Дясната ръка на Алексей Петров – отвлечен или уплашен?


Дясната ръка на Алексей Петров – отвлечен или уплашен?
Велин Хаджолов в действие
17 Август 2010, Вторник


От една седмица няколко известни журналистки в България са в паника. Дясната ръка на Алексей Петров – Велин Хаджолов се е покрил и не отговаря на телефонните им повиквания. А те така са свикнали да поддържат тази почти платонична любов с него, че един ден да им изчезне от погледа и настава трагедия. Притесненията им избиха в нервни дописки с всякакви версии за липсата му. От отвлечен - до уплашен.

Хаджолов не е толкова обаятелен като Трактора и дори не се



Автор: Пролетина Николова, nikolova@desant.net

е научил да мълчи като него. След ареста на Петров той се появи навсякъде, където го пожелаха, за да обяснява как с аверчето са най-лоялни граждани на тази страна. Имаше интервюта, монолози, разкази от първо лице и “случайни” репортажи от залата за тренировка. Но при липсата на големия им трепет – Альошата Петров, и Хаджолов върши работа.

В миналото мераклийките сред нежната част от журналистиката се тълпяха покрай Бойко Борисов. Но той остаря, сбръчка се и комай единственият, който се е възхищавал на поомекналия му мускул напоследък бе италианският премиер Силвио Берлускони. Затова пък Петров и Хаджолов са в разцвета на мускулатурата си. Ето защо ареста на единия и потъването вдън земя на другия водят до толкова големи репортерски драми.

Хаджолов има причини да бъде отвлечен. Той единствен знае къде Петров е покрил няколко папки с документи, които чакат сгоден момент да се появят на бял свят. Макар скривалището да е строго пазена тайна, съдържащото се там не е. Самият Хаджолов намекна в поредицата си изяви за част от информацията, с която разполага.

А за другата пък политиците сами си знаят – все пак те са назначавали и Хаджолов, и Алексей Петров в НСС, а после в ДАНС, след като са били запознавани с какви материали срещу тях разполагат двамата. Та в папките има снимки, правени със скрита камера, както и документи, разкриващи личния живот на политици и бизнесмени.

Информацията очевидно е събирана преди и по време на работата на двамата в НСС и ДАНС, но особено в годините, когато Петров бе душеприказчик и организатор на мокрите поръчки на страдащия от психично разстройство бивш главен прокурор Никола Филчев: с кого прекарваше вечерите си Сергей Станишев, докато Елена Йончева играеше драматизацията “съпруга без брак”; какви услуги е правил Иван Костов на руските тайни служби ФСБ и какви прави сега Бойко Борисов покрай топлите връзки и на двамата с Валентин Златев. И особено - кой настоящ висш шеф на ДАНС работи за турските секретни служби МИТ.

В книгата си “Алексей и Бойко”, в която Кристина Патрашкова вложи всичките си способности да се обясни в любов и на двамата, тя намеква, че Петров можел да атакува премиера с някакви разкрития за миналото им в общата им фирма “Будоинвест”. Или Патрашкова е наивница, или нарочно се прави на неинформирана.

На фона на данни за шпионаж в полза на друга държава, които Петров за момента е скрил дълбоко, някаква си фирма с премиера звучи просто смешно. Да не говорим, че се знае, че в папките е и разковничето за няколко знакови убийства, които управляващият елит няма интерес да разплете, защото трябва сам да се вкара в затвора. Става въпрос все за екзекуции, извършени по времето, когато Бойко е бил главен секретар на МВР.

Едната е на прокурора Николай Колев. Знае се, че в папките се съдържа всичко около това убийство – кой го е поръчал, как някаква барета от Варна с име Гълъбин Георгиев го е извършил и защо тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов е направил всичко възможно то да не се разкрие.

Да не забравяме, че през 2002 редица служители на МВР предупреждаваха медиите, че с активното ходатайство на Борисов, Петров е бил готвен за шеф на мощната в онези години Служба за борба с организираната престъпност. И седмица, преди заповедта му да бъде подписана от министър Георги Петканов, тези планове се осуетяват, след като срещу Петров е извършен неуспешен атентат.

В този смисъл един отвлечен Хаджолов би могъл да изтъргува свободата си срещу информация за местонахождението на папките. Като по този начин би спасил и кожата на Алексей Петров. Няма документи – няма проблеми за управляващите. Следователно Петров няма с какво да ги атакува и може да си живее, макар и в ареста. Похищението на Хаджолов би свършило и още нещо полезно – по нервната реакция на определени медии управляващите ще разберат със сигурност кои от тях са склонни да публикуват информацията от тези папки. Така ще се вземат превантивни мерки това да не се случи никога.

От друга страна обаче доста по-чисто мероприятие би било дясната ръка на Алексей Петров да бъде вкарана при него в ареста. Впрочем, точно информация за готвен арест изтече на 10-ти август от ВКП. Източник от прокуратурата разкри, че заедно с МВР се обмислят варианти за какво конкретно Хаджолов да бъде привлечен като обвиняем и то да звучи логично за пред обществеността и пламенните репортерки от фенклуба на двамата.

Самият Хаджолов би трябвало да знае, че стигне ли се до прибирането му зад решетките, ще се сбъднат всичките му кошмари. И затова е нормално да е уплашен. Защото при хора като него и Петров арест значи по-скоро смърт, отколкото съдебен процес. Никой от управляващия елит у нас в момента не желае открито дело, на което Петров да получи думата, за да говори. Понеже, притиснат до стената, той няма друг полезен ход, освен да изнесе на бял свят онова, което с годините е трупал, за да гради кариера – информацията за двойнствения живот на политическата ни класа.

Рекетирайки с нея той успя някога да си проправи път до Националната служба за сигурност при Иван Костов, а сетне да се издигне още по-нагоре при царя, за да стигне до съветник на шефа на ДАНС при Сергей Станишев. По тази градация може да се съди кой премиер с колко сериозни разкрития е бил притискан. Има информация, че арестът на Петров е бил извършен малко, след като той се е опитал да шантажира и Борисов, за да го направи шеф на ДАНС. Това е станало по време на прословутата им среща, след която премиерът обяви Алексей Петров за “лоялен гражданин”.

Най-вероятно обаче никога няма да узнаем цялата истина около тази среща, тъй като линията на живота на Петров по всяка вероятност приключва зад решетките. За готвеното му убийство пръв обяви в края на юли Николай Колев – Босия. “Той имаше един много сериозен достъп до секретна информация. Аз имам предвид архивите на НСС. Нещо повече, шефът на икономическото направление в НСС беше полковник Николай Начев. Когато го изгониха от НСС, отиде точно при Сергей и му занесе много архиви и стана завеждащ архива му. Там има документи за почти всички политици в България.
Описано е кой къде е стъпил накриво, кой с кого е създал контакт, с какво се е корумпирал и т.н. Но не се знае дали от този архив няма и някъде другаде. А Алексей Петров знае това и затова иска съд. Те не искат да го допуснат до съд, защото не се знае какво ще говори. Те не са убедени, че той няма да ги разкрие. Така че те нямат свестен ход.

Ако го убият, става зле, ако не го убият, още по-зле. Нашите политически партии, тъй наречени, защото те са търговски дружества всъщност, се чудят какво да правят в тази ситуация. И логиката говори, защото аз знам какво има в тиквите им, логиката говори, че най-вероятно ще убият Алексей Петров в ареста. Ще съобщят, че си е умрял от естествена смърт. Сто процента съм убеден в това нещо”, каза Колев.

Ето защо Хаджолов има причини да се крие и да не отговаря дори на напористите репортерки от фен-клуба. Даже и при големите мъже страхът от смъртта си е голямо шубе.



Кристина Патрашкова приложи всичките си умения, за да се врече в книгата и на Алексей, и на Бойко В папки като тази Петров държи разкрития за политическата ни класа. И затова най-вероятно ще бъде убит

В категории: Анализи , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки