Ваклин Стойновски: Толкова съм ескалирал!


Ваклин Стойновски: Толкова съм ескалирал!
Възмутен съм, възмутен съм!
09 Юли 2010, Петък


Кой е най-забавният общински съвет в България? Заради големия брой на общините – цели 264, едно такова проучване би било доста трудоемко. И все пак, ако някой реши да го направи, горещо му препоръчваме да започне от Бургас.

В пълна лудница се превърна последното заседание на местния парламент в морския град. Главната роля в представлението отново бе присвоена от митичния общински съветник Ваклин Стойновски, чийто напъни да оползотвори максимално дадените му минути телевизионна слава го накараха съвсем да пощръклее. Психическото състояние на бившия бизнесмен е започнало прогресивно да се влошава, установиха колегите му от Съвета. По време на цялото заседание Ваклин не успя да се успокои и



Автор: Тихомир Смоленов

постоянно скачаше от място с крясъци като ощипана мома.

Стойновски явно бе решил да подобри и световния рекорд по изказвания от трибуната на местен парламент. Заради патологичния му стремеж непрестанно да взима думата, ръката му стърчеше перманентно над главите на останалите съветници, което побърка и председателя на Съвета Снежина Маджарова.

„Успокойте се, г-н Стойновски“, „Само вие разваляте дисциплината“, Правя ви забележка, не говорете от място!“, „Не сте спокоен днес, г-н Стойновски“, „Последно предупреждение, ще ви изгоня!“, не спря да повтаря по време на цялата сесия Маджарова.

„Защо ме иронизирате“, „Днес толкова съм ескалирал“, отговаряше й шефът на партия „Бургас“.

Стойновски постоянно щъкаше напред-назад из залата, не успявайки да си намери място - сядаше ту в групата на ГЕРБ, ту се качваше на трибуната да се изкаже, без да е получил разрешение.

„Седнете, г-н Стойновски, пречите на квесторите да преброят гласовете“, крещеше му Маджарова. „Не мога, г-жо председател, нещо не издържам“, отвръщаше Вакльо.

Както обикновено, предприемачът „продал всичките си бизнеси“ избягваше да се изказва по същество, като използваше присъствието на телевизионни камери, за да обижда колегите си общински съветници.

Той откри заседанието с абсурдното предложение Валентин Касабов от групата „Независими“ да прочетял декларация, с която да се извини, че е подписал документ, за да стане народен представител.

„Възмутен съм“, крещеше Стойновски, мятайки ръчички, което предизвика бурен смях, тъй като изглеждаше твърде смешно и неестествено в очите на страничния наблюдател.

После Вакльо реши да иронизира в-к ДЕСАНТ и ТВ СКАТ, които се „четяли от един кръг душевно болни хора“.

Сетне побесня срещу рекламния бос Милчо Добрев: „Я да се махаш, как ще ми говориш така, бе, лайньо“, крещеше му Стойновски от място.

За проваления му проект за небостъргач пък виновни пак излязоха медиите. От трибуната той обвини собственика на СКАТ Валери Симеонов, че съсипал небостъргача му, тъй като организирал „голямо съпротивително движение“ срещу него(?!).

Циркаджилъците на икономиста, чиято диплома за висше образование остава мираж за колегите му в местния парламент, обаче не спряха до тук. Стойновски вече твърди, че е станал и правист. Той дори послъга, че сам започнал да пише жалбите си до областния управител за незаконните решения на общинския съвет. „Аз съм компетентен, защото вече съм член на правната комисия“, изтъкна като доказателство той, което, разбира се, предизвика смях в залата. Наложи се адвокатът от „Независимите“ Делян Иванов да охлажда страстите на Ваклото Ягне. „Това, че сте член на правната комисия, не ви прави юрист“, опита се да му обясни той.

Нервите на друг съветник – Георги Манев, също не издържаха. „Стойновски уби съдружника си“, припомни той фаталната случка от 2002 г., смразявайки присъстващите в залата.

В крайна сметка повечето, посетили сесията, си тръгнаха с горчив вкус в устата и екзистенциално-философски мисли в главата, питайки се що за общинари управляват Бургас и докъде ще ни докарат подобни хора, които се отличават не с така необходимия в случая стратегически начин на разсъждение, а най-вече с лабилното си емоционално поведение и агресивния си наратив.

Цинизъм

 

Цинично прессъобщение „до свободните медии в гр. Бургас“ разпространи Стойновски във вторник. „С дълбоко притеснение“ той прочел в „днешните новинарски издания“, че нямало стопанин на централния плаж, сякаш това не се знаеше от поне месец преди това.

В съобщението на общинския съветник се изтъква, че „депозирах в деловодството на ОС – Бургас докладна записка, в която предлагам решение на проблема“. Предложението на Стойновски обаче не е да си плати концесионната такса и да продължи да стопанисва плажа, а да бъдат отделени средства от парите на бургаския данъкоплатец за спасители и лекарски екипи.

Ние пък питаме: г-н Стойновски, вие когато стопанисвахте същия този плаж, който е държавна собственост, концесионната такса в касата на Община Бургас ли я депозирахте или в тази на държавата? Сега защо ще натоварвате бургазлии с проблем, който не е техен? Все пак редно е всеки (в случая именно държавата) да си плаща масрафа сам. Друг е въпросът как са ви учили вас, г-н Стойновски.



В категории: Бургас , Новини , Парадокси , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
yana 75
12.07.2010 12:17:43
0
0
[rolling]
ете тоа и Весо Маринов - "избиха рибата" !
1
djstance
10.07.2010 05:05:07
0
0
e нали знаете като се наяде въшката къде изкача...[smash] не го бутайте пияния - той сам ще падне[eyes]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки