Купи ли "Атака" Спаска Митрова?


Купи ли
Митрова договаря търговска сделка с контрагент
03 Юли 2010, Събота


Когато преди 18 месеца ТВ Скат започна кампанията в защита на Спаска Митрова, не съм и предполагал, че ще дойде време, когато ще браня Спаска от ... "Атака". Неведоми са пътищата Божи. И май никому не е писано прозорливо да види идния ден, когато идейни приятели стават врагове, велики идеи се продават за стотинки, а човешката мерзост се въздига в политически култ и се зове коалиционна култура.

Евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов назначи Спаска Митрова за свой съветник по македонския въпрос. Злите езици говорят, че заплатата на Спаска е 2000 евро, което за балканските стандарти е феноменално заплащане. Мнозина бяха шокирани от съгласието



Автор: Велизар Енчев

на македонската българка да съветва Димитър Стоянов. Аз – също! Ето защо.

Вече година АТАКА няма нищо общо със своя оригинал, създаден в студията на ТВ СКАТ. От първи политически противник на Бойко Борисов Волен Сидеров и депутатите му се преродиха в коалиционни партньори на ГЕРБ. И не дават и косъм да падне от главата на любимия премиер, наричан от вече цветната атакистка многотиражка „спасител на Отечеството”.

А какво да кажа за зверското разминаване между предизборните програми на ГЕРБ и АТАКА? Докато герберите откровено обгрижваха едрата буржоазия, родена от номенклатурата на БКП, атакистите водеха битка за угнетените българи. Докато Борисов бранеше турското членство в Европейския съюз, Сидеров революционно пледираше за обратното.

На 27 юли 2009 г. революционерът се отрече от атакистките клетви и мина в лагера на довчерашните си врагове. Понеже подобна политическа трансформация е без аналог в историята, тя се нуждае от специализиран психологически анализ. Или пък от финансова експертиза, интересуваща се от тайното движение на парични потоци от една партийна централа към друга. Не твърдя, че атакистите са купени или изнудвани от Борисов. Даже не смея да си го помисля. Защото ако това е вярно, политическият модел след 1989 г. трябва да бъде погребан и да започнем отначало. И да обявим десетоноемврийската революция за псевдореволюция.

Вече година АТАКА безрезервно подкрепя външната политика на ГЕРБ – и американската противоракетна отбрана в България, и изпращането на нови войници в Афганистан, и скъпото превъоръжаване на армията. АТАКА прегърна каузи, които бяха гневно клеймени от Сидеров и неговата компания. Атакистката солидарност с Борисовата дипломация не отмина и измъчената македонска земя. Поради което Сидеров не тропна по масата на коалиционния си партньор и не му постави принципното условие: Или реагираш остро пред Скопие заради преследването на Митрова, или АТАКА оттегля парламентарната си подкрепа за ГЕРБ!

Защо Сидеров не принуди Борисов да освободи българката от скопския зандан? – Защото тази кауза не се вписва в новата му роля на парламентарен пудел на герберската глутница. Защо депутатите на Сидеров не протестираха пред МВнР, за да го принудят да притисне Скопие по всички правила на хуманитарната дипломатическа интервенция? - Защото след умопомрачителния съюз с антипода си ГЕРБ, атакистите тръгнаха да европеизират национализма си и да стават евроконсерватори от ЕНП. А Европейската народна партия не гледа с добро око на балканските национализми. Пък и американският посланик в Скопие ни намекна: Не правете от мухата слон, не преекспонирайте един хуманитарен проблем! Последното бе демаршът на Държавния департамент към герберизираната дипломация и звучеше така: Не се занимавайте с Митрова! Не клатете македонското правителство, което си има достатъчно проблеми с Гърция!

Докато Спаска Митрова лежеше в скопския затвор „Идризово” и ВМРО и ТВ СКАТ всекидневно настояваха за спешна намеса, АТАКА крепеше ГЕРБ и порочната му балканска политика. Докато трибуналите в Гевгелия и Кавадарци съдеха Митрова и репортерите на СКАТ единствени отразяваха съдебния произвол на македонистите, евродепутатът Стоянов не намери за необходимо да посети поне едно заседание на монтираните процеси. Докато шефът на СКАТ Валери Симеонов пишеше писмо след писмо до Румяна Желева и Николай Младенов, молейки за хуманитарна интервенция пред скопските власти, атакистите си измолиха от бащицата Борисов нов партиен офис на площад „Славейков”.

Но когато социологическите агенции обявиха, че семейната партия е с рейтинг под 3 процента и не влиза в следващия парламент, атакистите се събудиха от герберския си сън. И измислиха коварен ход – да купят Спаска Митрова. Което не се купува с пари, се купува с много пари. Практичното прозрение на великия циник Николо Макиавели е верую на бившите черноризци – днес герберски блюдолизци.

Трябва да си морално деформиран или безнадеждно глупав, за да не видиш истинските мотиви за покупко-продажбата на Спаска Митрова. Атакисткият ход е добре пресметнат във времето. Само след година идват избори „две в едно” – президентски и общински. Развявайки знамето „Спаска Митрова”, АТАКА иска отново да подведе хиляди гласоподаватели. Пресметливият Сидеров отлично разбира обречеността на кампания под смешното мото „Гласувай за АТАКА – верният до смърт партньор на ГЕРБ!” Защото ако през 2009-а 40000 не знаеха, че Сидеров ще подари гласовете им на Борисов, днес те нямат илюзии за истинската същност на черноризците.

Страхувам за бъдещето на Спаска Митрова. Боя се, че обвързването й с АТАКА е най-дългият път към дъщеричката й. Когато една майка се бори за несправедливо отнетото й дете, всички средства за постигане на благодорната цел са разрешени. Но дали Стоянов е най-авторитетното българско име в Европейския парламент, будещо респект и уважение? Дали този евродепутат е годен да помогне или ще сътвори пореден евроскандал с непредвидими последици?

Когато говорим за политическото мародерство, нека се върнем в есента на 2009-а. Ден, след като премиерът обяви, че ще приеме ръководството на СКАТ за новините на турски език по БНТ, Сидеров нахлу в кабинета на Борисов. Само час преди визитата на Валери Симеонов, Данчо Хаджиев и Валентин Касабов в Министерския съвет, атакисткият вожд убеди Борисов и двамата излязоха с инфарктна идея: Спешно ще правим референдум за новините на турски език по БНТ!

След 48 часа турският премиер позвъни на Борисов и проведе кратък телефонен разговор. След който премиерът омърлушено оттегли обещанието за референдума. Така тандемът „Борисов-Сидеров” закопа инициативата за административна забрана на турските новини. И най-добрият софийски агент на Ердоган не би могъл да измисли толкова ефикасно активно мероприятие, циментиращо турската реч в държавната телевизия.

Следвайки пътя на духовния си баща Волен Сидеров, Димитър Стоянов се прояви като талантлив ученик в политическата търговия. Що се отнася до избора на Спаска Митрова, в подобни случаи е прието да се казва безличното: „Не коментирам”.

Аз обаче имам мнение. Отчаяна от бездействието на българското правителство и търсейки път към детето си, Спаска сгреши и направи лош избор. Колко добре са го казали древните елини: Търси правилния път, а не правия, късият път може да се окаже много по-дълъг...



Докато Спаска Митрова лежеше в скопския затвор „Идризово” и ВМРО и ТВ СКАТ всекидневно настояваха за спешна намеса, АТАКА  крепеше ГЕРБ и порочната му балканска политика

В категории: Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
mozes
26.03.2012 19:54:28
0
0
namerete obsht ezik s ataka i neoataka.eto idea za tova. mussa alla/h/= na Musala.vurhut ne e s turkoezichen a s arabski koren .po smisul znachi mozes - egiptjanina govovori s BOGA okolo 1300 g. pr.Hrista.otde nakude tova ime v centura na Balkanite? neka lingvisti , istorici ,politici i geografi da namerjat novo ime na naj visoki vruh mejdu alpite i kavkaz. et ideja za subirane suedinenie splotjavane---to pravi silata !
3
ончо
07.07.2010 13:08:36
0
0
Браво на АТАКА!
2
сашо
06.07.2010 19:27:41
0
0
много скъп абонамента бе [magician]
1
данчо
05.07.2010 13:18:00
0
0
Този коментар съдържа обидни мнения и е премахнат от администратора. Моля, съобразявайте се с правилата на форума.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки