Вечна памет на „Дупките”


Вечна памет на „Дупките”
2. Тук преди години: „Вие що пиете алкохол тука, бе? Я си дай паспорта!”
23 Ноември 2010, Вторник


Поколения бургазлии израснаха с Дупките в центъра на града. Мястото до бившата Руска книжарница се славеше като най-известно, заедно с другия градски символ - Часовника. Невъзможно е да си удариш „чак” там и да не се намерите с когото трябва.

В „зрелия социализъм” и веднага след неговото падане, именно на Дупките през




деня се събираха младите недоволни, а вечерта – неформалите. Оттам на милиционерите им беше лесно – подбират нарушителите, криещи в ръкава водка или ракия и ги водят на 50 метра нагоре по улицата – в родното Първо районно.

И не само това. Много страстни въздишки помнят Дупките. Особено в тъмните часове на денонощието. Доста от тогавашните посетители се кълнат през умивка, че много днешни тийнейджъри са били заченати именно там.

Тогава, когато нямаше мобилни телефони, а стационарните също бяха кът, гостите на бургазли и от други градове знаеха – от Гарата нагоре и там. По някое време на деня, все някой познат тукашен ще мине, няма как...

Новата управа прави грандиозен ремонт. С полъха на новото време. Тя реши да ги махне. Никой не е против новото. Никой не е против хубавото. Сигурно е имало начин да бъдат вписани в новия облик на центъра на Бургас, но това е положението.

Всички вие, които сте били някога в Бургас и имате спомен за Дупките...Пийте по едно за упокой...

Това е новото време - "Всичко започва от нас, преди нас няма нищо"
Жалка работа...



В категории: Бургас , История , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки