Цв.Цв.- Дзен или изкуството да режисираш магистрати


07 Май 2010, Петък


След като оправи вкупом кадровиците от целия Висш съдебен съвет и допусна, че "май са част от октопода", постави под съмнение либидото на родните магистрати, като нарече съдебната ни система импотентна, след това се изживя като съвременен д-р Фройд и се зае да анализира "сексуалните и други зависимости на съдии и прокурори", любимият министър на Бойко Борисов- физкултурникът Цв. Цветанов реши за кратко да обърне гръб на съдиите в София, които неотдавна заклейми, понеже са му показали пръст и да дръпне милиционерска критика и на бургаските магистрати.


Автор: Фани Христозова

В удобното кресло на сутрешния блок на BTV, където заради честите си изяви, според зрители скоро Цв.Цв. може да се превърне в неразделна част от интериора на телевизионното студио, в прав текст се изцепи: "Ще протестирам споразумението, което сключи Димитър Желязков за отнемане на имотите. Сделката на Очите със съда е  абсолютна пародия. Цялото дело е представление, удобно и за двете страни". Популизмът на министър Цветанов за пореден път хвърли в циклофреничен възторг поддръжниците на елементарния PR с полицейски привкус.
Цв.Цв. вероятно визира споразумението, което не съдът, а Бургаската окръжна прокуратура сключи миналия месец с несебърския наркобос за 4 години и 10 месеца затвор по обвинението за пране на пари. Заедно с него сделка с обвинението постигнаха и приятелката му Антигона, майка му леля Станка и вуйчо му Иван, а в рамките на договорката, освен, че признават вината си, четиримата се съгласяват да се конфискува в полза на държавата тяхно имущество за близо 7,9 млн. лв.
Специално за министър Цветанов бихме искали да уточним, че процесът за пране на пари е отделно производство, от делото срещу Очите, заведено от Комисията "Кушлев", чийто изход се очаква в необозримо бъдеще. И, че това е трето поред споразумение, сключвано от държавата с наркобоса. И ако предишните две и, далеч по-тежки обвинения за участие във въоръжена организирана престъпна група, бяха определяни от самите полицаи като "исторически пробив" срещу организираната престъпност, то позицията на обикновения гражданин, истинския потърпевш от дерибействата на Очите и неговите главорези е в съвсем другия полюс. Понеже всички видяха, че вместо зад решетките, Очите прекарваше затворническото си битие в дълги обеди в луксозни ресторанти, флиртове със сервитьорки и среднощни гуляи в чалготеки. И то пред очите на самите полицаи, които даже нямаха куража да го задържат директно на място.
Специално за г-н Цветанов бихме искали да уточним, че България все още е конституционна република, а не милиционерска държава, има разделение на властите и не може изпълнителната власт да се меси в работата на съдебната. И че прокуратурата и съдът не са придатък на полицията.


В категории: Коментари

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
Старец
08.05.2010 18:27:42
0
0
ще си останеш само с треската.На всички ви ще разгоня мамата,под строй направо в ПОЗИТАНО ще ви вкарам.Тогава ще видим кой кум-кой сват.
5
Ченгесар Енчев
08.05.2010 13:47:03
0
0
Ще си говорим след няколко месеца, имай търпение. А емотиконът ми не се тресе от злоба, а от смях.
4
наглия
08.05.2010 12:33:45
0
0
Затуй емотиконът ти се тресе,щото не хич не е от злоба.
В Бургас операцията няма да се казва "наглите", а "приятелите".Цветанов щял да почне първо от приятелите на Коцето Марков,после тези на Митко Николов.За твое огромно съжаление скатаджиите само ще правят репортажи.
3
До рибарчето
08.05.2010 12:15:30
0
0
Няма никаква злоба, просто споделям един предстоящ факт, а именно, че "Наглите" от Бургас - скатаджиите, скоро ще правят правят компания на своя покровител Алексей Петров. [kinky]
2
Рибарчето
08.05.2010 08:39:20
0
0
Споко, не така с нервите, ще вземеш да се задавиш в собствената си злоба. Кой какво ще им разказва и на кого ще разказвам ще видим. Цветанов може пък да ги вземе на щат, щото и без това му вършат работата.
1
Ченгесар Енчев
07.05.2010 15:16:31
0
0
Той Цветанов ще ви разкаже играта и на вас, "Наглите" от Бургас - скатаджиите, не се безпокойте, само малко търпение имайте.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки