СДС-Бургас оставени на автопилот


СДС-Бургас оставени на автопилот
Председателят на СДС Мартин Димитров (вляво) и верните му бургаски кучета Вълчо Чолаков (зад него) и Костадин Марков продължават да подриват доверието в партията - Снимка Николай Недев
18 Май 2010, Вторник


От 6 месеца Областният съвет на партията е без председател. Заместник кметът по строителството Костадин Марков съсипва и малкото останало доверие в синята идея.
Пълно безхаберие и тотална мимикрия са налегнали местните структури на СДС в Бургаско. От шест месеца Областният съвет на партията няма шеф и не се знае кой трябва да  координира дейността на сините по Южното Черноморие. Както е известно, в началото на ноември м. г. председателят на структурата Владимир Павлов подаде оставка, след като бе яростно атакуван на събрание на СДС в Бургас.


Автор: Тихомир Смоленов

В присъствието на националния лидер Мартин Димитров зам. кметът по строителството Костадин Марков нарече Павлов болен мозък, който генерирал компромати срещу него. Марков тогава дори се закани, че лично щял да изхвърли „предателя“ до месец, ако той сам не си подаде оставката. Такова нещо не видяхме. Седем месеца след скандала, СДС в Бургас е пред пълен разпад, а Павлов, макар и проформа, още се води областен лидер (макар и поставен в пълна изолация от Марков и компания).
Почти в миманса е и вторият в синята йерархия на „Богориди“ 34 – общинският председател Вълчо Чолаков, който е и зам. шеф на СДС. В оределите партийни редици за никого не е тайна обаче, че реално нещата се движат от Марков, чийто брат Борис от няколко години е дясна ръка (в сянка) на Мартин Димитров. Борис Марков доскоро въртеше финансовите въпроси на СДС, а сега е председател на т. нар. Национален щаб за избори. Преди него на този пост беше един от най-авторитетните седесари Найден Зеленогорски.
Вълчо Чолаков се занимава основно с адвокатската си кантора и почти е изоставил местните структури на СДС. Той се прочу с безусловната си подкрепа за Мартин Димитров на двата поредни вътрешни избора за председател на синята партия, поради което се ползва с пълен комфорт от страна на ръководството.
Неформалният водач на сините в морския град Костадин Марков също неглижира партийните дела, за сметка на работата си като заместник на кмета Димитър Николов от ГЕРБ. От удобното си кресло Марков направлява обръч от фирми, чрез които е окупирал голяма част от обществените поръчки в града (за което ДЕСАНТ е писал многократно).
В по-малките общини местните структури на СДС съвсем не знаят какво да правят, тъй като те трябва да изпълняват указанията на Областния съвет, който пък вече съществува само на книга. Събранията на съвета, които трябва да са поне веднъж на всеки два месеца, се провеждат проформа под ръководството на секретаря Тошко Иванов. Не е ясно и кой подписва документите, свързани с финансовите отчети на партията.
От централата на СДС в Бургас обясниха, че в края на юни предстои да бъдат избрани нови общински председатели в областта, след което новосформираният областен съвет трябвало да гласува и за наследник на подалия оставка Павлов. Уставът на сините обаче казва друго – че председателят на областния съвет се избира пряко от всички членове на партията в региона. Т. е. ще трябва да бъдат организирани вътрешни избори. Засега обаче никой си няма и идея кога и как ще стане това. Защото от бургаската централа са заети основно с личните си облаги, които Марков задоволява чрез подаване на дребни хапки към загладнелите си от продължителния престой в опозиция съпартийци.
Изолираният Владимир Павлов пък продължава да е общински съветник в местния парламент и е все още член на СДС. „Няма да се откажа от идеите си, заради един човек“, казва той. „Времето показа, че съм бил прав. Аз още през ноември миналата година поисках от Марков да си подаде оставката като зам. кмет, защото имах данни за кражбите му, които заплашваха авторитета на партията, но той тогава ми каза, че не го интересува. Ето, че сега всичко излиза наяве в медиите, което е много жалко, защото това може да погребе завинаги синята идея в Бургаско“, завършва Павлов.

Текст към снимките:
Снимка 1: Борис Марков се появи в Бургас през ноември м.г., за да даде мощно рамо на Димитров
Снимка 2: Натиреният областен лидер Владимир Павлов продължава да е член на синята партия и общински съветник от СДС - Снимка автора



Снимка 1 Снимка 2

В категории: Коментари

16
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
16
21.05.2010 19:12:22
0
0
така е! всички са мошениици, измамници, негодници! няма добри люде между нас! никой не ще да ни храни, гледа, глади по косъма и да ни дава пари за харчове! затова, давайте всички да се пукнем и да освободим страната ни от присъствието си....предлагам да организираме подписка!
15
шаро
21.05.2010 17:52:49
0
0
За какви СДС-та и разни други партии говорите драги ми съграждани.Не разбрахте ли 20 години,че още БКП е на власт.След бащите сега са синовете им.....
14
!!!???
21.05.2010 15:33:57
0
0
Уважаемо "ви",щом участваш в такъв "високоинтилигентен" дебат,най-малкото трябваше да знаеш,че думичката,която ти си употребил "плаШТа",от грамотните хора се пише,"плаЩа"! Все пак уж за интилигентет се представяш!? Това не е от бързане,за по-скоро надговаряне на другите,(понякога се получават такива грешки),а от незнание,за съжаление!!!
13
ви
21.05.2010 14:57:13
0
0
Незнам г-н Павлов колко образованивания има ама ти май нямаш и средно ,но на г-н Марков точно такива хора му трябват да му разчистват пътя с простотията си.На теб така като те гледам маи ти плашта само цял ден да стоиш и да пишеш колко е велик г-н Марков и колко е прост Павлов. Но даваи и за това трябват хора.
12
kondio
21.05.2010 14:47:35
0
0
vladko ima 8 vishi obrazovaniq i koef.na inteligentnost 72, a syshto i kraveshki ochi hahahahaahaahha
11
ви
21.05.2010 14:46:16
0
0
И Ганчо и Бургазлията са хора на г-н Марков.Аз не знам дали г-н Павлов е дупе и корем но знам ,че не е гей и не е човек който лиже задници за да назначат жена му в общината не е и циганин. Между другото аз съм жена гласувала съм за сдс след убежденията на г-н Павлов но след като чета Вашето мнение господа категорично мога да кажа ,че вашето сдс наистина е партия на шепа хора обслужващи г-н Марков.
10
Бургазлия
21.05.2010 12:55:27
0
0
Скъпи Владо позволявам си да те наричам така защото те познавам лично и те знам колко струваш.А относно умствения ти капацитет няма да коментирам щом даже няма кой да те защити ами сам си пишеш коментарите:)
9
gancho
21.05.2010 12:16:12
0
0
vlado e samo edin gys i korem, drugoto e vyzduh pod nalqgane
8
ви
21.05.2010 08:57:25
0
0
Имам една голяма молба,нека тук пишат и се изказват хора който са запознати и компетентни по темата,а не верните кучета на Марков и Чолаков.От обща елементарна култура господина от снимка 2 се казва Владимир Павлов а не владо,и незнам дали го вземат на сериозно но умственият му интелект е на доста по-горно ниво на всички който го плюят заедно.Той за разлика от вас г-н Чолаков има собствено мнение и не позволява на вожда на племето г-н Марков да го разиграва като марионетка.Вие г-н Чолаков нямате ли си собствено мнение.Моето мнение е ,че не г-н Павлов а г-н Марков уронва престижа на сдс Бургас и вие гасподин Чолаков трябва да му поискате оставката.Моето мнение е ,че вие все пак сте по морален, та нали професията ви го изисква да защитавате правдата а не да криете истината и да стоите с наведена глава и да гледате безучастно как пропада сдс не е начина да натопите някого и да го унижите без право за да издигнете на педеестал лъжата безочието и приятелството.Не играите ролята на Юда моля Ви.
7
Бургазлия
19.05.2010 06:53:57
0
0
Неуспешен опит ,типичен за псевдокомунисти като вас да си припишете пак чужди заслуги:)Идеята за инвитро входирана в общинския съвет е разработена и предложена от МСДС-група дейни млади хора с много свежи идеи и това може да се провери.А владо и да иска нито може да организира нещо нито може да докара някой по простата причина че ,тъй като и преди и сега никой не го взема на сериозно:)
6
До Бургазлия
19.05.2010 06:40:50
0
0
Уважаеми Бургазлия, та нали точно г-н Павлов прокара идеята за ин-витро в общинския съвет, та нали той организира национална среща на фондациите занимаващи се с този проблем в Ахелой, та нали той доведе шефовете на фондациите в Бургас, за да ударят едно рамо за гласуването на тези 200 000 лева и т.н. Сега останалите безидейни псевдо-седесари, бивши комсомолски секретари се опитват да си присвоят тази идея.
5
овчаря
18.05.2010 22:43:35
0
0
Тя всичката ни наред,та сега,и за седесарите да мисля.
4
oooooooooooooooooo
18.05.2010 19:03:50
0
0
pomia ne pumia
3
бургазлийка
18.05.2010 17:53:55
0
0
Ох, отдавна вестник "Десант " не беше писал за Коцето Марков, даже се бях притеснила. Сега обаче се успокоих :))
2
бивш атакист,несъстоял се трак
18.05.2010 10:48:31
0
0
Не СДС ами вие умирате,останахте една шепа хора ,ама то няма как те самите хорица в бургас се шашнаха от вашите метаморфози-първо венцеславехте Волен като новия левски после като не ви даде да крадете стана лош.После тооочно да се съберете с яне янев и те прибраха спонсора му в затвора.Собствените ви членове ви напускат един по един.Не мога да разбера как може вальо касабов да е толкова жалък-валери уволни съпругата му катя касабова от редакторския пост на десант а той продължава да му се подмазва.Вальо ако си мъж защити поне жена си като не можеш себе си!!!
1
Бургазлия
18.05.2010 10:41:45
0
0
Абе май СДС започна да си възвръща доверието вместо да умира както ви се иска:)и то като се отърва от такива боклуци като въпросния павлов който завъртя далавери за стотици хиляди във ВИК и слава богу че го махнаха,започна да си възвръща доверието като смислените предложения за инвитро която помогна на бургаските бъдещи родители и много други полезни инициативи.А не като вашите инициативи като например холивудските напъни на валерко с англичанчето които се оказаха чиста проба източване на еврофондове-с парите от проекта за развиване на регионите с които трябваше да е филма какво мислите направи валери-ами купи си туарег-да мили сънародници-големия моралист валерко симеонов си купи чисто нов джип "Фолксваген Туарег".Да ,уважаеми съграждани това е същият голям моралист които си пусна абсолютно незаконно оптичен кабел до банево и когато го хванаха реши че той е богочовек и няма да плаща никакви глоби.И тоя ше ми говори за морал[puke]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки