Рождественска благословия


Рождественска благословия
28 Декември 2010, Вторник


Читатели на ДЕСАНТ, българи!

Нека използваме светлия празник Рождество Христово, за да подхраним повече нашия дух, нежели нашата плът. Да осъзнаем смисъла на раждането – въплъщаването на нашия Господ Иисус Христос, Който не се роди в царски палати, не беше гледан в копринени пелени и не бе хранен със златна лъжичка. Той се роди



Автор: Български свещеник Боян Саръев

по най-обикновен начин, в пещера, сложен на слама, което идва да посочи, че сами по себе си нито царските палати повишават с нещо човешката стойност, нито пък овчарската колиба с нещо я принизява. Сам по себе си човекът е едно безценно богатство – най-голямото богатство на света.

С раждането Си в пещерата Господ искаше да покаже, че всеки от нас трябва да се посвие малко, за да има място и за онези, които се намират в нужда. Така че нека, празнувайки светлия празник, да мислим повече за духовните неща, нека първо потърсим Царството Божие и неговата правда и след това всичко останало ще ни се раздаде.

Нека идната година да бъде по-добра на духовни дела и през нея да споменаваме по-често името на нашия Господ Иисус Христос и името на България!

Честито Рождество Христово и благодатна новата 2011 г.!



В категории: Вяра , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки