Един твърде възможен сценарий


Един твърде възможен сценарий
06 Ноември 2010, Събота


Полетът на третата българска държава към бездната в края на първото десетилетие на новото хилядолетие изглежда абсолютно непредотвратим. И ако вярваме в магическата сила на числата, това е фатално натрупване от тройки, тъй като ще бъде и третата национална катастрофа на тази трета българска държава.

Цялата политическа пасмина в София, разбира се, изобщо не се тревожи от черно-мастилените облаци, обвили държавицата ни, въпреки че косматите им ниски



Автор: Валентин ФЪРТУНОВ

вълма предвещават урагани и погибел. И за какво да се тревожат – огледайте се дали синовете и дъщерите им са в България, дали по деветте им луксозни апартамента, хотелите, вилите им има нужда от ремонт, дали офшорните им банкови сметки не пращят от шест и седемцифрени суми...

Ех, има и такива, дето се тревожат. Тревожат се, че шестцифрените суми не са станали седемцифрени, че двайсетината декара, неизвестно как останали все още незастроени по Черноморието или на Пампорово, някой друг може да ги залее с бетон, а не те. Тъй че – не съм прав – тревожат се и още как. Човешката алчност и гьонсуратлък са безгранични. Тревожат се и за хиляди други работи. За обществения си рейтинг, за прекалено скъпите подаръци, които любовниците им искат, за това, че от кумова срама са принудени да се возят на мерцедес, а не на майбах.

Единственото, за което не се тревожат, е това просташко селяндурско стадо добичета – електоралните единици (да изпукат тая зима дано!). На единиците те ще им дадат някаква играчка-плачка – примерно тракторче. Толкова е модно напоследък. Що са недоволни?! Хем виж как сме го изпипали от само себе си – мени цветовете си непрекъснато. Като оня франкенщайн Алексейчо Петров. Веднъж Костов го назначил, ще рече – син е. После царят не го закачал – прижълтял му е значи. Сетне се оказва, че при червените управлява сигурността, официално, от щат в ДАНС. Пък собствено РЗС направил (това пък какъв цвят беше? – преливащ металик, сигурно). Сега пък в президентския проект е намесен – гоцев цвят отвсякъде! Израелски шпионин бил, па май и американски, говори се и за топлите му връзки с Москва, най-подир американците го отсвирили и сега бащицата Уорлик го наблюдава изкъсо и другите същото съветва. Славно, нали! Цяла година електоралните единици с франкенщайна ги баламосваме, акълът им се взе! Според типинг пойнт-технологиите за социално инженерство вече би трябвало да го сънуват! Така и сънищата им стават по-свежи – един сън с Бойко, един – с Алексей. За разнообразие – един път седмично с Бойко и Алексей...

А ако някой вземе да приритва публично от липса на лекарства и лечение, за които цял живот като ахмак си е плащал, спретваме им на електоралните една сценка с Цецо, показваме им девет от апартаментите му, да им се земе акъла напълно. Цецо ще разбере, налагат се понякога и жертви на рейтинг, такъв е животът, пък и не е редно рейтингът му да хвърчи над Бойковия! Па ако не разбере, ще му дадем да се разбере. Казано е – со кротце со благо, со дебелата тояга.

Тъпо е наистина, ама какво да се прави, трябват зрелища за електоралните. За да може оня от световната банка, дето с тия очила шизоидно изглежда някак си, да си върши спокойно работата. А няма време вече, до 2012 г. с тая глупава държава трябва да е приключено.

А какво стана с протектората?

- шават вече неспокойно натърпеливците измежду електоралните единици. Споко, момчета и момичета! Така както е тръгнало и протекторатът ще дойде и то много по-скоро, отколкото го очакваме.

Дълго разсъждавах върху целите на проекта „Бойко Борисов”, който Сорос с щатска и европейска помощ ни спретна. Да се е загрижил чак толкова как Цеца Бориславова да си закръгли по-бързо милиардчето – едва ли. Джордж е известен с това, че не си пада точно по женския пол. Да е решил да увеличи територията на Израел с още 112 хил. кв. км – едва ли, нямаме обща граница, щото сме на два различни континента (ех, при този сценарий, израелската връзка на Алексей Петров щеше да е безценна – какви конспиративни теории само могат да се изплющят!). Не се получава, глупост някаква – какво е намислил с банкерските си другарчета?

В анализа, като стигнеш до кривата круша, има няколко варианта, от които обикновено най-добрият е да започнеш отначало, като отхвърляш версиите, за които вече си доказал, че те водят в задънена улица.

И така – Джордж Сорос се появи в България още през 1990 г. и оттогава вече двайсет години тихо и кротко, навремени малко по-гръмотевично, прави нещо тук.

Факт първи – всичко, което прави, е деструктивно за третата българска държава. Резидентурата му от „Отворено общество“ и свързаните с нея партии и организации се грижи за всякакви цигани, педерасти, малцинства и порядки, които обаче нямат нищо общо с българите и българския интерес. Точно наопаки – ако изметем витиеватата фразеология и издухаме розовите балончета, от пръв поглед е ясно, че всичко соросово е равнозначно на – антибългарско. Ако се издигнем на още по-висока гледна точка, без проблеми ще видим, че действията му уж без всякаква връзка, а всъщност са дълбоко свързани и координирани с такива антибългарски проекти като Плана Ран-Ът например или ЕС нападението над четири от блоковете на ядрената ни електроцентрала и това ни довежда до:

Факт втори – соросовите атаки срещу България уж са солово изпълнение, а всъщност, някак си много удобно, ЕС никога и по никакъв повод не е възразил срещу соросовите действия на територия, която е част от самия евросъюз. Напротив, правят му се всякакви облекчения, че и тихомълком му се помага, включително и с донорство.

Има още факти, но поради липса на място ще ги пропусна – и изложеното вече ни дава сериозно основание да заключим, че играта им е обща. И тази игра има за цел усмъртяването на България – тихо, мирно, кротко и без голямо бързане. За целта

се подклажда демографската криза, изсмуква се най-жизнено способния човешки материал за обслужване на западните икономики и още:

унищожено бе здравеопазването ни, за да се осигури бърз успех именно на западните икономики;

унищожи се селското ни стопанство, за да се елиминира като конкуренция на западните фермери;

загроби се отлична индустриална инфраструктура с мощни конкурентноспособни отрасли;

засили се до максимум обслужващата сфера, гарантираща ни бъдеще на кенефчии на западноевропейците;

разгроми се образователната ни система до положение на възпроизводство по предната точка;

започна се социално инженерство за поставяне на власт на възможно най-неграмотни управленски и напълно послушни правителства, които пряко да подпомогнат и ускорят демонтажа на държавата – Бойкоборисовото е достатъчен аргумент.

С дотук изброеното съгласни ли сте? Съгласни сте. Достатъчно ли е то, за да изпадне България в

пълна политическа и държавна несъстоятелност?

Достатъчно е. Какво следва? Да се затвори държавата и народът да се уволни. Не става. Проблемно е. Това е не ти е фирма, за да я обявиш във фалит. Тогава?

Тогава идва ред на непопулярни, но добре познати в световната история решения. Като Косово например. Където при това имаше купища главоболия, защото трябваше освен всичко друго да го анексират от абсолютно суверенната държава Сърбия. А ние сме далеч по-удобни, ние сме част от супердържавата ЕС. Какво по-просто и лесно от това да обявят – вътрешна работа на Евросъюза. Поради пълната политическа, икономическа и държавническа несъстоятелност на тази страна, поради това, че е гранична територия на ЕС и неадекватността й заплашва паневропейската сигурност:

въвеждаме протекторат в България,;

разпускаме парламента и правителството;

изпращаме общоевропейски военни и полицейски сили за поддържане на ред;

назначаваме върховен еврокомисар за протектората България...



В категории: Международна политика , Анализи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки