ГЕРБ уреди ДПС с фалшив протокол за незаконна джамия


ГЕРБ уреди ДПС с фалшив протокол за незаконна джамия
Въпреки упоритата борба на „Независимите“, тази джамия в бургаския квартал „Победа“ вероятно ще бъде завършена, заради долнопробните договорки между ГЕРБ и ДПС, снимка: Николай Недев
05 Октомври 2010, Вторник


ГЕРБ и ДПС си стиснаха ръцете в Бургас и сключиха сделка, която хвърля нова светлина върху националната стратегия на управляващата партия. Хората на Бойко Борисов в крайморския град решиха да подпомогнат построяването на незаконна джамия, срещу някой друг електорален глас на предстоящите местни избори. Вярно, до вота има още една година време, но местната власт явно залага отсега на сигурно.



Автор: Тихомир Смолянов

Става въпрос за скандалния строеж на мюсюлмански молитвен дом в квартал „Победа“, който накрая ще бъде завършен с помощта на фалшив протокол, издаден от общинската администрация.

Вдигането на основна сграда с минаре беше преустановено преди повече от година и половина, след като патриотите от местния парламент (в момента известни като групата на Независимите) подадоха сигнал до кмета Димитър Николов за незаконното строителство. Тогава се оказа, че закупилият земята бизнесмен със съмнителна репутация Неждет Куш е превишил правата си и е започнал да гради минаре без да има разрешение за това, а основната сграда на проекто-джамията заема по-голяма площ от предписаното.

В резултат на нарушенията бе издадена заповед за спиране на строежа, но не и за събаряне на постройката, както настояват националистите в Бургас. Разпоредено бе да бъде премахнато единствено минарето. Мюсюлманското изповедание обжалва решението, издадено от зам. кмета по устройство на територията в съда, но на три инстанции

 

делото бе изгубено от ислямската организация.

 

Изненадващо, малко след окончателното произнасяне на върховните магистрати, на 10 септември тази година две общински служителки излязоха с официален протокол, че незаконно вдигнатата част от сградата е съборена. Което се оказа пълна лъжа.

Факт е, че от известно време общинските съветници на етническата партия в Бургас чинно подкрепят всяко решение, предложение или докладна на кмета Димитър Николов. В тон с негласните директиви двете сгафили служителки Милка Петрова и Стела Георгиева са били явно притиснати от началниците си да издадат фалшивия документ, с който се дава зелена светлина за продължаване на строежа на ислямския молитвен дом.

Кметът на Бургас, в обичайния си напоследък стил (виж коментара на стр. 5), отказа да отговори на въпросите на ДЕСАНТ за грубото нарушение на чиновничките и за евентуалните наказания, които би трябвало да ги очакват. Най-малкото, за съставянето на документ с невярно съдържание.

С мълчанието си Николов на практика показва едно - Договорката между ръководствата на ГЕРБ и ДПС на национално ниво явно е факт. Без гласовете на контролираните от Ахмед Доган турци, партията на Бойко Борисов трудно ще спечели президентските избори догодина. А това налага да се правят „жертви“ в името на бъдещата победа, като това да се подкрепи изграждането на

 

джамия в град, в който няма турци.

 

Но затова пък, в Бургаска област се намира една от най-големите общини с преобладаващо мюсюлманско население – Руен. Затова и никоя институция в Бургас не контролира законосъобразността на ислямските строежи. Нито пък взима мерки срещу опитите на ДПС да наложи турската вяра на циганите в квартал „Победа“, въпреки че там такива настроения няма. Малкото вярващи сред ромите посещават най-вече местни евангелски общности.

На практика отцепилите се от „Атака“ седмина общински съветници Валери Симеонов, Валентин Касабов, Гинка Дянкова, Мария Петрова, Здравко Сталев, Ивайло Стаматов и Делян Иванов, сега група „Независими“, са единствените в Община Бургас, които се опитват да удържат фронта срещу настъпващия ислям, свързан с арабски и турски капитали и пробиващ си път чрез своя троянски кон в България – етническата партия на Доган.

Другата група националисти в морския град, които останаха верни на Волен Сидеров, се продадоха на ГЕРБ и изобщо не се интересуват, че под носа им се строят незаконни мюсюлмански храмове, които бавно и методично подкопават устоите на българщината в региона.

***

Валери Симеонов:

А разрешение за православен храм още няма

Фалшивият протокол, издаден от Община Бургас, благодарение на който джамията в кв. „Победа“ още не е съборена и дори е на път да бъде окончателно завършена, е абсолютно престъпление. В този град няма никаква нужда от джамии, тъй като няма и мюсюлмани. И за мен е повече от ясно, че това е сделка между общинската управа и бъдещия електорат на ДПС. Който които трябва вероятно да подкрепи на следващите избори кандидатите на ГЕРБ. И това е отвратително! Не може да се продава нашата вяра заради политика, не може да се продават нацията и идеалите ни въобще заради такива дребни амбиции.

Въпреки колосалната битка, която водеха всички патриоти в Бургас срещу построяването на джамия в „Меден рудник“, въпреки че успяхме да докараме до събарянето на друга незаконна в „Победа“, сега зад гърба на всички бургазлии се правят мръсни, дребни политически сделчици. И се питам част от тази схема ли е това, че вече една година същата администрация не дава разрешение на ТВ СКАТ да построи православен храм, именно в квартал „Победа“?



Стела Георгиева Милка Петрова, снимка: СКАТ тв

В категории: Бургас , Общини , Разследвания , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки