Крият смъртта на полска летовничка в Слънчев бряг


Крият смъртта на полска летовничка в Слънчев бряг
Мостикът пред хотел „Гларус“ в Слънчев бряг е любимо място за разходка на летовниците, но никой не се грижи за неговата безопасност
01 Септември 2010, Сряда


16-годишната Мартина Анна от Полша намери смъртта си в нелеп инцидент в Слънчев бряг, след като бе погълната от огромна вълна, докато се любувала на морето от мостик на централния плаж в курорта. Това разкриха източници на „Десант“. Случаят, старателно прикрит от официалните власти у нас, може да се превърне в международен скандал, защото до момента остава вписан в графата нещастен инцидент, защото никой не си е направил труда да установи кой всъщност стопанисва мостика и кой е виновен за липсата на каквито и да е мерки за безопасност.



Автор: Фани Христозова

Инцидентът станал малко преди полунощ във вторник. Осем дни по-рано Мартина пристигнала в курорта заедно с цяла група от Полша, настанена в хотел „Кокиче“. Младежите били без родители, за тях се грижил ръководител. Останали без надзора на възрастен във фаталната нощ, тийнейджърите решили да се разходят по плажната ивица. Достигнали до хотел „Гларус“, изкачили се до мостика, но триметрова вълна заляла понтона. Водната стихия повлякла младежите към морското дъно. Няколко от тях успели да се задържат на мостика, но останалите паднали във водата. Мартина до последно се борила да излезе на повърхността, но била отнесена от вълните. Приятелите й, които все пак успели да се доберат до брега, повикали помощ, но момичето изчезнало безследно. Три часа по-късно морето изхвърлило трупа му.

Става въпрос за нещастен случай. Докладвали сме на прокуратурата, в момента тече разследване, но за търсене на персонална отговорност, не може да се говори“ - така от полицията в Несебър коментираха инцидента. В сряда, след разпитите, групата от Полша напуснала страната ни. В моргата тук е оставен само трупа на загиналата и се очаква близките на момичето да пристигнат за разпознаване.

В случая вероятно е наложено информационно затъмнение, за да се прикрие много по-сериозно престъпление, а истинският виновник за нещастието – човекът, отговорен за безопасността на мостика, ще остане неизвестен. На властите със сигурност е известно, че съоръжението, поставено във водата, не е изключителна държавна собственост и подлежи на разрешителен режим, така както джетовете и лодките“ - коментират в курорта. Мостикът-убиец продължава да бъде отворен за посетители.



В категории: Новини , Разследвания , Горещи новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
kelvmygdv
31.01.2013 06:43:19
0
0
NcEVcN , [url=http://lkhcnndeggtr.com/]lkhcnndeggtr[/url], [link=http://xddspuurhqov.com/]xddspuurhqov[/link], http://qxcavlpvdqro.com/
4
hgwqut
28.01.2013 02:44:24
0
0
ZEs2f8 <a href="http://vfgzpxtjpllq.com/">vfgzpxtjpllq</a>
3
Kulla
27.01.2013 14:10:49
0
0
Now that's stblue! Great to hear from you.
2
жалко
23.09.2010 00:07:55
0
0
http://www.youtube.com/watch?v=4m70FFJ2EJY&feature=related
Не се любуваха на вълните, а се забавляваха на съоръжение като горното.. само, че бяха пияни и беше нощ, а вълните бяха сравнително големи.. а те бяха накрая и са паднали..
Жалко за момичето ;( Много съжалявам..
1
Morqk
01.09.2010 10:02:55
0
0
Naistina losho za blizkite,no horata trqbva da se nau4at da uvajavet prirodata i silata i kakvo sa pravili v takova losho vreme vutre v moreto tui kato mostika e vutre v moreto a i trqbva da poznavame sebe si i sposobnostite si.Naistina edin mnogo losh incident e tova kakvito i merki da se vzemat kogato vremeto e losho v moreto ili okeana prosto 4ovek togava se obrushta kum gospod.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки