Прокуратурата подмина фалшив документ за незаконна джамия


Прокуратурата подмина фалшив документ за незаконна джамия
Диалогът между главния архитект Веселина Илиева (вляво) и Красимира Черкезова не води до качествени резултати
04 Ноември 2010, Четвъртък


Кметът на Бургас Димитър Николов не е сезирал прокуратурата за деянието на двете служителки Стела Георгиева и Милка Петрова, издали фалшив протокол, удостоверяващ че незаконното минаре в кв. Победа е съборено. Това стана ясно от отговор на питане на общинския съветник от „Независими“ Делян Иванов.

Той писмено е отправил общо седем въпроса към Николов по казуса, но не остана напълно удовлетворен от отговорите, които бяха прочетени на последното заседание на ОбС от началника на отдел „Незаконно строителство“ Красимира



Автор: Тихомир Смоленов, снимки Николай Недев

Черкезова. „Отчасти съм доволен, отчасти – не. Подминати бяха някои от щекотливите теми, беше скрито основното, предизвикало питането ми“, обяви от трибуната адвокат Иванов. Съветникът се учуди, че няма конкретен началник на двете служителки, който да отговаря за действията им, защото те явно са изпълнявали нечие поръчение.

От обясненията на Черкезова стана ясно, че самата тя, заедно с главния архитект Веселина Илиева са възложили извършването на проверка на джамията. От друга страна провинилите се са пряко подчинени на Магдалена Манолова – началник на териториална дирекция „Възраждане“. „Как няма отговорен за действията на тези служителки, на кого са докладвали те?!“, недоумяваше Делян Иванов.

Все пак след сигнал от медиите (единствено СКАТ и ДЕСАНТ алармираха за безобразието) е извършена повторна проверка, при която е установено, че минарето всъщност не е премахнато, за което е съставен нов протокол, каза още Черкезова.

Тя допълни, че според обясненията на Георгиева и Петрова, нарушението не е умишлено, а било резултат от „небрежност“; те всъщност били установили, че е премахнат кофраж (?!).

Явно изобщо не са ходили на обекта, разтълкува замазаните обяснения на администрацията Делян Иванов. „Кой отговаря за незаконното строителство - изобщо не става ясно. А защо няма сигнал до прокуратурата?“, задаваше почти риторични въпроси адвокатът.

Видно е, че в общината липсват лостове за вътрешен контрол, а самите контролни органи в нея вършат фрапантни закононарушения.

Оказа се, че други наказани, освен „бушоните“ Георгиева и Петрова, няма и няма да има. Те пък отнасят единствено последно предупреждение за уволнение.

Много е тъжно да се наблюдават нескопосаните опити на управляващите в Бургас да скрият нечистоплътните си договорки с тъмните кръгове около ДПС. А на нас ни остава само да съжаляваме, че ни управляват поредните национални предатели, закодирани под името „Граждани за европейско развитие на България“.

Излиза, че истината в Бургас се крепи на упоритостта на една националистическа телевизия и на (малко повече от) шепа общински съветници - патриоти, които постоянно трябва да следят под лупа действията на управниците, за да стопират безобразията им. Защото какво щеше да се случи, ако СКАТ не беше разследвала случая и не беше подала сигнал до органите за незаконните действия на турските ислямисти в кв. Победа? Вероятно вече отдавна и Бургас щеше да бъде огласяван от виенето на поредния ходжа, настанен удобно в едно незаконно минаре.



Юристът Делян Иванов

В категории: Бургас , Общини , Разследвания , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки