Нова изгони и Лора Крумова


Нова изгони и Лора Крумова
Крумова и Стойнов малко преди "временно" да ги изритат от Нова
15 Юли 2010, Четвъртък


Нова телевизия не изневери на себе си и изгони във вторник поредния си известен водещ. Точно в дните, когато около телевизията се шумеше най-много заради неволите на подалия оставка зам.-председател на парламента Лъчезар Иванов, в медията имаше друга интрига, прераснала в драма. Ръководството на НТВ взе решение водещата на сутрешния блок “Здравей, България” Лора Крумова окончателно да бъде отстранена. Информацията бе потвърдена от човек от мениджърския екип на Нова, пожелал анонимност.

Крумова изчезна от студиото в началото на лятото, като тогава от Нова обявиха, че тя просто временно ще бъде замествана от Витомир Саръиванов. А наесен



Автор: Пролетина Николова, nikolova@desant.net

ще се завърне отново.

Думата “временно” е любима на шефовете на родните национални телевизии, когато искат да замаскират, че всъщност са разкарали някой водещ завинаги. Тя бе използвана и от бТВ като обяснение за внезапното изчезване на Николай Бареков. Версията бе поддържана, докато не се разбра, че Бареков е всъщност прогонен завинаги.

Подобна “временна” липса бе обхванала и двама от екранните партньори на Лора Крумова - Милен Цветков и Никола Стойнов. По времето на кабинета “Костов”, когато Нова се бореше да получи национална честота, Цветков бе също “временно” пратен в почивка, защото дразнеше Командира с коментарите рано сутрин срещу правителството на СДС. “Временното” му отсъствие продължи години.

Тази зима Цветков пак бе “временно” изваден от студиото на сутрешния блок, след като си позволи фриволно поведение по отношение на шефовете си. Той бе задължен да прочете официална позиция на ръководството на Нова, заради изявление на професор Юлиян Вучков, който като гост бе окарикатурил президента Георги Първанов. Цветков прочете съобщението като ученичка и накрая подчерта, че "това е официалната позиция на ръководството на Нова телевизия", но с тон, даващ да се разбере, че лично той не е съгласен с него. “Временното” му отсъствие от екрана на медията стана вечно, защото той се прехвърли в бизнес-телевизията EBF, където замъкна и Вучков.

Наследникът на Цветков – спортният журналист Никола Стойнов, също бе “временно” свален от екран. От пресцентъра на Нова обясняваха, че те щели да работят по други проекти на Стойнов. Но тези дни самият той призна, докато гостуваше в “Зов от Африка” по БНТ1, че положението му далеч не е така розово и други проекти няма.

Интригите около сутрешния блок в Нова телевизия започнаха в средата на зимата, когато там се настани лицето Асен Григоров. Той работеше в ре:тв, но след закриването й остана на улицата. Бившият говорител на СДС бе назначен за продуцент на “Здравей, България”, след като даде дума на доскорошната шефка на Нова, а сега нейна консултантка Силва Зурлева, че ще направи такъв огромен рейтинг на сутрешния блок, та от бТВ много да им завиждат. Само че желанието не винаги отговаря на възможностите.

В края на краищата рейтингът на “Здравей, България” се сгромоляса толкова, че в момента предаването е дори извън месечния топ 50 на фирмата за телевизионен мониторинг TV Plan/TNS. За месец май предавания на бТВ присъстват на 36 места в класацията. Докато Нова заема само осем позиции. Дори най-скъпата й продукция “Биг брадър” се класира едва на 17 място.

Новините на НТВ също липсват в топ 50. Самият Григоров обаче е ни лук ял, ни лук мирисал – той остава в екипа на Нова и никакви лоши класирания и провали не са в състояние да го отстранят макар и “временно” като продуцент на сутрешния блок.

Но за лошото класиране на новинарската си емисия Нова трябва да търси отговорност и от премиера Бойко Борисов. Който през седмицата чистосърдечно си призна, че той взима окончателните решения кое да мине в новините. Борисов каза, че бил дал санкция НТВ да излъчи целия репортаж за митничаря Сергей Бранков, след като преди това депутатът Лъчезар Иванов се опитал да го спре.

Прави впечатление, че Нова се движи по линия, успоредна на тази на Борисов. Когато даден скандален материал не засяга пряко премиера, а и той е разрешил излъчването му, за репортерите, които са го правили няма проблеми. Когато обаче по Нова се зачекне тема, свързана с големия авер на Борисов – Валентин Златев и сътвореното от него в Правец, следват уволнения. С такова поведение, а и с непрекъснатите интриги около водещите на сутрешния блок Нова телевизия скоро съвсем ще изпадне от топ 50. Това може да стане дори още този месец, тъй като медията вече спря почти всичките си предавания и денонощно излъчва основно филми.



В категории: Новини , Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Сиси
16.07.2010 18:26:51
0
0
Сега разбирам че няма да има статии както преди защо аз съм в чужбина и това ми е необходимо и не само на мен а на всички който не са в България и който желае да си го чете от тук.не ни лишавайте от това да знаем подробно за истинските неща който стават у нас
3
кирил борисов
15.07.2010 20:44:07
0
0
много скъп абонамента[tongue]
2
бургазлия
15.07.2010 12:57:19
0
0


[bouncing] Стига си ревал след излизането на другия брой цялата тема се публикува във сайта новината ще я научиш след една седмица това е неудобството . Това е тактика за да може да се купува вестника нали трябва да се издържа вестника по някакъв начин

. Все още бройките на вестника са до критичния минимум за печатане те нямат парите на Делян Пеевски за да покриват загубите от продажби .



1
до в-к "десант"
15.07.2010 10:50:31
0
0
и така ли ще е от сега нататък и-нет саита ще рекламира вестника ?
така определено ще загубите аудитория. публикуваите както преди статии много хора като мен се информират в интернет и саита ви носеше до сега само популярност тъи като хората си споделят инфо коментират и това носи популярност на носителя .
тия които ползват и-нет в-к няма д а си вземат това трябва да ви ясно когато обаче нямам достъп на и-нет и патувам си купувах вестника ви от сега нататък нямам това намерение!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки