Политбюровчето Станишев топи ченгето Цветанов


Политбюровчето Станишев топи ченгето Цветанов
24 Януари 2011, Понеделник


Винаги съм твърдял, че елитът на БСП е най-отговорен за криминалния преход и за тоталната деморализация след 1989-а. Това е партия, която в името на властта убива не само чуждите, но и своите. Тя минава през трупове, за да оцелее, след което издига паметници на жертвите и дори ги слави като свои герои. Като сицилианската Камора и масонските ложи, червеният хамелеон сменя името или знамето си през десет години.Така попълва редиците на престъпния си синдикат с



Автор: Велизар Енчев

нови наивници. Днес синдикатът носи името „БСП“ и се оглавява от политбюровско синче - с руска диплома и американска следдипломна специализация.

Толкова много съм писал за биографичните петна на политбюровското синче Сергей Станишев, че в един момент ми стана досадно. В края на краищата какво значение има дали Сергей е руски или американски агент за влияние, след като през 2011-а е гордост да служиш на чуждите, а е национален срам да си агент на своите?

Последната парламентарна пледоария на Станишев ме потресе. Но затова пък блесна отвратителното лицемерие на бесепарската банда, самопровъзгласила се за глас на бедните и онеправданите. Тя и мафията на Ботуша брани бедните сицилианци, но от това те не станаха по-богати.

След като преди три години Станишев наложи закона за досиетата, сложил знак на равенство между разузнаването и политическата полиция, днес БСП изригна като сицилианския вулкан Етна. И обвини ГЕРБ в предателство, щото искали да отзоват посланиците с досиета. Това червено лицемерие е в повече и ми става гнусно. Не е ли мерзост да отвориш всички досиета, опозорявайки достойни служители на разузнаването, а сега да ги защитаваш? И да клеймиш герберската декларация за връщане на дипломатите-агенти, защото били добри дипломати.

Този Станишев е професионален лицемер, след като може да изрече тези думи: „Няма да има съгласие по тази декларация. Коалиция за България отказва да участва в нея, защото тя противоречи на закона и на Конституцията. Само ние не я подкрепяме и от това не ме е срам. Не се срамувам да застана срещу едно стадо. Това, което вие правите, е колективно вменяване на вина и колективна лустрация. БСП подкрепи Закона за досиетата, но той никъде не предвижда предприемане на лустрационни мерки. Вие какъв аршин прилагате, с какъв аршин мерите? С двоен. Защо вътрешният министър Цветан Цветанов не си подаде оставката, след като всички вече знаем, че е работил в Седмо главно управление на ДС?...”

Станишев, ти си голямо перде, а нас ни имаш за безпаметно стадо! С какво лице браниш тези, които опозори като премиер? И сега ли откри досието на Цветанов, след като лично назначи бившия милиционер Евтим Костадинов за шеф на комисията по досиетата? Същият Костадинов, който преди три години бе твой депутат и член на Висшия съвет на БСП.

Станишев, ти си голямо перде, а нас ни имаш за безпаметно стадо! С какво лице браниш тези, които опозори като премиер? И сега ли откри досието на Цветанов, след като лично назначи бившия милиционер Евтим Костадинов за шеф на комисията по досиетата? Същият Костадинов, който преди три години бе твой депутат и член на Висшия съвет на БСП.

Но нека се зачетем в досието на вътрешния министър. За да се убедим, че колкото по-яростно говориш против ДС, толкова по-сигурно е, че си скрито ченге.

Цветан Цветанов започва кариерата си в държавните структури като "специалист" в Централното информационно организационно управление на Държавна сигурност (Седмо главно управление). Постъпва на работа в тази институция през 1987 г., когато е едва на 22 години. Според архивите на Комисията по досиетата, още през 1979 г. това управление преминава в структурата на Държавна сигурност като Седмо управление и остава такова до закриването на ДС през 1991 г.

Назначението на 22-годишното момче в елитния институт на ДС става с ходатайството на бащата – шофьор на първия зам.-министър на вътрешните работи ген. Григор Шопов. Това обяснява как човек със средно образование и кандидат-студент във ВИФ (Висш институт за физкултура) е инсталиран в сърцето на ДС, където се съхраняват и обработват всички тайни на суперсекретната система. Според негови колеги, Цветанов започва работа в ДС като шофьор, с чин сержант и се уволнява като старшина. През 1988 г. е приет за студент във ВИФ, което означава, че е съвместявал работата в ДС със следването във физкултурния институт.

 

В автобиографията на Цветанов, публикувана на сайта на ГЕРБ, пише, че в периода 1987–2001 г. той е специалист, инспектор, старши инспектор, главен инспектор, началник на група в ЦИОУ-МВР и СИТАУ-МВР. Но никъде не се споменава за ДС.

При тези факти трябва да си абсолютен негодник, за да браниш чистото минало на Цветанов. Ала за Костадинов вътрешният министър е целият в бяло. В официално съобщение Комисията по досиетата заяви, че не е открила документи, установяващи принадлежност на Цветан Цветанов към органите на ДС, съгласно разпоредбите на член 25 от закона. Ето как звучи тази адвокатска защита:

„В този период Цветан Цветанов е бил на трудов договор като волнонаемен служител - специалист в ЦИОУ на МВР. Длъжността "специалист" при ЦИОУ на МВР, заемана от него до 16.07.1991 г., не дава основание за установяване на принадлежност към органите по член 1 от Закона за досиетата“.

Тук всеки нормален остава без дъх. Как е възможно щатна длъжност, в институт към ДС, да се обявява за „чиста“? И то при положение, че преди три месеца Комисията по досиетата обяви за ченгета две лица, работили точно в този институт. Затова без колебание твърдя: Евтим Костадинов обслужва Бойко Борисов, поради което крие досието на Цветан Цветанов. Но държавният служител Костадинов извършва престъпление по служба, тъй като укрива информация, облагодетелстваща друго длъжностно лице.

Служебното падение на Костадинов има и комично продължение. В бранещо Цветанов изявление за медиите той направи едно идиотско сравнение: "Това е все едно готвачът на Тодор Живков, който се е водел към УБО, да бъде обявен за агент на ДС"...

Сега съм сигурен. В интелектуално отношение този е неспасяем, а в морален план е като жалко влечуго. Нима Костадинов не знае, че точното име на УБО (Управление за безопасност и охрана) е Пето управление на ДС. Медийният магнат Красимир Гергов бе разкрит като сътрудник на ДС, именно защото е бил служител на УБО.

Все пак да сме снизходителни към милиционера от Толбухин, прочел през целия си живот десетина книги, девет от които са уставите в Народната милиция и партийните програми. Достатъчно е да видите скромния му речник и плоската му мисъл във вестникарски интервюта, лъхащи на застоял сталинизъм, мутирал в червен капитализъм. Със заплата от три хиляди лева и бюджет от три милиона, Костадинов е платена пионка – преди на Станишев, днес на Борисов.

Ако Костадинов е едно от хилядите червени нищожества, Станишев и компания са уникални подлеци. Забравяйки, че именно те подбираха членовете на комисията по досиетата, сега те изпратиха кърваво писмо до нейния председател. За да протестират срещу отказа на комисията да обяви принадлежността на Цветанов към ДС.

Бедни ми Станишев! Ами ти не знаеш ли, че твоите хора писаха този закон и предвидливо добавиха в него два члена? Забраняващи да се разкриват досиета на особено ценни за националната сигурност лица и на действащи служители на НРС, ДАНС и Военното разузнаване. Така БСП запази своите и омърси чуждите ченгета. Което сега прави ГЕРБ – покрива герберските фуражки и обявява вражеските агенти. Най-вероятно Цветанов е „скрит” от ДАНС или НРС като „особено важен за националната сигурност”.

Хубавото на тази гадост е, че един мръсник топи друг подлец. И виждаме колко противна е цялата политическа класа. Не е ли долнопробен сценарий този сюжет? - Политбюровското чедо Сергей Станишев напада милиционера Евтим Костадинов, че скрил досието на старшината от ДС Цветан Цветанов.

Господи, с какво съгрешихме, та ни управляват такива мутри?

 



В категории: Политика , Анализи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки