С комар или с перла ще се сдобие Бургас


22 Юли 2010, Четвъртък


В бургаския квартал „Зорница“ от известно време се изгражда нов „Жилищен комплекс от затворен тип“. Досега готови за обитаване са само четири от сградите, останалите две все още са във фаза „груб строеж“. Това не попречи на инвеститорите от „Артстрой-1” да помолят общинския съветник от СДС и зам. председател на синята партия Вълчо Чолаков за съдействие по-скоро комплексът им да получи име, като дори предлагат той и улицата, на която се намира, да се казва „Перла“.

За целта седесарят внесе докладна в общинския съвет, която в началото на седмицата бе разгледана от неговата комисия по устройство на територията и предизвика злъчни коментари сред нейните членове.



Автор: Тихомир Смоленов

Причината за това е смущаващият факт, че строителният надзор върху строежа на комплекса се извършва от фирмата „Ман-консулт”, в която акционер е бургаският зам. кмет по строителството Константин Марков, който едва в края на март м. г. прехвърли акциите на съпругата си Кремена. С други думи, дотогава заместникът на бургаския градоначалник реално е бил в ситуация на конфликт на интереси. Строителните подвизи на Марков в крайморския град вече са станали пословични, което провокира общинския съветник от групата на Независимите Валери Симеонов да предложи новият комплекс да бъде назован „Костадин Марков“. Това прозвуча особено логично като се има предвид, че лично „кръсникът“ Марков е взел дейно участие в изграждането му, поемайки риска да съчетае „часмака” с длъжността си като висш общински служител. За повече благозвучност Валери Симеонов коригира идеята си в по-зашифрования вариант „Комар“, взимайки само първите срички от името и фамилията на зам. кмета. Но засега в ОбС ще бъде внесено официално по-перленото предложение.

Говори се, че част от сградите са вдигнати на отстояние 2,5 м. от главен отходен канал, вместо задължителните съгласно действащата наредба 5 метра, която поставя под риск от заливане с мощна вълна от фекалии цели три околни квартала, начело с евентуалната нова бургаска „Перла“, търкулнала се в непосредствена близост до най-голямата болница в Бургаска област. А най-забавното е, че горди притежатели на апартаменти в безименния засега комлекс са вносителят на докладната Вълчо Чолаков и зам. Кметът Марков. 



В категории: Бургас

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки