Без латино на „Spirit of Burgas 2010”


Без латино на „Spirit of Burgas 2010”
06 Юни 2010, Неделя


Петзвезден хотел в Морската градина на Бургас принуди организаторите на „Spirit of Burgas” да планират значителни промени в организацията на фестивала тази година. Става дума за 5-звездния „Приморец“ в района на Северния плаж, чийто ремонт се проточи няколко лета. Първите две издания на Спирита се проведоха на пясъците точно зад строежа и гостите на музикалното мега събитие не пречиха на никого. Собствениците на реновирания и открит наскоро хотелски комплекс обаче, отсега се притесняват за своите гости, чийто сън щял да бъде смущаван по време на трите нощи между 13 и 15 август. Затова, специално за тяхното удобство, от Община Бургас и DS Music, които изготвят плана на фестивала, ще вземат мерки да смекчат ефектите от мощната звукова вълна.



Автор: Лъчезар Лисицов

Оказва се, че всъщност най-голям проблем създава латино-сцената, която се намира точно под сградата на „Приморец“. Любителите на танците първи започваха купона миналата година - още в 14 часа, което пък сега щяло да лиши почиващите и от следобедна дрямка. Най-радикалното решение на проблема, обмисляно от организаторите, е изобщо да премахнат сцената за латино-ритми. Това се налага, тъй като изместването й на друго, по-подходящо място засега се оказва невъзможно.

За блус и джаз сцената също има планове, естествено, също съобразени с гостите на цитирания хотел. Бандите, които се изявяват на нея, ще приключват свирнята по-рано – най-късно до 1 часа след полунощ. Проблемите ще се задълбочат и от изискванията на най-титулуваната група, която ще участва тази година – The Prodigy. Англичаните държат звукът им да е особено силен, така че първата вечер, когато те ще забият, се очаква да взриви околността. Все пак малко след полунощ би трябвало култовата банда да приключи участието си, след което и звуковата вълна ще влезе в нормални граници. Въпреки това шумът от фестивала ще бъде достатъчно мощен. За да няма дъжд от жалби, от общината щели да раздават безплатни билети за гостите на „Приморец“ (те и без друго ще слушат на аванта музиката от стаите си). Гратис-талони ще има и за всички живущи в околния квартал – практика, която бе въведена на „Спирит 2009“. Друга промяна, която организаторите подготвят за тазгодишното издание, е изместване на сцената „На тъмно“. Това се налага, тъй като групите там са били системно заглушавани от звука от основната сцена. „На тъмно“ сега трябва да бъде преместена на север, на мястото на старата водна пързалка. Билетите за фестивала вече са пуснати в предварителна продажба, като за един ден цената е 50 лв. (миналата година бяха по 40 лв.), а билет за три дни струва 120 лв. (миналата година 100 лв.). Билетите, закупени на място, ще са съответно по 60 и 140 лева. Повишението на цените тази година се налага от факта, че себестойността на фестивала е приблизително два пъти по-голяма, така че това е най-малкото възможно увеличение, уверяват от DS Music.

 



В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки