Владимир Павлов: Мартин Димитров е една марионетка


Владимир Павлов: Мартин Димитров е една марионетка
Мартин Димитров
16 Юли 2010, Петък


Владимир Павлов е бивш областен лидер на СДС-Бургас. В края на 2009 г., в резултат на вътрешен конфликт той напусна поста, но продължи да е член на партията, след като бе изключен неправомерно и впоследствие възстановен от Контролния съвет на СДС. Павлов продължава да е и общински съветник в местния парламент на Бургас.



Автор: Лъчезар Лисицов

- Г-н Павлов, минаха седем месеца откакто подадохте оставка като областен водач на СДС-Бургас. Каква беше истинската причина да го направите?

- Причината е, че бяхме обещали пред избирателите си да се борим с корупцията, наложена от бившия бургаски кмет Йоан Костадинов. Говорехме, че няма да позволим да има обществени поръчки за "наши" хора. Оказа се, че аз постоянно съм ги лъгал – казвах им, че ние няма да правим като предните управляващи, а всъщност нашите представители в общинската администрация действаха по същия начин - регистриране на фирми и раздаване на апетитни поръчки.

- Но вие не сте виновен за това нещо.

- Аз поех отговорността като председател на организацията. Преди това поисках от Костадин Марков (зам. кмета на Бургас по строителството от квотата на СДС – б. а.) да ми обясни наистина ли е създал такъв обръч от фирми. Той обаче не пое отговорността, след което аз трябваше да напусна поста си в СДС.

Аз поех отговорността като председател на организацията. Преди това поисках от Костадин Марков (зам. кмета на Бургас по строителството от квотата на СДС – б. а.) да ми обясни наистина ли е създал такъв обръч от фирми. Той обаче не пое отговорността, след което аз трябваше да напусна поста си в СДС.

- Нямаше ли лостове чрез партията да притиснете Костадин Марков да напусне СДС?

- Общоизвестен факт е, че бургаската общинска организация е структурирана доста стегнато и дисциплинирано и наподобява военизирана "камора" със строга йерархия - само с хора, близки до Костадин Марков – съученици, бизнес партньори и т. н. Без него не може да се прокара нито едно решение, като всеки дръзнал да оспори мнението му, е зачеркнат завинаги от развитие. Аз затова се опитах чрез моето влияние в областта да въздействам, за да може да има някаква промяна в демократична посока, но бях изключен само за два дни от партията.

- А защо обжалвахте изключването ви от партията? Какво ви задържа още в редиците на СДС?

- Мотивите ми за обжалването на решението бяха най-вече, за да докажа на всички хора, които ми гласуваха доверие в избора ми за областен председател, че аз следвам принципите, които бяха залегнали в моята кампания, т. е. открито и честно управление. Аз бях изключен като член на СДС, без да бъда поканен по надлежния ред - на събрание, без да бъда уведомен навреме, при условие, че секретарят ми знаеше, че аз в този момент съм в София. Затова обжалвах - за да възтържествува правдата.

- Наскоро беше избрано ново общинско ръководство на партията в Бургас, а лидер стана адвокат Константин Райков. Какво очаквате да се случи оттук нататък в местната структура?

- Първо, трябва да спомена, че моето желание в СДС беше наистина да спазваме демократичните принципи на управление, на номиниране на кандидати и на техния избор. При условие, че беше извършена само една номинация и тази номинация беше единодушно избрана, това ме навежда на мисълта, че има нещо, което не е както трябва. Демокрацията предполага избор на личности, защитаване на визия за развитие на партията и бъдеща политика. Не може някой, който е от две-три години в партията, еднолично да бъде налаган. Демократичен принцип е предлагането на няколко кандидатури и избирането на най-подходящата. Налагането на близки хора в един затворен кръг в СДС не разширява организацията, напротив – капсулова я и разочарова старите седесари и тези които работят усърдно за да се издигнат по стълбицата.

- Това не означава ли че партията е вече обезкръвена откъм кадри? Оказва се, че няма вътрешна конкуренция.

- Точно това е. Няма никаква вътрешна конкуренция, няма стимул за развитие нагоре по йерархичната стълбичка в организацията, защото на майтап, но в местната организация се назначават по списък от съученици и състуденти на Марков и Чолаков, много рядко се дава шанс на млади, кадърни хора да изразяват своето мнение - да имат достъп до медии, да реализират своите идеи. В момента СДС-Бургас е капсуловано в един вътрешен кръг.

- А защо беше предложен точно Константин Райков?

- Той чисто и просто е награден за неистовите си усилия в кампанията, която се водеше срещу мен. Райков е момчето за мръсни поръчки на тандема Марков-Чолаков за разчистване на сметки в организацията. Изявленията му в една местна медия, че кани всички напуснали седесари да се завърнат в организацията си е чисто лицемерие. Та нали в последната година той работеше точно в обратната посока - гоненето и люспенето на демократи.

Той чисто и просто е награден за неистовите си усилия в кампанията, която се водеше срещу мен. Райков е момчето за мръсни поръчки на тандема Марков-Чолаков за разчистване на сметки в организацията. Изявленията му в една местна медия, че кани всички напуснали седесари да се завърнат в организацията си е чисто лицемерие. Та нали в последната година той работеше точно в обратната посока - гоненето и люспенето на демократи.

- СДС-Бургас изглежда е най-вярната структура на националния водач Мартин Димитров. Защо бургаското ръководство е толкова впечатлено от него?

- Местното ръководство, не е тайна, финансира кампанията по издигането и избирането на Мартин Димитров за председател на СДС в цялата страна, както и спонсорирането на председателя в момента, в който бяха блокирани сметките от бившия председател Пламен Юруков. На това се дължи безкрайната благодарност на Димитров към местните водачи. За това ясно говори назначаването на брата на Костадин Марков – Борис Марков, на поста шеф на политическия кабинет, а в последствие и председател на предизборния щаб на СДС. Т. е. връзката е чисто икономическа. Мисля, че на това се дължи и дългогодишното пребиваване на поста зам. кмет на Бургас на Костадин Марков и избягване търсенето на отговорност от правоохранителните органи и прокуратурата за извършените от него нарушения чрез налагането на политически чадър на най-високо ниво.

- А Мартин Димитров като лидер как се справя според вас?

- Мартин Димитров за съжаление е управляем, той е една марионетка в момента. Той не може да взима самостоятелни решения, а се облъчва доста от кръга „Марков и сие“. От едната страна Костадин Марков, от другата страна – Борис Марков. които чрез високи административни постове в партията прокарват идеите, които имат този кръг от хора.

- Този бургаски кръг не е ли твърде малък, за да може да управлява Мартин Димитров? Толкова ли е силно бургаското лоби?

- Бургаското лоби е най-силното. Това е може би най-голямата гордост на бургаската организация. Тя никога не е имала такова въздействие върху лидера на СДС, както е в настоящия момент. Да не забравяме - избирането и преизбирането на Мартин Димитров като председател на партията изцяло се дължи на бургаската организация. Затова и той е толкова верен на местните лидери.

- Наскоро излезе информация, че бургаският кмет Димитър Николов е участвал преди осем години в съглашение с БСП в Царево, за да заграбят комплекса „Корал“. Тогава той беше областен секретар на СДС. Това морално ли е, как ще го коментирате? Знаехте ли за далаверата?

- Цялата информация за това нещо научих сега от медиите и за мен като областен председател на СДС е изключително тревожно, че областен секретар в лицето на Димитър Николов е водил преговори за подкрепа на една такава сделка от една страна и второ – за избирането на кмет от БСП и безусловната подкрепа за него от страна на СДС. Това като политически ход е неморално и би трябвало Димитър Николов да излезе и да даде обяснение на специална пресконференция пред медиите. Мълчанието от негова страна потвърждава факта, че сделката с „Корал“ е продиктувана от сериозен материален интерес и създава наистина лошо усещане за работата в СДС като организация. Това петно върху партията трудно ще бъде изчистено.

- Оттук нататък как виждате своето лично бъдеще в политиката?

- Смятам да участвам на местните избори догодина като кандидат за кмет на Община Малко Търново.

- От името на СДС ли?

- Това още се уточнява – дали ще ме подкрепят десни организации включително СДС. Но аз смятам, че ще бъда номиниран на основата на широка коалиция „център-дясно“ и СДС ще е една от партиите, от които ще искам да ме подкрепи.

- Малко Търново винаги е била червена община, нямате големи шансове.

- Шансовете не са никак малки, защото там има сериозни настроения за промяна на сегашното статукво.



Владимир Павлов

В категории: Бургас , Политика , Интервю , Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
до Сандо и Путьо Маринкин по
15.04.2012 15:42:06
0
0
"- Колко общински съветника се надявате да изпратите в
местния парламент на следващите избори? На миналите
резултатът ви е двама.

- След тежкия път на разединението и битките, СДС
разбра, че целта е обединение вдясно. На миналите
избори СДС има двама съветника, но “Гергьовден” има 1,
гласовете на ДСБ, земеделците се разпиляха в
пространството. Ако сме единни и се явим
всички заедно, резултатът със сигурност ще е
поне осем"

И кой се смее сега бе джанъм. Нали бяхте много отворени?
Пак влезаха двама само от 5 партии. И с човека на Костов!
3
Сандо
24.08.2010 14:14:39
0
0
С тоя се смея от изборите насам(седесарчето)Направен от скука и закачен на кука[lol]
2
владко циганче сладко
26.07.2010 17:50:06
0
0
Константин Райков: Пропагандата срещу СДС ще има обратен ефект
Добавена на: 26.07.2010 16:36
Автор: Юлия Андреева


Константин Райков, председател на СДС Бургас- Г-н Райков, как се чувствате като председател на СДС в Бургас? Как намирате партията, лесно или трудно е човек да бъде партиен лидер, при това в такъв момент?

- Не се чувствам по-различно от времето, в което не бях лидер на СДС, а обикновен член на партията. Не знам защо в обществото битува представата, че един партиен лидер седи на стола в офиса, под климатика, размята броеницата и само командва, докато редовите членове работят. В СДС никога не е било така, поне откакто аз съм неин член. Всички сме равнопоставени и колкото работа върша аз като председател, също толкова вършат и останалите мои колеги в общинското ръководство. Чисто партийната йерархия, позната от социалистическото минало, отсъства при нас. Всеки е свободен да дава идеи, всеки е свободен да реализира идеите си. Именно поради тази причина нашите идеи са свежи и се възприемат добре от обикновените бургазлии.

Все още съм лидер твърде малко време, за да кажа дали ми е трудно или лесно. Не съм почувствал още трудностите, но смятам, че мога да ги понеса върху широките си рамене (смее се).

- Не можете да отречете, че поемате партията в труден момент. Критиките към СДС валят една след друга и едва ли ви е безразлично, че партията ви е наречена “син октопод, оплетен в корупционни схеми”.

- Знаете ли кой е истински трудният момент за една партия? Не моментът, в който тя е оплювана и й се лепят етикети. А моментът, в който е изпаднала в летаргия и никой не си спомня за нея. Много по-страшно е да поемеш една партия в момент, в който е замряла, не прави почти нищо и никой не говори за нея. Фактът, че за нас се говори, при това се говори непрестанно, ни радва. Е, не ни радва фактът, че се действа на принципа “една лъжа, повторена сто пъти, става истина”. Първо, защото не можем да го възприемем. Не можем да повярваме, че някой има очи да излиза на телевизионния екран и да говори лъжи всяка Божа вечер, отлично осъзнавайки, че говори лъжи и го прави за пари. И второ, защото се подценяват бургазлии – зрителите не са толкова глупави. Но вероятно в СКАТ, защото очевидно ме питате за СКАТ смятат, че хората са глупави и могат да бъдат облъчвани като опитни мишки с всякакви простотии и манипулации.

- Защо им е на СКАТ да го правят? Все пак в предаванията се показват снимки, документи…

- И ние отдавна се питахме защо им е на СКАТ да го правят. Документи не съм видял. Видял съм да се мятат хартии без подписи и печати, които не са документи и могат да бъдат разпечатани на обикновен принтер. Но си отговорихме още след първите скалъпени обвинения, които видяхме и прочетохме в хартиения вариант на СКАТ – вестник “Десант”. Просто СДС започна да боде очите на Валери Симеонов, а зад него стоят други поръчители от недалечното минало. Задайте си въпроса защо не се критикува БСП по тази телевизия. Защо не беше критикувана и по времето на тройната коалиция. Защо на годишнината от 10 ноември бяха поканени в предаванията комунистически величия. Защо по тази телевизия водят предавания агенти на “Държавна сигурност?”. Лично за мен е странно как така хем си общински съветник, хем си собственик на медия и журналист. Или си журналист, или си политик. Не може и двете. Каква обективност предлагаш на зрителите си, след като твоята медия няма да критикува твоите предложения и докладни, а само тези на твоите политически врагове. СДС е враг на Валери Симеонов и групата му съветници, това е факт. Но според мен цялото това опяване против СДС ще има обратен ефект. Не може във всяко предаване да се обяснява колко са лоши тези от СДС. На хората им писва, а и Бургас не е толкова голям град, че хората да не се познават лично. Това е откровена манипулативна пропаганда.

- Народната мъдрост обаче гласи, че “На война, в любовта и по време на избори няма непозволени хватки”. Защо няма никаква реакция от ваша страна на тези атаки? Общинските съветници “Независими” поискаха оставката на зам.-кмета по строителство Костадин Марков, който е най-яркият представител на СДС в администрацията.

- Реакция на тези атаки от наша страна има. И тя се изразява в работа и в конкретни предложения до общинската администрация, които СДС изготвя. Всеки понеделник се събира общинският съвет, клубовете също имат партиен живот - в тях се раждат идеи, които намират реализация. Многото добри политики, които СДС налага чрез Общинският съвет и администрацията се дължат на работните групи, които се утвърдиха във времето и там се дава възможност на всеки член да работи по темите, които го интересуват и вълнуват без да му бъде налагано. Да седнем да отвръщаме с плювни на “независимите” и да слизаме на тяхното махленско ниво като кака Пена от седянката пред блока, е несериозно. А и самите обвинения са несериозни – не може да имаш частна телевизия и вестник, вътре да си напишеш разни свои дълбокоумни изводи, а после на базата на тези изводи да искаш оставки, щото видите ли заедно с това си и общински съветник. След излъчените репортажи имаше редица проверки от правораздавателните органи, които установиха, че няма извършени нарушения и понеже живеем в правова държава, продължаваме да гласуваме доверие на г-н Марков, като наш представител в ръководството на Община Бургас. Освен това не са “независими”, а “зависими” от парите, които им плаща Валери Симеонов в качеството си на техен работодател. И какво – да седнем да се обясняваме? Да, има заведени съдебни дела, те ще приключат рано или късно. Да, г-н Симеонов отлага делата, журналистите му не се явяват, протакат се нещата, не си получават призовките, но делата ще приключат. Ако се чувстват толкова прави, защо просто не се явят в съда? Но доколкото знам, подобен е бил подходът на Валери Симеонов и в „Промет”.

- Какво имате предвид?

- При „Зависимите” решенията се взимат еднолично от бившият синдикален лидер от „Подкрепа” в завода Промет. Питайте хората работещи там все още и тези, които са работили заедно там за морала на г-н Валери Симеонов. Защо е толкова опасно властта да се съсредоточи в ръцете на този човек. Мен ме съмнява дали той ще постави интереса на гражданите в Община Бургас преди интересите и апетитите на телевизия СКАТ и разните и там производни. Дали той няма да се опита да смачка конкурентите си в региона и да ни пробутва неверни манипулиращи информации за това, колко достоен и морален е той. Цялото ни общество разглези медиите до безобразие. Не може медия да твърди нещо невярно, а ти да махнеш с ръка и да не обърнеш внимание, да преглътнеш и да си кажеш: “Майната му, какво съм седнал да се занимавам”. През годините всички сме реагирали по този начин. Поради тези наши реакции в редица медии се създаде чувство за безнаказаност – те хулят, сипят разсъждения като последна инстанция и смятат, че всичко това ще им се размине. Но аз вярвам, че постепенно хората ще започнат да си търсят правата и когато някой излъже и ги оклевети, няма да му се размине. В Европа е така. И тук ще стане така, но ни трябва време.

- Хайде сега медиите са ви виновни…

- Знам, че най-лошото нещо е да настроиш журналистите срещу себе си. Но хората имат право на обективна информация. След като си плащат – било за вестник, било за телевизия, имат право да получават информацията неизкривена, имат право да чуят и другата страна и тогава да си направят съответните изводи. Хората имат глави на раменете си и им е обидно, когато ги лъжат. А в тази телевизия, за която ме питате, втората страна липсва. Никой не се замисля как се отразяват всички тези клевети върху семейството на г-н Марков, върху близките му. Сипят се откровени глупости, които хората около него знаят много добре – че бил под наем, преди да стане зам.-кмет, па сега си купил жилище. Жилище г-н Марков си купи много преди да стане зам.-кмет. Мечтата на всеки българин е да си купи жилище и да не живее при родителите си. Костадин Марков разнасяше минерална вода, беше представител на винена компания, работил е денонощно, винаги си е вадил парите с честен труд. И сега продължава да го прави. Не е нарушил закона. Работи добре. Е, глобил е 2-3 пъти Валери Симеонов за незаконно опънати кабели, пропуснал е да си затвори очите за това, че той се прави на дребен тарикат и спестява 20 хиляди лева от такси към общината. И сега заради това си го отнася всяка вечер по СКАТ – видите ли колко бил неморален. Неморален, защото защитава интересите на общината и не се огъва пред рекета.

- Валери Симеонов е дребен тарикат, така ли?

- Вие как ще наречете човек, който декларира близо един милион лева годишен доход, чиито фирми декларират стремглава печалба, откакто са във властта? Влезте в Търговския регистър, влезте в сайта на Сметната палата – цялата тази информация е публична. Доколкото ми е известно, самият Валери Симеонов хич не обича това да бъде споменавано и старателно прикрива факта, че е милионер. Той иска да битува с имиджа на борец за правата на бедните и онеправданите. Но “Ситият на гладния не вярва”, казва народът. Валери Симеонов няма как да знае как живее една баба със 150 лв. пенсия, която си дава последните стотинки, за да гледа неговата телевизия. И му вярва. Как не те е грях да лъжеш една такава жена?Адски цинично е да си един от най-богатите хора в Бургас, да спекулираш с доверието на най-бедните и да разчиташ на подкрепа от тях и в същото време да ги ощетяваш, като умишлено не плащаш такси в общината, а се възползваш от незаконно изграденото трасе. Относно платените данъци ще си замълча, защото и там има проверка и доскоро абонатите на СКАТ не получаваха дори касови бележки. Значи Костадин Марков трябва да си затвори очите за това, само и само да си купи спокойствие? И не е само Костадин Марков – твърди се, че и други бизнесмени и политици се оплакват, че ако не плащат, ще бъдат плюти. Публична тайна е, че това е подходът там. За съжаление такава е медийната действителност у нас. А и да ми се говори за морал от човек, който смени към десетина партии, не мога да приема.

- Кои са тези бизнесмени? Поне едно име можете ли да назовете?

- Преди време г-н Митко Събев разпространи до медиите следното писмо. Цитирам ви част от него: „Пикът на негативната и злонамерена кампания срещу ПСФК „Черноморец - Бургас" и респективно „Петрол Холдинг" АД настъпи, след като решихме да прекратим договора си с телевизия СКАТ за „правдиво" отразяване на събитията около клуба, според наложената от медията формулировка. Очевидно е, че за телевизия СКАТ журналистическата обективност е в пряка зависимост единствено и само от плащанията - поведение, която е в разрез с всички обществени и професионални стандарти и в пълно противоречие на Закона за радио и телевизия и етичния кодекс на медиите. Намираме за опасна ситуацията, при която една телевизия се използва като платформа за изнудване, чрез иницииране на негативни кампании, опити за манипулиране на общественото мнение и притискане на инвеститори. Като взе предвид всички тези факти, ръководството на ПСФК „Черноморец" реши да не участва в никакви предавания и дискусии, инициирани от телевизия СКАТ, както и да не дава коментари и изявления за тази медия. Съзнаваме, че прозрачността е в основата на демократичното гражданско общество, но когато една медия използва журналистиката, за осъществява семейни или корпоративни наказателни акции, тя се превръща в заплаха за това общество. Мълчанието е единствения начин да се разграничим от този порочен механизъм за манипулация."

- В момента сте в позицията „И сам воинът е воин”. Водили ли сте разговори с ГЕРБ, те подкрепят ли Ви в тези твърдения? Все пак обвиненията падат и върху тях в качеството им на местни управници.

- Доколкото виждам, ГЕРБ също се опитват да се противопоставят на клеветите и манипулациите, но политиката им в тази посока е някак си вяла. Не са изразили твърда позиция, не искам да си мисля, че е продиктувано от страх да не ги дават по телевизията и да ги сочат с пръст, както беше с клипа за измислената джамия. Но ако не сега, съвсем скоро ще дойде моментът, в който ГЕРБ ще трябва да заявят твърда политика и да се противопоставят, ако искат да спечелят и следващите избори в Бургас.

- В местни медии се появиха теории, че Костадин Марков се ползвал от протекции от най-високо ниво – от самия Бойко Борисов. На когото пък ултиматум поставил Мартин Димитров, че ако обезглави структурата на СДС в Бургас и накара кмета Димитър Николов да го отстрани от поста, той щял да развали коалицията между ГЕРБ и СДС на национално ниво.

- Ако прочете това, Мартин Димитров ще се смее много, защото има добро чувство за хумор. Но според мен г-н Мартин Димитров доста огорчи правителството на ГЕРБ, след като се противопостави на доста техни предложения за неправилни реформи, така че не е правилно да се твърди, че СДС и ГЕРБ са в коалиция. Бойко Борисов не знам дали ще се смее, не познавам лично неговото чувство за хумор, но съм останал с впечатлението, че клякането пред ултиматуми не е от любимите му занимания. Всъщност защо не попитате самия Бойко Борисов – “Вярно ли е, че имате поставен ултиматум?”. Фантасмагориите развеселяват и разведряват читателите, особено през лятото, когато няма много събития и партийният живот е позамрял. Друг е въпросът колко им вярват.

- За вашия партиен живот това не може да се каже. Каква е интригата между Вас и Вълчо Чолаков? Защо решихте да го смените, не беше ли успешен председател?

- Много ми се иска да има интрига. Когато има интрига, хората слушат и четат за партията, иначе е много скучно. Но в тази посока при нас наистина е скучно. Вълчо Чолаков даде старт на много инициативи. Негови бяха докладните за помощта за ин-витро, за промени в наредбата за преместваемите обекти така, че хората да си запазят работата, той прокара в общинската администрация предложението на СДС за пешеходна пътека и легнали полицаи в квартал “Победа”. Инициативите на СДС са много, и са реални и работещи. Една от най-полезните беше за годишните отчети, заради които хората бяха принудени да висят с часове по опашки. Политиката на СДС е насочена именно към такива дейности – да облекчават живота на хората. Това смятаме, че трябва да бъде успешната политика – локална, конкретна, а не глобална, виртуална и имагинерна. СДС работи на принципа на приемствеността – един председател се оттегля, идва друг, после трети. Няма да пускаме корени на шефското място – партийната ни политика не е такава.

- Вие не сте от Бургас. Това бе една от критиките към кандидатурата ви, предложена на общинското събрание, на което Ви избраха. Другата бе, че в ръководството отново влезли “стари апаратчици” – Бориска Стоева, Станимир Апостолов, Тошко Иванов...

- И софиянци не всички са родени на жълтите павета. Да, не съм роден в Бургас. Но съм от Бургас. Тук живея вече почти две десетилетия и смятам да остана да живея тук до старини понеже според мен това е най-добрият град за живеене в България от две години насам благодарение на сегашната администрация и СДС. Дали си кореняк бургазлия според мен не се определя от това дали си роден тук, а дали милееш за този град и дали работиш в посока животът тук да стане по-хубав. Мисля, че на последните два критерия отговарям. Колкото до апаратчиците, такива имаше (и все още има) в БСП. В СДС има членове на общинския съвет, председател и зам.-председатели. И в ръководството не се “влиза”, нито се вкарва някой. Тези хора са предложени – първо от членовете на СДС на председателите на клубовете. После от председателите на клубовете на общинския съвет. След това кандидатурите са издигнати на общинската конференция и за тях са гласували делегатите. Това, че са избрали тях отново означава, че им вярват и считат, че са работили добре. И накрая , но не на последно място, защо си мислите, че участието в ръководството на една партия има само положителни страни? То е свързано също така и с много ангажименти, отсъствие от важни събития в семеиството, много извънредна работа през свободното време, както и през почивните дни. Не всеки е склонен да се раздели с тази си лична свобода.

- Колко членове има СДС – Бургас?

- Точната бройка не мога да кажа, защото нарастват непрекъснато и аз не искам да разграничавам членовете от симпатизантите ни, на който сме безкрайно благодарни за подкрепата им и за включването им по време на кампаниите за различните видове избори. Това много ни радва нас с колегите. Почти всеки месец връчваме партийни книжки на нови членове. Повечето от тях са млади хора, с висше образование, със собствен дребен или среден бизнес.

- Това ли е прослойката, в която ще се целите на следващите избори?

- Целевата ни група са хората, които могат да мислят и изповядват десни ценности. Хората, които не могат да мислят и не знаят какво е това “дясно”, не са ни в целевата група. Ние не се стремим да се харесаме на всички, защото знаем, че това няма как да стане. Отправяме посланията си към онези, които искат държавата да се отнася към тях като към граждани, а не като към поданици, или още по-лошо – като към арестанти. Хората, които възприемат нашите инициативи, които не гласуват импулсивно, а с разум – това е нашата целева група.

- Колко общински съветника се надявате да изпратите в местния парламент на следващите избори? На миналите резултатът ви е двама.

- След тежкия път на разединението и битките, СДС разбра, че целта е обединение вдясно. На миналите избори СДС има двама съветника, но “Гергьовден” има 1, гласовете на ДСБ, земеделците се разпиляха в пространството. Ако бяхме единни, ако бяхме се явили всички заедно, резултатът със сигурност щеше да е повече от двама. Сега, във формат “Синята коалиция” или СДС плюс други десни партии, резултатът също би бил добър. В тази посока действаме и съм сигурен, че бургазлии също очакват обединение вдясно, готови са за него, още повече, когато се вижда положителната работа, която е свършена в Общинския съвет дори и с по-малък брой съветници отколкото преди. Представяте ли си какво бихме могли да направим, ако са повече
1
един българин
17.07.2010 12:47:17
0
0
Всички знаем, че фъфльото Мартин Димитров е марионетка на лицето Иван Йорданов Костов и подставено лице на тия, които унищижеха СДС и не искат да има опозиция на комунистите и ДПС. Мартин Димитров е сектант-евангелист и всички знаят това. И при това е отявлен евангелист, най-нагло демонстрирайки сектантските си религиозни идеи. Жена му работеше като главен експерт в Министерство на външните работи на комуниста Калфин в кабинета на Станишев и тройната коалиция. Е, това ли е "водач" на т.нар. СДС?! Мартин и казионното СДС са най-изгодни на БКП-БСП и ДПС-Доган.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки