Намаляват конфликта „мечка–човек” в Смолянско


Намаляват конфликта „мечка–човек” в Смолянско
10 Февруари 2011, Четвъртък


Пресцентърът на РИОСВ – Смолян информира в сряда обществеността за невероятната активност, която Министерството на околната среда и водите проявява с цел „ намаляване на конфликта мечка–човек на територията на областта“. Взимайки пример от земеделците и ветеринарите, които изтупват като брашнян чувал всевъзможни фондове и бюджети, за да компенсират стопаните, понесли свидни жертви заради шапа в Странджанско, натрупвайки покрай това мощен



Автор: Диана Славчева, slavcheva@desant.net

пиар, еколозите извадиха от ръкава си асото с бабите меци. Навръх Петльовден те думнаха тъпана и гръмко оповестиха, че през миналата година от екоминистерството са оценили и изплатили по пазарни цени цели 81 щети, нанесени от мечка върху селскостопанско имущество. За повече драматизъм на богоугодното им дело, те изтъкнаха, че „доброволно и без да се изисква по закон“ (ама точно така е формулирано в прассъобщението!) са дарили 1000 лв. на жената, пострадала от мечите лапи в района на с. Малка Арда, и с още 1500 лв. са подпомогнали погребението на загиналия от стръвница Никола Шиков.

За успокоение на народонаселението бе съобщено също, че на свое заседание в края на януари Националната комисия за кафявата мечка (Боже, и такова чудо ли има?!) ще извърши дерогация на 7 броя животни на смолянска територия. За тези, които се чудят що е туй „дерогизация“, е пояснено изрично, че това е „изключение за отнемане от природата чрез отстрел“! Така че споко! Вече всеки, който го е страх от мечки, ще може спокойно да ходи в гората.



В категории: Новини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки