Магистрати вкупом с отводи заради колега


Магистрати вкупом с отводи заради колега
Огнян Стоянов
30 Декември 2010, Четвъртък


Служителите на Бургаската районна прокуратура вкупом отказаха да разследват съмнителна сделка за преотдаване на общински имот. Те масово се оттеглиха от случая, след като стана ясно, че в дъното на нечистоплътната историята стои братът на техен колега.

Става въпрос за Румен Стоянов, брат на печално известният по морето магистрат



Автор: Фани Христозова

Огнян Стоянов, който на всеослушание разказва за приятелството си с бившия обвинител № 1 на Републиката Никола Филчев.

На районните магистрати било възложено да проверят далавера, документите за която 14 години се прехвърлят от кабинет в кабинет, докато накрая лично новия главен прокурор Борис Велчев не разпореди да се върне за ново разглеждане в Бургас. Касае се за тайно решение на Община Бургас за приватизация на текстилния магазин „Тройката“, собственост на „Нармаг“.

Търговката от бившата общинска фирма Иванка Сотирова подала документи за участие в процедурата, но била пренебрегната за сметка на Румен Стоянов. „Всичко беше нагласено“, категорична е Сотирова. Жената сезирала ДАНС и Икономическа полиция в Бургас и когато най-после били събрани всички необходими доказателства и документите стигнали до съда, прокурорите в Бургас вдигнали ръце. Тихомълком си направили си отвод и препратили случая в районната прокуратура в Средец да го решава по компетентност. „Прокуратурата в Средец е подчинена на окръжните магистрати в Бургас. А там работи и Огнян Стоянов. За каква независимост на съдебната система говорим“, коментира Сотирова.

Само преди около две седмици – друга една прокуратура – тази в Айтос си направи отвод за разследването на още една скандална фигура – съдията по вписванията Георги Габровски, за чиито безобразия ДЕСАНТ ви разказа преди няколко броя.



Иванка Сотирова

В категории: Бургас , Новини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки