Англиканската църква - далеч от християнския морал


Англиканската църква - далеч от християнския морал
03 Август 2010, Вторник


Содомията и женското свещенство вече се превърнаха в отличителен белег на англиканската църква. Посвещаването на жени в сан „епископ”, а също и либералното отношение към сексуалните малцинства, в частност содомитите, отдавна стана визитна картичка на англиканското еретическо общество. Макар и запазило названието „църква”, то на практика мутира в Содом и Гомор. Това дотолкова явно се разминава с християнския морал, че дори вътре в самото англиканско общество болшинството от членовете почувстваха падението на клира и започнаха рязко да се противопоставят на узаконяване на содомията и безграничната



Автор: Десислава Главева

еманципация.

Усложнилата се ситуация най-ярко се прояви на Ламбетската конференция в Кентърбъри (Англия) на световния конгрес на англиканските „епископи”, който се свиква веднъж на 10 години. Цели две седмици се дебатираше само по тази наболяла тема за сексуалната принадлежност на англиканското духовенство. Главата на англиканското еретическо общество Роуън Уилямс заяви, че не е против сексуалните отклонения, одобрявайки женското свещенство и еднополовите „бракове”.

Впрочем, така наречената Англиканска „църква” отдавна се превърна в своего рода религиозна търговска компания. Управлението й е децентрализирано, поради което епископите са принудени да се съобразяват с вкусовете на своите клиенти-пасоми. Тъй като общата религиозност на Запад постоянно се снижава, с либерализирането на нравствените норми, те се мъчат да привлекат към себе си западното общество, без да се гнусят от всякакви малцинства като феминистки, гейове, лезбийки и прочие.

Много от редовите членове на англиканската църква обаче са все още консервативно настроени и не желаят при никакви обстоятелства да приемат женско и хомосексуално „свещенство” и „епископат”. Те се опират, разбира се, на Божието слово, което недвусмислено свидетелства за мерзостта на содомията пред Бога.



В категории: Вяра , Горещи новини

10
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
10
Протестирам
26.05.2019 18:51:39
1
0
Протестантските държави в Европа са най- богатите не само на континента, но и в света. Та всичката паплач на целия свят се бута в техните държави да живее.
9
ано
09.04.2015 17:41:23
0
0
"Англиканската църква" е създадена с политически цели-независимост на крал Хенри 8-ми от папата,така че такава деградация е нещо обичайно!
8
Мирослав
22.11.2013 14:43:10
3
2
Боже, пази България от пост-съветската ни простотия!
7
Иванка
03.10.2013 19:25:26
2
2
Много ще се радвам,ако всички православни държави се обединят с православна Русия! Да живее Православна България и Русия! Обичам много славяните,защото те са и любими на Бога,а именно че пазят Светата Православна вяра.Славвяните са готини хора,а тези,които мразят България и БПЦ,да си взимат цървулите и се махат!
6
23.04.2012 18:23:39
0
0
Който и да сте, т. нар. "Българин", най-напред се ограмотете, оправете си правописа и после се изхвърляйте с тези смехотворни високопарни изцепки! Аман от неграмотни псевдоисторици. [rolling]
5
Българин
06.08.2010 06:54:34
0
0
Привет,Д. Главева!
Разбира се,че има разлика,то просто не е възможно да има прилика.
Но някак си,аз не вижда и не споделям мнението Ви,че днес Християнска Русия се възражда,след като на чело стоят долнобробни юдеи,т.е.хазари нарекли се евреи.Ако говорите за народа,пак също немога да се съглася,споням си,че една жена дръзна да се опълчи и я отсвирха,хубаво е да се прочете това което написа.Сигурен съм,че знаете за коя жена намеквам.

Поздрави и Бог да закриля вашия мирен дом!
4
Д. Главева
05.08.2010 17:07:11
0
0
Аз не отричам това, което казвате, но просто говорим за различни неща. Вие - за евреите, аз - за християните. Има разлика, нали?
3
Българин
05.08.2010 15:53:19
0
0
Привет Д. Главева!
Аз обаче,немога да се съглася с Вас, по простата причина,че този Медведев и Путин и двамата са долнопробни евреи. Майката на еврейна Путин, се казва Мария Ивановна Шеломова, ала дятот натози евреин, е бил готвач,както на евреина Йосиф Сталин Джугашвили,така и на евреина Ленин по майка Блранк и двамата еврей са виновни за смъртта на над 120 милиона предимно Християни и забелижи, при това няма никаква холокоста за тези 120 милиона избити от евреите Сталин и Ленин. До ден днешен Русия се управлява от евреи,затова и няма никаква разлика между СЕЩ -т.е.Съединените Еврейски Щати или може би така Съветските Еврейски Щати! Отдавна евреи са застанали на чело на тези най могъщи държави и играят световен театър на доброто и лошото ченге.Ала наивници като теб,може да се радват на този театър,но мислищи хора не им никак радостно,на тази еврейско-масонска постановка......
2
Д. Главева
05.08.2010 10:25:21
0
1
Съгласна съм с повечето от написаното, но не съм съгласна за Християнска Русия. Макар нейните свещенослужители, монаси и миряни да бяха убивани с хиляди и заточвани по лагери, макар над тях да се вършеха всевъзможни издевателства, Православна Русия оцеля и се възражда и ражда светии. Говорим за Русия на Духа, не на Путин и Медведев.
Колкото до Англиканската църква, протестантизмът по начало е извращение на Християнството, така че развалата в морала му се явява само неизбежно следствие.
1
Българин
05.08.2010 05:35:12
0
0
Вие открихте топлата вода! А защо не кажете като е далеч от Христианкия морал, към кой друг морал е близка? Дали пък не най близка към Талмуда,т.е. Юдаизма.
Може би трябва да Ви се препомни,какво всъщност е направил Кромуел? Или не знаете,тогава се запознайте,защото както Християнка Русия не съществува след болшевишко-еврейския метеж през 1917г. така и Великобритания не съществува след като Кромуел пусна мръсната юдейска,т.е.еврейска зган във Великобритания. Отдавна във Великобритания,Франция,Русия,Германия,САЩ, еврейски боклуци са застанали на чело на тези и не само тези държави и измукват кръвта на всичко хора по света.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки