За топлата връзка между Галеви и Лазар Груев


За топлата връзка между Галеви и Лазар Груев
Орлиците на Дупница
26 Ноември 2010, Петък


Мистерията защо Пламен Галев смени столичния си екип адвокати, начело с Ненко Ненков, Тервел Георгиев и бившия вътрешен министър Виктор Михайлов с кюстендилския адвокат Емил Велинов вече е разбулена. Оказа се, че съпругата на адвоката на братя Галеви Емил Велинов – Антоанета Никова, е началник на кабинета на председателя на Върховен касационен съд Лазар Груев, който е последна инстанция на делото за организирана престъпна група на бандата на



Автор: Лора Бориславова

Галевите, съобщиха читатели в редакцията. Информацията беше потвърдена и от кабинета на Лазар Груев. Никова работи за магистрат номер 1 на България от 2 години, тя определя срещите, разговорите, връзките с обществеността и всичко, което е свързано с неговата пряка работа. Това е вторият брак на Емил Велинов, сключен преди 10 години, от който има една дъщеря.

Въпреки коментарите на запознатите със съдебната система, че делото е минирано още от самото начало, не трябва да се бърза то да бъде отписвано, тъй като засега се е произнесла само първа инстанция. „Мисля, че в едно цивилизовано общество трябва да има демократична дисциплина, която налага на прокуратурата да не коментира актове на съда“ – обяви главният прокурор на Република България Борис Велчев. Вътрешният министър Цветан Цветанов от своя страна заяви, че ще коментира темата, след като станат ясни мотивите на Кюстендилския окръжен съд. „Все пак не забравяйте, че има и втора инстанция“ – изтъкна той.

Интересен е коментарът на бившия кмет на Дупница Първан Дрангов, който в прав текст отсече: „Това е вторият път, в който съдебната система оправдава братя Галеви. Те се превръщат в непреодолим политически фактор в Дупница. Ако този факт се подценява, то ще бъде много жалко за политическата система и ще докаже, че подобен род хора могат да водят делата на един среден европейски град като Дупница. Не са за пренебрегване техните способности за организация на избори. Те имат услужливи хора, като кмета сега и екипа му, които полагат подписи, а не те. Новата им резиденция е в парк "Рила" – всички пари от общинския бюджет бяха насочвани натам. Над 8 млн. лв. отидоха там“. Прогнозите на Дрангов са, че един от тях двамата или ще бъде кандидат за кмет, или пък братята ще постигнат още по-силно представителство отсега в местната власт. Според екскмета в града царяло робско мислене.

Интересното е, че братя Галеви не плащат данъци в Дупница, тъй като фирмите им са регистрирани в София, на Сейшелите и на други места.



Прокурорът Бисер Кирилов (вляво) бе сам срещу цяла орда адвокати на Галеви, начело с Емил Велинов (вдясно), който се оказа с дебели връзки във Върховния съд

В категории: Разследвания , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки