Лихварят Донков на свобода за ЧРД на гаджето си


Лихварят Донков на свобода за ЧРД на гаджето си
Луцифер се сдоби с медицинска експертиза, дълга колкото Китайската стена
22 Септември 2010, Сряда


Скандалният бургаски лихвар Иван Донков, съсипал живота на десетки семейства, беше пуснат тихомълком от затвора само десет месеца след шумния арест. Донков, известен сред жертвите си като Луцифер, напусна килията с прокурорско разрешение.

Така той ще посрещне на свобода и 34-тия рожден ден на годеницата си Милкана



Автор: Десант

Вълкова, обвинена за пране на пари. Впрочем, само преди няколко месеца Милкана тихо се измъкна от килията с разпореждане на магистратите и в момента се радва на уюта в луксозния си апартамент. Престоят в килията, макар и на държавни разноски, се стори тежък и за приятеля й.

След десет неуспешни опита да убеди бургаските магистрати в изключителните мъки и страдания, които изпитвал по време на престоя си зад решетките, Донков най-после трогна прокуратурата и бе пуснат под домашен арест заради влошено здравословно състояние. Проблемите, които измъчват лихваря от ареста му през декември, могат да напълнят цял медицински журнал. Донков страдал от хронична хипертония, дискова херния и сърдечна слабост, периодични нервни кризи, а престоят му в затвора, според заключението на лекарите, не позволявал адекватно лечение.

"Медицинското обслужване в затвора е лошо. За да отида на лекар там, трябва да се запиша в 6 сутринта, а и трябва да чакам 8 часа, за да бъда приет. След 17 ч. пък няма доктор и един затворник е оставен да мери кръвното", жалва се Донков. За да се сложи край на мъките му, лихварят ще бъде изпратен за лечение в клиника в София.

Той ще бъде опериран в края на септември, но не е ясно с какви пари ще бъде платена интервенцията, при условие, че Донков не е здравно осигурен, няма нито ден трудов стаж, а сметките му са запорирани заради разследването за лихварство. До операцията Луцифер ще остане под домашен арест. Той е поверен на грижите на 80-годишната си майка, която според документите е собственик на поръчков модел БМВ.



В категории: Бургас , Новини , Разследвания , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки