Кой спечели подаръците на „Десант”


Кой спечели подаръците на „Десант”
27 Януари 2011, Четвъртък


Този понеделник настъпи дългоочакваният от нашите абонати момент, в който стана известно кои са победителите в томболата, организирана от в. „Десант”. Събитието се състоя в бургаския търговски салон на единствената изцяло българска специализирана верига от магазини за бяла, черна, IT и офис техника „Зора”.

Тегленето на печелившите талони се извърши под безпристрастния поглед на юриста Християн Митев, който следеше да не се допуснат нарушения. Заедно с



Автор: Десант desant@desant.net

него членове на комисията, направила избора, бяха управителят на магазина Иван Димитров, главният редактор на националния вестник „Десант” Севдалина Пенева, отговорният редактор на седмичника Диана Славчева и независимият общински съветник Мария Петрова. Свидетели станаха и част от служителите на търговския обект, както и някои от неговите посетители. Церемонията бе наблюдавана дискретно от камерата на телевизия СКАТ, която запечата на лента тегленето на наградите и излъчи неколкократно подробен репортаж в края на новинарските си емисии.

Съдбата реши Здравко Георгиев Ламбев от великотърновското село Самоводене да е щастливецът, който занапред ще гледа любимите си предавания на модерния 40-инчов телевизор. Свързахме се с него по телефона непосредствено, след като току-що бе научил за късмета си от екрана на СКАТ тв. „Не съм очаквал точно на мен да се падне голямата награда. В най-смелите си мечти се надявах да спечеля термоканата. Първоначално си купувах вестника от реповете, но накрая реших да му стана постоянен абонат” – сподели развълнувано той.

Ароматно и освежаващо кафе от новата кафемашина, спечелена в нашата томбола, ще сгрява ежедневието на Петър Маринов Петров от село Копривец, разположено в подножието на Поповско-Самуиловските височини в Лудогорско-Добруджанската част на Дунавската равнина и обитавано още по времето на Първото българско царство. Той е един от първите абонати още от основаването на „Десант”. „Когато го прочета, повече не го виждам. Вестникът се предава от ръка на ръка почти из цялото село. Четат го близките ми, съседите, докторът... Така че непрекъснато го рекламирам” – похвали се ревностният ни читател.

Лъскавата микровълнова печка ще намери място сред кухненските уреди в дома на Йордан Рангелов Иванов от Кричим. Когато започва да излиза „Десант”, той се снабдявал с него с „връзки” от една своя позната, която продавала вестници. После решил да стане абонат и го препоръчал на много свои приятели. С интерес следи историческите ни материали и критичните публикации за „старите и новите герои” в българската политика. Щастлив е, че вече има откъде да се информира за безобразията, които стават в държавата.

Чисто нова прахосмукачка ще помага в грижите по дома на Добри Петров Добрев от карловското село Войнягово, сгушено в северните поли на Същинска Средна гора. То е родно място на славните Вълко войвода и чичото на Васил Левски – Видул войвода. Впрочем тук се заселва дядото на Апостола по бащина линия Кунчо. Неслучайно Левски става учител именно във Войнягово, където има роднини и приятели, и прекарва в селото две години, като създава на местна почва първообраза на революционните си комитети – т. нар. „Тайно братство”. Оттук произхожда и родът на 27-я министър-председател на България Димитър Петков, баща на известните земеделци Никола Петков и Петко Д. Петков. Нашият абонат успявал от време навреме да си купи „Десант” от вестникарските будки в Карлово, но тъй като невинаги го намирал, решил да се абонира, за да получава редовно любимия си вестник.

Бързонагряващата кана, която само за миг може да кипне вода за запарването на дъхав чай, ще отиде при Иван Николов Стоицов от село Кадиево, пловдивско, което е разположено близо до втората по големина река, извираща от Родопите – Въча. През средата му минава железопътната линия Пловдив - София. При вестта, че е един от печелившите нашият читател възторжено възкликна: „Най-сетне и аз да спечеля нещо!”. За първи път видял „Десант”, когато братовчед му, който бил абониран за него, му го донесъл, за да го прочете. Оттогава не спира да е почитател на флагмана на патриотичния печат и с интерес чете публикациите ни, разобличаващи, както сам се изрази той, „днешните разбойници”.

Тази година успяхме да зарадваме петима наши абонати с великолепни подаръци, а всички, абонирали се за по-дълъг срок, получават с настоящия ни брой и по един луксозен стенен календар. Надяваме се, че нашите почитатели ще стават все повече, а за догодина обещаваме още много хубави изненади.



Преди тегленето на томболата, юпистът Христиан Митев прецизно огледа пликовете и талоните с имената на участниците Управителят на верига магазини

В категории: Репортажи , Горещи новини , Фоторазказ

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки