Вот на доверие или парламентарен водевил


Вот на доверие или парламентарен водевил
24 Януари 2011, Понеделник


"Бог да ви поживи, господин Борисов, за мъжеството" – с тази благословия на депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова започна парламентарния водевил в четвъртък. Поводът – исканият от премиера вот на доверие с цел да заглуши скандалът със СРС-тата, който разтърси до основи управлението на страната.

Обсъжданията, излъчени пряко по БНТ и БНР по искане на избраниците от ГЕРБ,




превърнаха електората в свидетел на невиждан политически цирк, съпроводен с ласкателства, похвали и клетви за вярност към премиера от страна на подопечените му. "Днес е ден разделен“, обяви по НТВ Цецка Цачева, председател на НС. Крайно време е в парламента всеки да се самоозначи и да заяви кой от коя страна застава на шахматната дъска, повече тайни ходове с офицери, с пешки, с царе и царици е недопустимо да има. Нека веднъж завинаги се каже "стига на компроматните войни, стига на манипулиране със зависимости", заяви Цачева. По-късно в парламента на премиера се подложи и Дукова, която в прав текст обяви, че "генаралската партия е обречена на успех" и с това предизвика бурен смях сред опозицията, която обвини управляващите, че са превърнали дебата в "кинопреглед от 70-те", измествайки истинския проблем - аферата с подслушванията и съмнителните обвързаности на премиера с частни лица.

Решението да се поиска вот на доверие за цялостната политика на правителството дойде в резултат на гръмкия скандал, който се разгоря, след като в публичното пространство изтекоха записи на телефонни разговори между депутати от ГЕРБ, шефа на Агенция „Митници” и премиера Бойко Борисов.

"За да продължи да реализира своята политика, правителството се нуждае от подкрепата на народните представители, които да потвърдят с вота си политиката, за реализирането на която гласуваха преди година и седем месеца българските избиратели", посочи Борисов, който преди време не скри раздразнението си от народните представители и ги нарече безделници.

Той заяви, че мерките, които се прилагат, за да разруши кръгове, които години наред са източвали държавата, днес пораждат съпротива и реакция срещу правителството и министър-председателя.

"Създаде се ситуация, в която неясни политически субекти чрез анонимни източници, чрез медии с неясни собственици разпространяват незаконни материали, стенограми и записи от разговори, с които целят да компрометират правителството, неговите усилия и политика и да трупат напрежение в обществото", отбеляза премиерът.

Целта, според правителството, е да се дискредитира политиката на управление на ГЕРБ и доверието към него.



В категории: Политика , Коментари , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки