването й и защитата на гражданските права“.

Точка 6 в доклада предупреждава за възможни политически преследвания, маскирани като борба с престъпността и защита на държавността: „Необходимо е да се разграничат процедурите и правилата за използването на СРС по отношение на престъпна дейност, от една страна, и опазване на националната сигурност, от друга. Липсата на това разграничение създава предпоставки за използване на придобитата чрез СРС информация за политически цели“.

предупреждава, че гестаповско-сталинистките методи срещу инакомислещите са норма в МВР и ДАНС: „На оперативните работници е предоставена, без това да намира основание в закона, възможността да оценяват информацията и да филтрират потока към разследващите органи“.

Точка 9 издава присъда на Цветановата система за следене: В случая с подслушването на Ваньо Танов се проявяват пороците на цялостния механизъм по използване на СРС“.

Точка 10 сочи Цветанов като главен виновник за скандала: „Отговорността за посочените слабости е на изпълнителите на закона – преките ръководители на сектора за сигурност“. сочи Цветанов като главен виновник за скандала: „Отговорността за посочените слабости е на изпълнителите на закона – преките ръководители на сектора за сигурност“.

След като парламентарна комисия уличи в престъпление вътрешния министър, всички бяхме убедени:

 

Този път Цветанов е матиран!

!

 

Обаче пропуснахме важно обстоятелство – министърът е възпитаник на Висшия институт за физкултура(ВИФ), където обръщат особено внимание на психофизическата подготовка. Както казват на разговорен език, и на местопрестъплението да го заловят, вифаджията трябва да умее две неща – светкавично да избяга от преследващите го, или спокойно да отрича всичко пред разследващите го. Тъй като бе заловен на местопрестъплението, бягството бе невъзможно. Но вифаджията бе блестящ в отричане на очевидното.

Ето как се защити от доклада на парламентарната комисия шефът на МВР: „Що се касае до сроковете и начина, по който се използват СРС-тата, те са изцяло законосъобразни и са в съответствие с българското законодателство“...

Това бе отговорът му и на обвинението на главния прокурор Борис Велчев, който заяви, че има възможност някои от разговорите на митническия шеф да са подслушани незаконно от МВР.

Ако във ВИФ развиват мускулатурата на краката и езика,

 

мозъчната активност не е на почит.

 

Защото само безмозъчен гестаповец може да си позволи тез деяния: да записва разговорите на фюрера, да позволи суперсекретните ленти да изтекат в медиите, да оправдава скандалното съдържание на диалозите, а когато е разобличен като некадърен райхминистър и партиен заговорник – да прехвърля вината върху ликвидираната преди 20 години Държавна сигурност.

Студентство във ВИФ не е грях, но професионална комбинация от вифаджийска диплома и кариера на постови в ДС е чист позор. След разкритията на опозицията, вече знаем със сигурност – Цветан Цветанов има кариера на щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност. Негов пряк началник е бил сегашният председател на Столична община Андрей Иванов. Синчето на шофьора на ген. Григор Шопов – първи зам.-министър на вътрешните работи преди 1989-а, влиза в ДС като сержант и стига до старшина, учейки задочно във ВИФ. Само не е ясно може ли задочно да упражняваш овчарски скок, вдигане на тежести и футболни мачлета?

Ала и това позорно разкритие не разклати вътрешния министър, имащ статута на Химлер. Което окончателно ни убеждава в две неща: Старшината от ДС е с железни нерви, а фюрерът Борисов стои непоклатимо зад гестаповското партайгеносе. Защото нашият Химлер май държи досието на агент „Буда“ – днес министър-председател. Папката „Буда“ е на отговорно пазене в ДАНС – родното Гестапо. Същото Гестапо, което влиза в домовете ни посред нощ, за да пита искаме ли нова конституция.

Какво печално откритие: МВР стана учебна база на ВИФ, ДАНС се изроди в Гестапо, премиер и вицепремиер са нискочели ченгета.

Все пак сме добре. Може да ни следят и подслушват, но не ни въдворяват в концлагери и още пишем свободно. Докога ли?



В категории: Политика , Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки