Проверяват висш прокурор за печалба от борсата


07 Септември 2010, Вторник


Инспекторатът на Върховна касационна прокуратура проверява декларираните от зам.-градския прокурор на столицата Роман Василев 80 000 лв. печалба от фондовата борса. Проверката е по искане на самия Василев, съобщи главният прокурор Борис Велчев, цитиран от КРОСС. Парите са отчетени в годишната данъчна декларация на магистрата от 2007 г. Ръстът на акциите през тази година бе от порядъка на 43% (и 58% от началото на годината до пика през октомври).



Автор: Десант

Според инхформация на Е Вестник, за да спечели подобна сума от фондовата борса, прокурорът Василев трябва да е играл с поне 150 хил. лв., и да постигне печалба от около 50%. А това не се удава и дилъри, които се занимават с това по 16-18 часа на ден. Въпреки всичко, според главния прокурор
"в това няма нищо противозаконно".

Зам.-градският прокурор на София Роман Василев, се прослави с култовите си репликите си при ареста на бившия военен министър Николай Цонев, когато пред вече окования в белезници задържан изстреля:."Г-н Цонев, ще бъдете арестуван и обвинен в престъпление корупционно. Тъй като сте си абсолютен престъпник... колеги, както за всеки един престъпник - както трябва. Долу на земята, на колене!". Думите му се чуваха в клипа на МВ, заснет по време на задържането на бившия военен министър, предизвикаха полемика как се извършват арестите у нас.

Василев, който се самообяви за борец срещу мафията е може би най-богатия прокурор на републиката. За 2008 г. е декларирал 450 000 лв. от продажба на ½ идеална част от имот в кв. “Манастирски ливади” в София.Според обясненията на прокурора Роман Василев, строителна фирма е купила къщата, а той бил прагматик и предвидил спада на имотния пазар. Родителите и брата на прокурора имат строителен бизнес, строят предимно промишлени обекти, но и вилно селище в Кладница, според обясненията на прокурора.



В категории: Новини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки