ГЕРБ отлюспи лидера си в Свищов


13 Октомври 2010, Сряда


Общинската организация на ГЕРБ в Свищов остана без председател, след като изпълнителната комисия на партията на Бойко Борисов отказа да легитимира избора на Георги Марков.

Повод за това пък стана разследване на ДЕСАНТ, което извади на бял свят скандални



Автор: Здравка ХРИСТОВА

факти около финансовите спекулации на Марков в дунавския град и водената срещу него прокурорска проверка. Публикацията в брой 71 от 10 септември на вестника е била предоставена на Цветан Цветанов по време на сбирката на парламентарната група за обсъждане номинациите на общинските ръководства. Депутатите и част от министрите е трябвало да вземат решение как да постъпят спрямо част от кандидатите, за които са излезли нелицеприятни факти и обстоятелства в медиите.

За пример Цветанов е посочил случващото се в Свищов. Размахвайки пръст, вицепремиерът и силов министър, категорично заявил, че няма да допусне нечии нечисти сделки да дискредитират партията в решителната година преди местните избори.

Както вече писахме, печално известният гербер Георги Марков е проверяван от прокуратурата за извършени финансови и данъчни престъпления при покупко-продажбите на автогарата в Свищов. Съмненията са за източване на ДДС. Фирмата на Марков "Нове-МГ" е данъчен длъжник на държавата със 166 388 лева. Сега дружеството е прехвърлено на друго лица.

Страница от вестника, на която бе поместен материала, беше ксерокопирана от ентусиасти и раздавани цяла седмица като листовки в Свищов, съобщи наш източник в града. Това провокира Марков да свиква пресконференция, на която мънкайки да се оправдава пред журналистите, че бил праведен.

Стена на позора изправи на публичен линч ДДС-далаверите на Георги Марков. На огромна видеостена, инсталирана върху покрива на магазин в центъра Свищов, няколко дена вървя текст за дължимия към 180 000 лева ДДС от Марков. На монитора се въртя снимка, запечатала момент, в който Георги Марков се здрависва с вътрешния министър Цветан Цветанов и председателката на Народното събрание Цецка Цачева при последните им посещения в Свищов. Текст поясняваше, че вицепремиерът и шефката на парламента са разпънали политически чадър над гербера. Оказа се, че накрая на Цветанов му писна и Марков беше отлюспен.



В категории: Новини , Политика , Разследвания , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки