Кметът на Белослав развъртял яки пари


30 Декември 2010, Четвъртък


Арестуваният за подкуп кмет на Белослав Емил Дичев е понатрупал доста бели пари за черни дни. Общината е известна като отличник в усвояването на европейските фондове, а от данните на Сметната палата личи, че нейният ръководител не се е посрамил и в умножаването на личните си финанси.

През 2008 г. Дичев показва завидни борсови умения и се сдобива с над 260 000 лв. от покупко-продажба на ценни книжа. Бинго е ударил и с два терена във Вършец.



Автор: Илияна Христова

Първо ги купува евтино за 21 000 лв. После има рядката слука да ги продаде над десет пъти по-скъпо - за 250 000 лв.

Подобен талант – да печелят баснословно от финсавите пазари или от имоти, в България проявяват предимно хора, които заемат висши държавни длъжности и заплатата им не стига за стандарта, който поддържат. Така например виден магистрат наскоро също беше направил голям паричен удар с търговия от ценни книжа. Но разбира се, тези средства формално са законни, а и Дичев лично си ги е декларирал.

Той си е купил и вила край Варна за 219 000 лв., но парите са от заем. През 2009 г. заедно със съпругата си притежават към 110 000 лв. влогове, а още 83 000 лв. са държани от семейството в наличност. Кметът отбелязва солиден доход от дарения – 35 000 през 2007 г., 71 000 през 2008 г. и 28 000 следващата година. Явно е имал и житейското щастие да живее сред дарители.

Преди два месеца Дичев бе щедро похвален от Бойко Борисов. Премиерът каза, че такива кметове са нужни на България. Рамо му даде и Томислав Дончев.

Дичев е в много близки отношения с крупния бизнесмен и адвокат Тодор Батков. Собственикът на ФК „Левски” и вестник „Стандарт” купи земята под бившия стъкларски завод „Белопал” и доразруши останките от фабриката. Дичев и Батков разтръбиха, че там ще изникне „най-модерната индустриална зона в България” със сгради за търговия, производство и 2000 работни места. Обещанието бе дадено през 2006 г., но не е мръднало сантиметър. Съответно „Стандарт” никога не е пестял суперлативи за Дичев.



В категории: Общини , Разследвания , Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки