Телевизионен пургатив


Телевизионен пургатив
Нона Йотова, в ролята си на генералска възлюблена, е готова на всичко за „ежедневните минути слава!”
17 Май 2010, Понеделник


(плеймейтки, випове, звезди и хай персони)
Просто пуснах телевизора да бръмчи (така е по-малко самотно) и се проснах възнак. Професионалният навик, обаче не ми позволи да медитирам особено дълго  време, на втората минута се заслушах, а на третата вече невярващо потърквах очи.
Мазен, угодлив глас разказваше зад кадър за последните активности на силно изрусена жена с нелепи пластмасови цици и физиономия на неспасяема порно актриса. Разбрах, че била актуална „фолкфурия”, имала гадже свиреп спортист и изобщо, майката си трака...


Автор: Веселин Максимов

Реших да се възползвам от правото си на работен интерес и да изгледам въпросното предаване, сложено в програмната схема от 9 до 10 сутринта, в събота. Страшно беше!
После се сетих, че съм гледал и други подобни и няма какво да се правя на ощипана госпожица. Търсенето обуславя предлагането, се сетих за тъй важния пазарен принцип, според който отдавна се ориентират и телевизиите у нас. Чудно ми е, обаче, кой търси да гледа подобни дивотии?
Сигурно някой с тежки комплекси, който не издържа повече у нас да липсва хай, ВИП или както, там, му викат на безмисленото обикаляне по софри всяка вечер. Явно, за да има такива предавания, уважаемият зрител пей дава винаги да бъде супернаясно какво става с тези от „голямото доброутро”. Седнах и дълбоко се размислих. В главата ми изплуваха имена, подозрително приличащи си или направо еднакви. Елит, Блясък, Звезден прах, Звезди в ефира, Хайлайф, Вип зона... цяло ново направление в телевизионерството.
Аз подозирам тайна уговорка между нашенските випаджии и „светските репортери” във всички телевизии. Смятам, че те си имат твърдо установен план, разчетен до минутка. Оттук дотук – откриване на нов бутик „Тромпети”, помахване на камерите в стил „мамо, тате, дават ма по телевизора”.
С напредването на вечерта – посещение на годишнина на женското  списание „Ох и Ах!”, там палава целувка с човек от същия пол, пред  зорките обективи и микрофоните.
Краят на вечерта и началото на нощта – фурорно появяване в актуална чалга скотобойна, кючек върху масата и скандал, тип „що ми бараш гаджето, ма! Той е известен футбулис и е само мой!”.
Кои прочее са тез герои, напълно отрекли здравословно-обикновения начин на живот, за да пълнят очите на нас, обикновените рендета, дето стават сутрин и отиват на работа?
Руси пластмасови женици, които обикновено са „плеймейтки” или „прелъстителки”. Споменатите по-горе „фолкфурии” също са сред водещите „звезди”. Футболисти - нападатели или халфове на отбори от „А” група, те са и сред най-кръшните танцьори върху маса.
„Интелектуалният елит” (ох, любим термин!) – актриски и актьорчета – декламатори, нашумели с три епизода от сериал, медийни наблюдатели с папионки, режисьори-бунтари, гневни цял живот, че държавната субсидия не разбира техния космически талант, водещи на телевизионни състезания, водещи на модни предавания, водещи на ток-шоута...тук списъкът е дълъг.
Откровено-агресивни педерасти с претенции за модни законодатели.
Политици, готини и отворени, на драго сърце готови „да коментират най-актуалното риалити”. Герои от изминали епизоди на най-актуални риалитита – грухтящи тризначки с грахово зърно вместо мозък, бисексуални манекенки, откровено прости младежи от крайни квартали, семейства, които са се били и плюли пред камерите.
На последно място, но не и по значение – отрочетата на някогашните величия от ЦК на БКП, наричаните със стръвна обич от светските журналисти „червените  принцове”. Какъв принц може да бъде синковеца на някой цървул, слязъл от Балкана на 8 септември вечерта, човек, знаещ половината азбука и подписващ се с кръстче, но издигнал се благодарение на „борбата срещу фашизма и капитализма”,  е съвсем отделен въпрос.
Всички тез неуморни труженици на хай-випството у нас са твърдо убедени, че по нищо не отстъпват на това, което гледат по западноевропейските телевизии, но нищо не разбират (защото там се говори на някакви чужди езици, а доста от нашенските випове изпитват ужасни трудности и с майчиния, роден).
Преди години една актриса, възлюбена на един генерал, преди да преобрази хирургически-естетично силно привлечения си от земното притегляне бюст, го снима за мъжко списание. Тогава си помислих, че главният редактор на това издание е силно полудял, за да одобри такава  зловеща  гледка, но видях по телевизията как въпросната генералска възлюбена заяви палаво в камерата „Много съжалявам, но съм звезда и си искам ежедневните минути слава!” Ами ето, това е била причината козеподобните й срамотии да цъфнат на корицата!
Една манекенка, много известна с това, че е много известна, беше асистентка по бански в едно предаване, в което бяха поканили високи интелектуалки от „хай-елита”. „Модна журналистка” и „светска репортерка” спореха по темата дали у нас има светски живот. „Кво ще ми говориш – подскочи едната – знаеш ли, че например, че Марк Антъни подарил на Дженифър Лопес остров? Това кой мъж у нас може да го направи?”
Манекенката - асистентка по бански взе думата и опонира обидено „Е, да, обаче ДЖЕНИФЪР е наистина много красива жена и е омаяла МАРК, явно. А тук много често нашите мъже просто си плащат, за де се появяват с хубави жени....” Горката женица си въобразяваше, че няма никаква разлика между нея и нейния възлюбен (който й би шута след година, той е известен с това, че колекционира всякакви манекенки) и актьорското семейство от Холивуд.
Сетих се за една народна приказка: Можеш да изкараш петела от село. Но селското от петела – никога.

Тексове към снимките:
Снимка 1: Истински знаменитости като Дженифър Лопес стават звезди и без излишно кокетничене
Снимка 2: Вип тризначки,  с мозък колкото грахово зърно, също пълнят редиците на „интелектуалния елит“ у нас
Снимка 3: Какво точно е елитно на елитното шоу „Елит“ е трудно да се проумее от простолюдието


Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3

В категории: Парадокси

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
w.i k. s
19.05.2010 20:24:35
0
0
само ,,високо,, интелигентни ли работят в скат,малииииииииииии има ли още кой да я гледа[slimey]
1
Хачо Бояджиев
17.05.2010 20:44:20
0
0
Веско, прав си! При това положение НИКОГА се си пускай предаванията "Без маска" и "Турбулентност" по СКАТ, защото сам ще си теглиш куршума. Кошмар!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки