Измамничка провали бала на 80 абитуриенти


Измамничка провали бала на 80 абитуриенти
Измамените абитуриенти от Лясковец при поредната и последна окупация пред „Сигма холидей” с искане за компенсации
05 Юли 2010, Понеделник


Абитуриенти от Велико Търново и Лясковец ще „запомнят” завинаги последната си вечер като ученици, благодарение на местния туристически агент Ваня Иванова. Зрелостниците бяха нагло измамени от нея и фирмата й „Сигна холидей”. Срещу броените по 199 лв. на човек за бална нощ с галавечеря, вариете, видеозаснемане и две нощувки ол инклузив в петзвезден хотел в комплекс „Елените”, 80 младежи получиха само разочарование и седмици наред ходене по мъките след това.

Едва след намесата на ДЕСАНТ 37 от пострадалите вече бивши възпитаници на СОУ „Максим Райкович” в Лясковец успяха да получат на ръка от туроператорката компенсация по 60 лв. на



Автор: Здравка Христова

човек.

Ваня Иванова с посредничеството на класната ни Марияна Желиева, която се оказа нейна приятелка, дойде в училище и ни представи оферта за абитуриентския ни бал в хотел „Роял парк” в „Елените”. Платихме й, взехме договорите, но останахме излъгани на 21 май“, разказваха един през друг зрелостниците, които бяха окупирали за пореден път офиса на „Сигма холидей” в центъра на Велико Търново с искане за финансова компенсация от Иванова.

Абитуриентите пътували с раздрънкан автобус без климатик, а от течащия му покрив на някои от тях се наложило в последствие да сушат със сешоар официалните си костюми и рокли. „Пристигнахме в хотела, а там изобщо не знаеха, че идват абитуриенти. Сградата беше в ремонт и щяла да отвори врати на 1 юни, а ние пристигнахме десет дена по-рано. Хората ни настаниха в околните вили, но не получихме ол инклузива, за който платихме. Загубихме един обяд. Първата вечер ни изгониха от ресторанта и се наложи да чакаме англичаните да вечерят, а ние се нахранихме с остатъците от храната“, разказват Андрей Ангелов, Захари Николов и Галина Хвърлингова.

Същата е участта и на четиридесетината абитуриенти от Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Ангел Попов” от В. Търново, които трябвало да празнуват заедно с младежите от Лясковец. Тяхната гала вечеря пък им била сервирана на следващата вечер в дискотеката.

През цялото време представителят на „Сигма холидей”, който беше с пас, не спря да пита по телефона Ваня Иванова какво да прави и как да замазва гафовете, възмущаваха се измамените тийнейджъри. Накрая те останали и без екскурзията в Несебър, за която също платили авансово.

По съвет на нашия екип във Велико Търново младите хора подадоха жалби в Икономическа полиция и Комисията за защита на потребителите. Пред наш репортер Иванова първоначално отказа коментар по случая, но после заяви, че до няколко дена ще компенсира всички измамени с поисканата от тях сума – 80 лв. за неосъществената гала вечеря с вариете.

Когато научи, че сме изпратили пострадалите в Икономическа полиция и КЗП, Иванова тутакси извика децата по телефоните и на ръка им изплати по 60 лв. на човек. „Обадете се на журналистката, нищо да не излиза във вестника. Това е условието да си получите компенсациите”, наредила Иванова на абитуриентите.



В категории: Новини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки