Бойко, стиска ли ти да махнеш Цветанов?


Бойко, стиска ли ти да махнеш Цветанов?
09 Февруари 2011, Сряда


Бойко Борисов има гениален ход , с който да върне увяхващия си имидж. Ходът е да жертва царицата. Тя, разбира се, е Цветан Цветанов.

Вътрешният министър получи неограничени права и взе на прицел фигурите по дъската – свои и чужди. Но ползата е минимална. За година и осем месеца единственият успех на ГЕРБ в областта на вътрешния ред е спирането на тежките отвличания. Постижението е неоспоримо, заслужава похвала, но възниква въпроса



Автор: Илияна Христова

доколко се дължи лично на Цветанов. С други думи, работата можеше да бъде свършена и при друг министър.

За сметка на това Цветанов лично сътвори най-големите гафове на кабинета. А когато безобразията се вършеха от подчинените му, той ги подкрепяше.

 

МВР наби многократно невинни граждани

при объркване на адреса или грешна следа (представяте ли си каква некомпетентност), превърна подслушването в култ. 90% от делата се провалиха в съда, а времето потвърди впечатленията, че акциите на МВР се извършват заради PR-а и с цел преразпределяне на пари и влияние. Цветанов лично се орезили и с огласяването на СРС-тата при драмата в гоорноярохвската болница. Той бе и първият, който се оплете в нелепи обяснения за придобиването на апартаментите си, т.е. заслужено си спечели имидж на корумпиран.

А вижте и последната му изцепка – в Кърджали, според полицията, момче уби майка си и братчето си. МВР на мига „разплете” случая, веднага намери виновника. Ако униформените са прави, то значи, че случаят от гледна точка на разследването е елементарен. А и както и да го погледнем, това е една ужасна, трагична, но все пак битова драма. И трябваше ли, при битово и лесно за разгадаване престъпление, чак министърът да се яви на пресконференция и да разясни кой е убиецът и мотивите. Та това е работа на кварталния инспектор. Министърът трябва да бори мафията, да вкара България в Шенген, а

не да раздава акъл как се възпитават деца.

Защитната на пледоария на Цветанов е, че погнал страшно бандитите, организираната престъпност, поради което тя го атакувала. Същото обясняваше Румен Петков навремето, както и всеки провалящ се министър. Между другото, Петков си отиде при по-малки прегрешения. Борисов бе казал: „Уволнявам при съмнение”. За Цветанов това очевидно не важи, защото съмнения съществуват най-малко около личното му забогатяване.

Стигаме до главния въпрос – защо Бойко Борисов го пази. Отговорът не може да е друг освен, че той просто не може да го уволни. Защо? Ами първо защото Цветанов му е най-вярното куче, а и второ, защото двамата знаят прекалено много един за друг.

Бойко ли не знае как се финансира ГЕРБ? И ролята на Цветанов? А и Цветанов знае много за него. Вътрешният министър например отдавна е информиран за

връзките на Борисов с Мишо Бирата.

А и за други, далеч по-големи далавери. Все по-смели са гласовете, че Цветанов се мъчи да овладее контрабандата. Познайте кой е покровителят му?

Противниците на ГЕРБ доскоро втълпяваха, че премиерът е добър, а вътрешният министър – лош. И че Цветанов един ден ще се обърне срещу ментора си. Идеята бе да се вкара клин между двамата. Тази тактика едва ли ще успее. Двамата са от един отбор, затънали са заедно до гуша. Всичките глупости на министъра са покровителствени от Борисов. Той просто няма друг избор. Но на нож с Цветанов вече са други министри и съпартийци, Скоро те ще попипат премиера защо толкова толерира протежето си. Ще се разклати целия кабинет.

Борисов винаги е бил готов на всичко в името на рейтинга. Вероятно съзнава, че ще скочи, ако махне Цветанов. Но министърът на вътрешните работи се оказва по-важен и от рейтинга. Като близнаци са – сраснали, с обща, за съжаление кирлива риза.



В категории: Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки