Фамилия Златеви заграбили 65 дка в Правец


Фамилия Златеви заграбили 65 дка в Правец
Правец е с лъскава фасада, но отвътре вони на комунистически милионери и велможи
10 Май 2010, Понеделник


Терените уж трябваше да се превърнат в парк за отдих на жителите на градчето, но бившият комунистически велможа Васил Златев ги подготвя за строеж на луксозни вили
Новият кмет на Правец Никола Нитев, без да иска, призна, че общината е връчила незаконно 65 дка апетитни терени около язовира на местния велможа Васил Златев. Това стана по време на съдебно дело в Административния съд в София. Комунистът Златев бе в миналото любимец на Тодор Живков и управляваше с твърда ръка Правец като негов градоначалник. След промените на 10-ти ноември той мимикрира до “честен бизнесмен” и изведнъж се превърна в милионер. Неговата фирма “Тера тур сървиз” е заграбила почти всичко в този град. А Златев продължава да управлява задкулисно Правец и сега.


Автор: Пролетина Николова

Нитев е един от най-преданите му приближени, областният управител на София Красимир Живков, който до миналата година бе кмет на Правец, му е довереник, а премиерът Бойко Борисов не пропуска да декларира топлите си чувства както към Васил Златев, така и към сина му – босът на “ЛУКойл” за България Валентин Златев.
Въпросните 65 дка до 2006 година бяха държавна собственост и се управляваха от “Напоителни системи”. В един момент обаче тогавашният кмет Живков ги актува, без да е получил одобрение от държавата, като публична общинска собственост. А на 25 октомври, същата година, градският парламент почти единодушно му даде зелена светлина да промени собствеността в частна общинска, което позволява с терените да се извършват сделки.
Любопитна подробност е, че гласуването мина на два етапа. Първоначално съветниците отхвърлиха идеята. После шефът на съвета, уплашен от това им своеволие, даде 15-минутна почивка. В паузата всички съветници бяха привиквани в специална стаичка, където кметът Живков и пратеник на Златев ги заплашваха с компромати. След паузата те бяха накарани да гласуват отново и този път всички бяха “за”, с изключение на един, осмелил се да гласува “въздържал се”.
Веднага след това кметът Живков продаде земята на “Тера тур сървиз”. Услужливо Живков обезводни язовира, за да може терените да станат достатъчно апетитни за фирмата на Златев. Официално кметът обясни действията си с благородната идея на мястото да се изгради “парк за отдих”.
Неофициално обаче още тогава бе ясно, че милионерът Златев няма никакво намерение да прави паркове за народа, а ще трупа още пари на негов гръб като строи луксозни вили за продан на богати чужденци. Към днешна дата Златев изкорени всички тополи върху 65-те декара и вече подготвя мястото за предстоящите градежи.
Неочаквано за бившия комунист и контролираната от него управляваща клика на Правец обаче в градчето се появи гражданско общество от местни смели хора. Те сформираха сдружение и миналата година на междинните избори дори издигнаха свой независим кандидат – своя лидер Павлин Цветков.
Свикналите да живеят в подчинение и с наведени главички жители на Правец не го избраха и предпочетоха по десетилетна традиция човека, посочен им от Златев. Но Гражданското сдружение продължи да съществува и вече създаде доста главоболия както на милионера – комунист, така и на подчинената му общинска администрация. То атакува в Административния съд в София решението за обявяване на държавните терени край язовира в общински.
Идеята беше след като актът за собственост се обезсили, с друго съдебно дело да се обяви за нищожна и сделката със Златев. В помощ на общината най-напред се притече бившият премиер Сергей Станишев, който миналата година със задна дата подписа решение, позволяващо на Правец да оперира със земите.
На 9-ти април т.г., когато съдът все пак бе на път да обяви акта за общинска собственост за незаконен, кметът Никола Нитев извади на бял свят таен документ още от 2006 година. От него се вижда, че общинските съветници в Правец били отменили сами предходното си решение за обявяване на декарите за частна общинска собственост, тъй като в него нямало вписани мотиви за преактуването на земята.
Същевременно съветниците гласували ново решение, преписвайки текста от старото, но добавяйки в него вече и мотиви. Нитев е поискал от съда да прекрати делото, тъй като то е за решение, което вече е отменено и следователно няма правна основа за съдебен процес.
Не е ясно обаче как подобно решение на ОбС е било крито четири години и дали изобщо съществува, а не е фалшифицирано сега, за да помогне на Нитев да се отърве от съда. Това обаче и няма как да се разбере, тъй като нито прокуратурата, нито полицията смеят да се занимават с проблеми, касаещи фамилия Златеви.
Смелият иначе вътрешен министър Цветан Цветанов е като съща наплашена ученичка, щом стане дума за комуниста-милионер и неговия род. Страх го е дори да спомене името на фамилията, камо ли да ги разследва.
С новия документ обаче Нитев де факто признава, че продажбата на терените е била извършена незаконно. В договора с “Тера тур сървиз” пише, че земята е купена въз основа на първоначалното решение на ОбС. При положение, че то е било отменено още същата година, подобен договор не би могъл да има правна стойност и всеки честен съд би трябвало да го отмени.
Нещо повече – прокуратурата и икономическа полиция са длъжни да се самосезират за престъпление по служба срещу подобен кмет, позволил си да подпише такава незаконна сделка. Това би се случило на всеки градоначалник, но не и в конкретния случай.
Подписът под документа е на Красимир Живков, а миналата година премиерът Бойко Борисов, не пестейки хвалебствия по негов адрес, собственоръчно си го назначи за областен управител на София.
“Нашата цел оттук-нататък е да заведем ново дело в съда, с което да се отмени и второто решение на съветниците. Същевременно сме сезирали прокуратурата за незаконната продажба на земята”, заяви лидерът на Гражданското сдружение за Правец  Павлин Цветков.
На 15-ти май сдружението планира да проведе общо събрание в градчето, на което да обсъди незаконните действия на общинския съвет. В България има свобода на печата, но това не се отнася за града на Златеви. Местният вестник “Правешки глас”, който неизменно е рупор на фамилия Златеви и управляваните от него кукли на конци в общината, отказа да публикува обява за общото събрание. “Издателят е на мнение, че Сдружението работи против неговите интереси”, е мотивът на главната редакторка Христина Иванова. Издател на “Правешки глас” е  близкият до ДПС бизнесмен Павлин Марков.
Чрез фирмата си “Палмар” той издава и друг “независим” вестник – “Шанс Ботевград”. Марков е общински съветник в Ботевград, а на последните избори бе кандидат-депутат от ДПС. Което още веднъж показва каква атмосфера на задкулисни дружба и сътрудничество цари между хората на Доган и на Бойко Борисов. Пред прожекторите те се уж противници, но на тъмно си помагат с едно друго.
Като например да не се печатат във вестниците, гравитиращи около Доган материали, които биха навредили на интересите на Бойко или гравитиращите около него олигарси като Златеви. Не стига това, ами се оказва, че в Ботевград, който е на един хвърлей място от Правец, също има място само за правилен вестник като газетката на Марков.
Другото местно издание “Ботевградски вести плюс” бе официално забранено от кмета на града Георги Георгиев и издателите на вестника се принудиха да го разпространяват сами по улиците, понеже вестникопродавците се страхуват от кмета и им отказват. А иначе и Георгиев, и колегата му от Правец Нитев под път и над път се кълнат, че градовете им са най-демократично цъфнали и вързали. “
Не знам кой тиражира слуховете за Правец като частен град, няма такова нещо. Правец е нормален град с европейско развитие”, каза неотдавна Нитев пред БНР. А зрителите на БНТ пък обявиха колегата му от Ботевград Георгиев за “най-успешен кмет на 2008 година”. Защо тогава всички са учудени, че България е провинциална държава, щом това е страна, където подобни диктатори се радват на такава почит?

Текстове към снимките:
Снимка 1: Кметът на Ботевград се гнуси от свободата на словото, но пък зрителите на БНТ го харесват
Снимка 2: Васил Златев (първият вляво) винаги е бил тачен от властта. Преди десети бе любимец на Тодор Живков, след това стана галеник и на капиталистическа България
Снимка 3: Никола Нитев гласува за себе си, тоест за това Васил Златев да продължи да командва в Правец
Снимка 4: След като получи тези терени незаконно, фамилия Златеви ги гласи за застрояване с луксозни вили за продан (тази снимка ще ти пратя по-късно)
Снимка 5: За да освободи пространство за бъдещите си градежи Васил Златев нареди да бъде унищожена гребната база на Техническия университет


Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5

В категории: Разследвания

10
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
10
до пролетинчо
25.06.2010 16:23:00
0
0
Вземете да разкажете на хората за парите, които вземате заедно с Павлинчо, Валентин Василев, оная крадла Светла и комплексарчето Ван Хелзинг / който и да той или тя/ от Петко Данчев. Всичко се знае и идва времето да спрете с гнусните си лъжи. А така наречената "бяла книга" е написана от Чара, защото текста е същия от времето когато тя плюеше лъжи на Юрген Рот , ама едно към едно. А сега Павлинчо само я представя, като "написана от него". Тия лъжи педалчето "Павлинчо" да ги разправя на приятеля или приятелката си „ПРОЛЕТИНА НИКОЛОВА” от в. Десант, КОЯТО всъщност май работи и в друго бургаско издание. А като има кой да ви вярва, че всичко което вършите е безкористно нека си живее в заблуда.
Не ми е ясно само защо тези писачи не казват нищо ЗА ЗАВОДА НА СЪЩИЯ ТОЗИ ПЕТКО ДАНЧЕВ ,който е за производството на опаковки и опаковъчни материали от алуминиеви, полипропиленови, каширани и други фолиа. Защото се знае, че този завод ежедневно източва вода от язовира в Правец. Защо не пишете срещу ПЕТКО ДАНЧЕВ ПО ТОЗИ ВЪПРОС, той не плаща нищо за това, а без да източва вода от него завода не може да му работи. Това сигурно е много изгодно и доходоносно за правчани и общината. А ВИЕ си мълчите и се ослушвате …………… защо ли ? Тук май става въпрос чисто и просто за пари и гонене на интересите на Петко Данчев. Нали сте големи родолюбци и идеалисти, защо във вашата книга /бяла, жълта или розова/ не пише за злоупотребите на Петко Тапетко или не смеете да пишете срещу ръката, която Ви храни и дава пари. Какво е дал на Правец вашият гуру – Петко Данчев ,защото не знам през годините назад Правец да е облагодетелстван от бизнеса , който развива за сметка на интересите на града. Не го крийте, а това че му обслужвате интересите няма нищо лошо, но не правете хората на по прости от колкото са и не се опитвайте да печелите пари и / или други дивиденти за сметка на хората от Правец и обществото като цяло. Манипулацията е до време …………….. после идва часът на истината и тогава не знам къде ще се криете и с какви очи ще гледате хората, ако имате съвест изобщо.

А да, щях да забравя - Павлично, Пуфи или както ти е по удобно за ушите. що се отнася до Валентин Василев и жена му Светла Василева, Данчев нека когато се срещат уж тайно с разни близки хора на Петко Данчев да не са толкова тъпи и безхаберни, че да ги виждат Правчани. Поне го правете като хората бе.
9
mai4ka
04.06.2010 11:12:50
0
0
A tozi "van",qvno e nqkoi ot porednite kancelarski pluhove ne uspql da se domogne do nqkoi kokul i sega umira ot qd.
8
факти
03.06.2010 15:22:13
0
0
СЛУГИТЕ НА ПЕТКО ДАНЧЕВ И ………… БСП ?

Павлин Цветков - „мъжлето” - „ Независимия” - кандидат за кмет, подкрепян „тайно” от БСП по време на изборите - 2009г.
 Светла Василева - „Чара” - патриотката, родолюбката, еколожката и т.н. - съпруга на Валентин Василев – човека,който източи и фалира Топлофикация Правец
 VAN_HELSING

 ЕТО КОЙ Е ПЕТКО ДАНЧЕВ …… или по скоро една „скромна” част от неговото минало.
Комунистическа "инвестиция" в града на милионерите

Какво става, когато българското комунистическо управление инвестира в града на германските милионери Хамбург? Отговорът е: следва фалит. Такъв е финалът на още една значителна инвестиция по време на развития социализъм - придобиването на мажоритарен дял в хамбурското дружество "Ортман и Хербст". В една докладна до директора на Национална служба "Сигурност" от 1992 г. случаят е докладван като неизгодна сделка, в резултат на която старозагорското предприятие "Хранинвест" е получило значителни финансови щети. Документите на контраразузнаването посочват, че през 70-те години ДСО "Хранмаш" закупува лиценз от реномираната фирма за бутилираща техника "Ортман и Хербст". През 1985 г. компанията е в лошо финансово състояние и предлага на българската страна възможността да инвестира в закупуване на дял от нея. Идеята е прегърната от Петко Данчев, по това време един от изравящите управленски кадри в БКП. В Хамбург е изпратена група от представители на Минералбанк, на БИСА (Българска индустриална стопанска асоциация) и ВТО "Биоинвестинженеринг" да проучи офертата. Възприема се германската версия, че главният проблем е недостигът на поръчки за около 20 млн. марки.

Огнян Дойнов и министърът на търговията Христо Христов изготвят докладна записка до Министерския съвет, който с решение от декември 1985 г. разрешава покупката. Българската страна заплаща 9 млн. марки за 75 процента от дяловете при номинална стойност 4.8 млн. Акционери стават СО "Хранинвест", Стара Загора, с 57 процента, БИСА със 7.5 процента, Минералбанк със 7.5 процента и "Биоинвестинженеринг" с 3 процента (в последното дружество се появява името на Спартак Жаров, един от приближените на Илия Павлов в "Мултигруп" през 90-те години). За директор от българска страна е назначен Стоян Радев.

Малко по-късно се разбира, че проучването е "пропуснало" да установи, че предоставеният баланс е бил манипулиран, като дружеството е изкарано печелившо, а всъщност е имало несъбираеми вземания за 2 млн. марки, както и че е имало недостиг на оборотни средства и лихвите по постоянните банкови кредити за възлизали на над 1 млн. марки годишно. Загубата за 1985 и 1986 г. възлиза на над 3.5 млн. марки. За покриването им българската страна увеличава капитала с 4 млн. и 50 хил. марки.
В края на 1989 г.  дружеството е натрупало над 23 млн. марки. За да се избегне фалитът, българските участници започват да продават своите дялове по номиналната им стойност. През 1995 г. те вече са излезли от него. Съдът го обявява в ликвидация през 1998 г.
7
van helsing
22.05.2010 15:28:58
0
0
Тази пчеличка Мая, писала по-долу, на 100% жужи край кацата с общински медец, обсебена от "първокласния инвеститор" Златев.

Я да погледнем обаче фактите ("плюенето"):

Община Правец се е превърнала в корпоративен придатък и обслужва не интересите на жителите на община Правец, а частния икономически интерес на фирма „ТЕРА ТУР СЕРВИЗ” ЕООД. Средствата, които общината получава по линия на републиканския бюджет за благоустройство и инфраструктура, както и финансирането, осигурено от различни европейски и правителствени фондове и програми се материализират и трансформират в частна собственост, понеже обслужват единствено обекти на посоченото дружество.

Със средства от републиканския бюджет се изгражда цялата обслужваща инфраструктура на голф игрище „Правец”:

- Външен довеждащ колектор до голф клуб "Правец" – договор на МРРБ от м. декември 2008 г., стойност – 287 502 лв. без ДДС (преписка1642/2009 на СОП и 6792/2009 на СГП);
- Изграждане на битова и дъждовна канализация по улици в "квартала на голф игрището" – договор на МРРБ от 28 януари 2008 г., стойност – 2 272 000 лв. без ДДС;
- Канализационен колектор успоредно на река „Калница” – договор на МРРБ от 6 април 2008 г. за 1 993 455 лв. без ДДС;
- Трасировка на път в местността „Скърнава” – договор на МРРБ от 14 април 2008 г. за 239 215 лв. без ДДС (преписка 1009/2009 РП Ботевград);
6
maya
22.05.2010 11:31:38
0
0
Cialoto tova pluene sre6tu familia ZLATEVI idva ot opredelena klika v PRAVETZ,koito qvno nqma druga rabota osven da plue.Tazi avtorka se 4udi po kakuv na4in da blesne na fona na tolkovA dobri jurnalisti,no e sburkala.Ima mnogo da se u4i.Na bulgarina mu dai da gleda v 4ujdata panica,a i da ne zabravqme,4e zlobata e zapazena BG MARKA.
5
минувач
11.05.2010 04:45:48
0
0
Ето още снимки, видео и т.н.

Васил Златев, баща на Валентин Златев /ген. директор на Лукойл/ и Муамар Кадафи на фона на Спортната зала в Правец - Идейни другари -Братя по оръжие!
http://prikachi.com/images.php?files/1144156W.jpg

Пипалата на Октопода (Златеви) в Правец са полазили цялото обществено здание: общинa (municipio), полиция (УБЖС - prefettura), съд (tribunale), университет (universita), банкa (banca), училищe (scuola), затвор (carceri)!!!, министерство (ministero), болница (hospedale)...
http://www.liceodavincitv.it/didatt/ipertesti/fasc/origini/immagini/foto/piovra.gif

Как се провеждат търгове по ЗОП в Правец /самопризнания на бившия кмет Красимир Живков, по известен като КраДимир Живков/ски/. /видео/
http://photofile.name/users/hrabriya_shivach/video/v956488bb76/view/

Резултата от тези търгове - свидетелски разкази /видео/
http://video.qip.ru/video/view/?id=v1095423fc36

Как беше източен язовира в Правец /директора на КТСУ към ТУ/
http://photofile.name/users/hrabriya_shivach/video/v964964e79f/view/

Унищожените лодки от гребната база на ТУ в строителния склад на Тера Тур Сервиз - фирма на Златев /видео/
http://photofile.ru/users/loadup/video/v1331701ed45/view/

Как се облажи от тези си действия в чужда полза, сегашния губернатор на Софийска област -Красимир Живков. Сарайте му в местноста Живковското. Откъдето идва и новото му име - ОБЛАСТНИЯ С КУЛАТА.
Имението му Правец /видео/
http://photofile.ru/users/loadup/video/v13317808b2b/view/
http://photofile.ru/users/loadup/video/v1331770fbd3/view/

Следва продължение!
4
Пешо
10.05.2010 23:49:53
0
0
Хм, Васил Златев жив ли е още, бе? От времето на комунизма минаха 20 години, а той беше още много време преди това приятел на другаря Тодор Живков. Трябва вече да е към 70-80-годишен. Как на тая възраст още има апетити да граби? Странна работа колко ненаситни хора има на този свят.
3
van helsing
10.05.2010 23:09:04
0
0
НЕ ЗА СЕФТЕ ЛАКОМНИКЪТ ВАСИЛ ЗЛАТЕВ ПОГЛЕЖДА КЪМ АПЕТИТНИ ОБЩИНСКИ ПАРЦЕЛКИ!
ЕТО КАКВО СЪОБЩАВА В-К "СЕГА" ПРЕЗ ФЕВРУАРИ 2006 Г.:

Скандал с 13 дка земя край морето на Обзор

Дата: 28.02.2006

Областният управител на Бургас Любомир Пантелеев спря скандално решение на несебърския парламент, с което частник получава 13 дка терен край морето в Обзор за строеж на развлекателен комплекс. Въпросният терен бе предвиден за изграждане на крайморски парк, заради което част от жителите на Обзор дори се бяха отказали от правото си на реституция на парцелите си там.

В края на миналата година обаче несебърският кмет Николай Трифонов вкара в местния общински съвет докладна, която общинарите гласуваха, да се апортират декарите в съвместно дружество с фирмата Тератур Сервиз ООД. Неин собственик е бившият кмет на Правец от Живково време Васил Златев. Това стана само три месеца след като кметът Трифонов декларира на среща с жителите на Обзор, че на мястото ще има парк и нищо друго. В момента теренът пустее, след като в миналото върху него е имало къмпинг. Според сделката община Несебър ще има в бъдещия развлекателен комплекс 27 % участие. За разлика от първоначалната идея обаче сега вече се планират пъбове, сгради и аквапарк.

Председателят на ОбС Несебър Димитър Янков първоначално заяви, че не си спомня за това решение. После обясни, че наистина го е подкрепил. "Тази фирма иска да направи парк за развлечение, но някой ходи да настройва хората в Обзор и те почнаха да протестират. Не виждам какъв е проблемът", каза Янков.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Кметът на Обзор Кирил Стоянов заплаши, че ако все пак на частната фирма бъде позволено да строи върху апетитния терен, хората в градчето ще се вдигнат на протести. "Ние вече започнахме да изграждаме на мястото парк, защото това сме предвидили да има там", каза кметът. Той обясни, че апетитите към терена са големи, защото бившият кмет на Правец вече имал от двете му страни свои хотели и искал да придобие и зоната между тях.

източник: http://tourismbulgaria.com/news/?ntype=1&news=14292&q=

2
Попа
10.05.2010 17:43:58
0
0
Къде са снимките на Б.Борисов когато кумува на Златев...!????
1
Старец
10.05.2010 16:16:32
0
0
Мръсници, как не ви е срам да пишете такива работи. И това е поръчкова статия от Позитано, знам. И ме е яд, че от Позитано не ми дадоха на мен парите, аз можеш още по-хубаво да го напиша. Тъй ми, нали и без друго ми плащат за пиар, ама-ха!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки