Шеф на лотарията в сивата икономика


28 Юли 2010, Сряда


Шефът на Държавната парично-предметна лотария за Централна Северна България се оказа един от генераторите на сивата икономика във Велико Търново. Освен че е държавен служител, Камен Алексиев е областен лидер на СДС и председател на синята група общински съветници в местния парламент.

При изненадваща проверка миналата събота на данъчните и Инспекцията по труда се оказа, че лотарийният шеф държи на работа в кафенето си на пъпа на старата столица между Общината и сградата на Факултета по изобразителни изкуства барман и сервитьорки, които се оказаха нелегални работници.




Не очаквах, че ще има нередности в този обект, защото при последната проверка през есента лично съставих на Камен Алексиев 4 акта, казва шефката на Инспекцията по труда във В. Търново Невена Стефанова.

Не стига, че е сгафил и не си взема поука, ами партийният лидер и лотариен шеф започна нагло да лъже проверяващите. През почивните дни аз давам дежурства, момчето зад бара беше временно да ме отмени за няколко минути и е мал шанс, че го заварвате, започна да мънка Алексиев на проверяващите. Сервитьорките мигом станаха клиентки на заведението, които просто поискали да се пробват как носят таблата.

Три акта от по 15 000 лв. може да отнесе за черноработниците си Камен Алексиев. Ако за времето, през което документално продължава проверката, той сключи договори с младежите, санкцията автоматично пада на три по 100 лв.



В категории: Новини , Разследвания , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки