„Санданска Бистрица“ съсипала държавно имущество


„Санданска Бистрица“ съсипала държавно имущество
Незаконният строеж на изравнител "Чуката" в Сандански
12 Ноември 2010, Петък


Със заповед на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов тези дни бе отнето имуществото на сдружение за напояване „Санданска Бистрица”. Мотивите за това решение са в констатираните злоупотреби с държавно имущество, установени при съвместна проверка на инспектората на Министерство на земеделието и храните, РПУ – Сандански, икономическа полиция и РДНСК – Благоевград. Проверяващите се натъкнали на неправомерно отдаване под наем и




незаконно строителство в сервитута на изравнителите, собственост на „Напоителни системи” ЕАД, унищожена машинна и електрочаст в помпена станция „Склаве”, липса на оборудване и елементи за около 70 000 лева. Откраднати са дори тухлите и са оставени само бетонните колони на сградата. Във втората помпена станция „Дамяница” двете високонапорни помпи са демонтирани като на мястото на едната е монтирана помпа с обърнато работно колело, ползвана като турбина за изградения през 2005 г. МВЕЦ „Дамяница” от фирма „Мело 98” ООД.

Правото за безвъзмездно ползване на хидромелиоративните съоръжения от Сдружението за напояване е предоставено през 1999 г. с договор между „Напоителни системи” ЕАД и ВКС „Санданска Бистрица”, който е в изпълнение на съвместен проект на българското правителство и Световната банка за преструктуриране на напояването в страната. Сега за първи път у нас е стартирана подобна процедура за отнемане на имущество от сдружение за напояване и връщането му на държавното търговско дружество.



разрушената помпена станция

В категории: Новини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки