Законодателната анемия на „Атака”


Законодателната анемия на „Атака”
02 Май 2010, Неделя


Текст към стнимката: Когато няма силни козове, Волен Сидеров вади лъжи, за да прикрие безсилието си. Като съмнителната история на този мъж, седнал вдясно от него, по време на брифинг след изборите в Бургас. мустакатият герой бе представен пред медиите като репресивен атакист, без да е членувал никога в "Атака"
В предишния мандат партията се грижеше за актуалните проблеми на обществото, докато сега сляпо подкрепя ГЕРБ





Автор: Найден Хадживасилев

„Атака" все повече заприличва на всички стари български партии, срещу които навремето се бореше и чиито контрапункт имаше претенцията да бъде. Докато бяха в опозиция в миналия мандат хората на Волен Сидеров бяха изключително активни по отношение на законодателните инициативи. Докато сега сякаш за обхванати от законодателна анемия.
В сайта на парламента могат да бъдат открити цифром и словом 8 законопроекта, внесени от представители на "Атака". Повечето от тях съвсем не са по най-важните теми, които вълнуват обществото ни. За сметка на това депутат от "Атака" бе замесен в първия голям лобистки скандал в новия парламент. Известният адвокат Явор Нотев бе един от съвносителите на скандалните поправки в закона за нотариусите, които им даваха право да запазят канторите си случай, че станат депутати. Това бе първият закон, с който се занима правната комисия на настоящото НС, председателствана от Искра Фидосова, нотариус от Монтана. Един от вносителите на поправката пък бе Бисерка Петрова, депутат от РЗС от Монтана. Тя също е нотариус и е наследила кантората от съпруга си Бисер Митов Петров. Той е лишен от права като нотариус на 30 май 2009 г. Причина за това е влязла в сила присъда срещу него за документни измами. Тя е издадена на 12 ноември 2008 г. от Видинския съд. Той е осъдил Петров на една година условно с три години изпитателен срок. След като съпругата му става депутат,  кантората е поета от брат му Росен Митов Петров. Цялата тази информация бе потвърдена и от нотариалната камара. Особено скандално бе това, че новото мнозинство, което дойде на власт с обещание за борба с корупцията, не само, че започна своята законодателна дейност с лобистки закон, а и продължи една от последните инициативи на кабинета "Станишев". В последните дни от своето управление предишното правителство актуализира тарифата за ползване на нотариални услуги. Таксите при сделки с движимо и недвижимо имущество, пълномощни, нотариални покани и обявяване на завещание скочиха двойно. Предишният парламент също прие закон в полза на нотариусите в края на мандата. Той им даде правото да заверяват копия от електронния Търговски регистър. Заради избухналия скандал поправките бяха замразени.
Накратко - „Атака“ стартира законодателната си дейност в този парламент с лобизъм и я продължи най-вече с това да подкрепя сляпо всичко, което предлага ГЕРБ. Дори и когато депутатите от партията не са съгласни с тях, както беше с промените в НПК, които дадоха прекалено много права на прокуратурата и в момента са обект на вниманието на Конституционния съд.
В предишния мандат името на "Атака" не се замесваше в скандали. А атакистите внасяха закони, които наистина касаеха въпроси, които вълнуват всички. Срещу някои от законодателните инициативи на "Атака" имаше упреци, че противоречат на Конституцията, че нарушават правата на човека и т. н. Всички те обаче предизвикваха сериозни обществени дебати. Достатъчно е да си спомним например идеята за закон за доброволческите отряди срещу етническата престъпност. Този закон бе предизвикан от неколкократните изстъпления на роми, при които дори имаше човешки жертви. Мнозина обявиха това за фашизъм, но никой не отрече, че подобен проблем съществува. „Атака“ дори накара партии като ВМРО да им дишат прахта и да внесат след тях подобен закон. Все още се помнят грандиозните дебати по идеята за закон за национализацията. Мастити политици и икономисти заклеймиха това като недемократична инициатива, противоречаща на свободния пазар. Така или иначе обаче този закон бе отговор на справедливия гняв на голяма част от обществото, за които приватизацията беше просто пладнешки грабеж. „Атака“ имаха дори идея за конфискация на имущество и капитали, чиито произход не може да бъде доказан. Чудно защо сега, когато страната е в криза, те не подновят тази своя инициатива. Със сигурност дефицитът в бюджета силно ще се редуцира, ако някой орган на властта се поразходи из лъскавите квартали в полите на Витоша например и поиска от собствениците на палатите там да докажат с какви пари са ги построили.
Причината за законодателната анемия на "Атака" е ясна. Просто тази партия вече трябва да си смени името и да се кръсти "Отбрана". Защото вместо да атакува статуквото, както правеше до миналата година, тя го брани. Както всяка българска партия, която е стигнала до властта.


В категории: Коментари

29
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
29
Атакистката лайнарница
14.05.2010 17:51:03
0
0
АТАКА - кенеф вонящ!
Да го зарием един път завинаги!
[unknown]
28
Старец
09.05.2010 18:42:15
0
0
Другарю Болен Посран, можеш ли да обясниш защо Волен Сидеров и такива като мене, дето пишат за Позитано, трябва да бъдат избивани, без да са извършили престъпление, а за извергите от Позитано дори не бива да се пише, макар че са извършили безброй ужасни престъпления. Въпроса е интересен от психологична гледна точка, за да се изясни комунистическия синдром за избиване на невинни хора. От политическа гледна точка е ясно, ти, като слуга на Позитано, друго не можеш да пишеш, защото така ти е наредено, но защо искаш да убиваш невинни хора, това също ли ти е наредено или ти е вродено, много е интересно.
27
Болен Посран Ибрикчидеров
09.05.2010 18:00:12
0
0
Не струваш дори премерването на снайпера към кухия ти тиквоч.
Много си жалък!!!
А онези горе поне патроните ще си платят като се разкрие измамата наречена "АТАКА".
Измама на едни самозабравили се нищожества.
[spermatozoid]
26
Старец
09.05.2010 06:18:16
0
0
Другарю Болен Посран, ясно що за стока си, щом ти харесват разстрелите в Китай, но и там не разстрелват, както на тебе ти се иска, затова повече ще ти подхожда Северна Корея, там на власт са професионални убийци и ще бъде рай за тебе. И тука от 66 години сте такива на власт, но уж сме в цивилизована Европа, та трябва малко да се въздържате и това ви озлобява. Заминавай си в Северна Корея и убивай на воля, там такива търсят.
25
Старец
09.05.2010 05:58:05
0
0
Централата на българската мафия се намира на Позитано. От там плащат на всички български медии, електронни и печатни, да ръсят всекидневно долни лъжи и клевети за Волен Сидеров и Атака, с цел да отклоняват вниманието на обществото от собствените си престъпления и ерозиране на доверието в Атака, която е единствена алтернатива на мафиотския олигархичен модел. На Позитано е офиса на злото и след години историята, тази безпристрастна съдница, ще отдели десетки томове само за тяхните безбройни престъпления срещу човечеството. На сегашното поколение българи се пада историческата роля да сложи край на омразната власт на червената мафия и да спрат престъпленията и до тук, докато не е унищожила България.
24
Болен Посран Ибрикчидеров
08.05.2010 19:36:56
0
0
Мечтай си боклучарнически плямпалник, не струваш и куршума с който трябва да бъдеш очистен. Такива като тебе и лайняното ти лидерче сте за електрическия стол. Предателска гмеш недна!!! [slimey]
И ако бяхме нормална(поне малко)държава, а не кочина с грухтящи(като на горната снимка)свине, кокалите ви щяха да изгният в панделата.
А в Китай - на площада на разстрел!!! Чу ли ме клоако задръстена?! [cruel]

23
Старец
08.05.2010 09:51:49
0
0
Такива като тебе са били физическите убийци на невинни българи с вързани ръце. Моралните убийци, поръчителите, са на Позитано. Те никога не си цапат ръцете с кръв, като има зомбирани чугунени глави да им вършат мръсната работа. В канавките има достатъчно и без мене, стотици хиляди, един повече няма да промени нещата, освен ако попълня твоята колекция. Един твой предшественик беше се похвалил, че е успял да отнеме живота на 273 българи и горчиво съжаляваше, че не ги е закръглил на 300. В твоята колекция колко са? Аз ще ти стигна ли за 300 или ти гониш много по-високи резултати? Като гледам, мерака ти е повече за Волен Сидеров. Споделете опит с дядо, баща и син Докови, може да ти кажат къде са сгрешили и да ти подскажат верния вариант. Моята глава е дребна плячка, главата на Сидеров е явно много по-високо оценена. Може и в историята да останеш като новия Кириак Стефчов. Нищо чудно да си негов потомък Убийците са генетично обременени, ако се съди по тези на Позитано, вече шесто поколение убийци.
22
Болен Посран Ибрикчидеров
08.05.2010 08:27:23
0
0
Де да действаха "убийците" от Позитано, щеше да си в някоя канавка без тиква МАЛОУМНИКООО(към долу-драскащия)!!!
То бива пумии да плескат форумите, ама съвсем на кенеф се обърна.
Сидеров ПРЕДАТЕЛ!
СМЪРТ на Сидеров!
[tongue][spermatozoid][unknown]
21
Старец
07.05.2010 17:15:19
0
0
Този прецедент, ако изобщо е прецедент, не е навредил на никого и е нищо в сравнение със зловещия прецедент, как една партия, убила повече българи от всички външни врагове на България за цялата и 1300-годишна история, взети заедно, е управлявала 66 години и управлява още и иска да управлява и убива още. Най- интересното е, че част от този лъган, ограбван и убиван по най-жесток начин народ, също иска да го управляват неговите палачи, наистина прецедент в световната, не само в българската история. Дали контраразузнавачите са омерзени от партията-убиец от Позитано, която създаде ДАНС и я ръководи до скоро. Кое е по-голямо омерзение, да те ръководят убийци или да те ръководи един достоен мъж, който си бил правил някакви снимки преди 20 години и снимките му не са убили никого, за разлика от създателите на ДАНС, на чиито съвест тежат стотици хиляди избити невинни българи? Всеки да си отговори сам.
20
Болен Луфтхансата
07.05.2010 13:23:01
0
0
Новият шеф на комисията за контрол на ДАНС е не друг, а Волен Сидеров. Освен че е лидер на топящата се като рейтинг партия „Атака”, той е известен с голите си снимки от средата на 90-те години, в които позира, както го е майка родила.

„Това е прецедент в световната практика – политик с порноснимки да оглави тайните служби на една държава”, обобщават прелюбопитната ситуация омерзени контраразузнавачи.
19
Болен Луфтхансата
07.05.2010 13:22:53
0
0
Новият шеф на комисията за контрол на ДАНС е не друг, а Волен Сидеров. Освен че е лидер на топящата се като рейтинг партия „Атака”, той е известен с голите си снимки от средата на 90-те години, в които позира, както го е майка родила.

„Това е прецедент в световната практика – политик с порноснимки да оглави тайните служби на една държава”, обобщават прелюбопитната ситуация омерзени контраразузнавачи.
18
!
07.05.2010 07:45:44
0
0
Валери Симеонов е забременял от Яне Янев. [popinpopout]
17
Старец
06.05.2010 19:04:14
0
0
Плутоне, ще се отровиш със собствената си злоба, както скорпиона сам си забива жилото. Ликвидацията е недемократично средство, дори когато се отнася за убийците от Позитано.
16
Pluton
06.05.2010 18:31:07
0
0
За нищожни-зомбирани старчок-тапагьози: ЮМРУЦИ(и им е малко)!!!
Друго не помага за борба с политиканстващите бълхи.
А за ибрикчийстващите национално и идейно предателски лидери(като подвизаващия се на горното фото долен червяк): ЛИКВИДАЦИЯ(от всякакъв тип)!!!
15
Старец
05.05.2010 14:41:40
0
0
Пфу, веднага стана ясно чий слуга си, щом аргументите ти са юмруци. Юмруците са аргумента на чугунените тикви от Позитано и същите аргументи имат и чугуноглавите им слуги. Каквито господарите, такива и слугите.
14
Стойчо
05.05.2010 14:15:40
0
0
Знаете ли, че Валери Симеонов щял да се развежда? Пък Яне Янев обеща да се жени тая година. Има нещо тука, май май, ще се взимат Валерката и Яне, а? Да им пожелаем приятен семеен живот. [bouncing]
13
пфу
05.05.2010 11:47:29
0
0
Абе няма ли кой да го банне тоя досадник от тук. Баси досадата - той не знаел, моля ви се подробности, щото не бил видял и чул, но иначе знаел със сигурност как стоят нещата. Тоя е психично болен, а вие му се връзвате, отговаряте му и го поощрявате да развина болестта си - маниакална зависимост от Волен.
В живота сигурно се скатава като мишка, щото заради тъпоумието си навлешко трябва доста тупаник да е изял. То на такъв дразнител, дето е като счупена грамофонна плоча освен юмрук в празната тиква, друго не можеш да му мислиш.
12
Старец
05.05.2010 10:55:57
0
0
Асдф, аз не знам тези подробности, защото не съм ги видял или чул, но зная със сигурност друго, че звучи парадоксално, ако някой е завлякъл съратниците си с по 150 000 евро, както го каза по СКАТ Касабов и както го писа Десант, този човек да продължи да се среща всеки ден в парламента и да работи с тях, все едно, че нищо не се е случило. Ако са били скъсани, значи е трябвало да бъдат скъсани, ако въобще ги е имало, в което много се съмнявам.
11
asdf
05.05.2010 06:37:21
0
0
Стар, миналия месец бяха привикани в централата всички които са подписвали такива заповеди и бяха скъсани пред тях. Всъщност това не са заповеди а гаранти по теглене на заем. И това стана след като Касабов внесе в прокуратурата жалба за подвеждане. Доколкото знам много от депутатите са се сдърпали със Сидеров за тия документи.
10
Pluton
04.05.2010 20:03:59
0
0
Гробар съм я!
На политическото гробище.
Хвърлям по дупките такива предателско-отпадни канални мъртавци, като горепоказаното турско-подложно мекере Болен Смрад-лидеров плюс свитата му.
И през плюнка процеждам: дано историята ги завре в миша дупка!
[unknown][unknown][unknown]
9
Старец
04.05.2010 19:53:04
0
0
Още ли има хора, които вярват на анекдота за тези записни заповеди. Ами те и авторите на този фарс вече не си вярват.
8
До хахахаха
04.05.2010 18:06:10
0
0
адвокадското лоби се опитва да си осребри записните заповеди с лобистки законопроекти!
7
хахахаха! по 1 член от всеки!!
04.05.2010 18:01:57
0
0
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за управление на етажната собственост 18.12.2009 г. Николай Пехливанов / ПГ на АТАКА / приет 954-01-56
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията 25.11.2009 г. ВОЛЕН СИДЕРОВ и група н. п. / ПГ на АТАКА / обсъждане 954-01-50
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за специалните разузнавателни средства 29.09.2009 г. ПАВЕЛ ДИМИТРОВ и група н. п. / ПГ на АТАКА, ПГ на ПП ГЕРБ / приет 954-01-24
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за нотариусите и нотариалната дейност 12.08.2009 г. Бисерка Петрова /ПГ на РЗС/, Явор Нотев /ПГ на АТАКА/, Тодор Димитров /ПГ на ПП ГЕРБ/ обсъждане 954-01-2
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за независимите оценители 20.04.2010 г. Валентин Иванов, Николай Пехливанов и Десислав Чуколов, /ПГ на АТАКА/ обсъждане 054-01-34
Законопроект за изменение на Закона за културното наследство 19.03.2010 г. Станислав Станилов /ПГ на АТАКА/ оттеглен на 21.04.10 054-01-20
Законопроект за изменение и допълнение на Гражданско процесуалния кодекс 22.01.2010 г. Огнян Стоичков /ПГ на АТАКА/ обсъждане 054-01-4
Законопроект за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър 22.01.2010 г. Огнян Стоичков / ПГ на АТАКА/ обсъждане 054-01-3
6
Старец
04.05.2010 17:40:41
0
0
Плутоне, ама ти гробар ли си бе, чадо? Ами защо не отиваш в Биг Брадър, там има един твой колега, ще си правите компания и ще погребвате Старци, има още какво да учиш от занаята.
5
контрол на ДАНС
04.05.2010 12:30:39
0
0
Волен Сидеров за това, има ли доказателства за търговия с депутатски места в 41 Народно събрание
04 май 2010 | 11:25 | БТВ, "Тази сутрин"
Начало / Мнение
Волен Сидеров, лидер на „Атака”

Водещ: Сега в студиото ще влезе лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Докато се настанява на мястото, да видим откъс от участието на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов в предаването ни преди два дни.
Емануил Йорданов: Разговорът протече според мен доста неориентирано.
Водещ: Неориентирано?
Емануил Йорданов: Да.
Водещ: Кой го водеше?
Емануил Йорданов: Волен Сидеров.
Водещ: Председателят на комисията.
Емануил Йорданов: Струва ми се, че Волен Сидеров до голяма степен не е запознат с дейността и на МВР, и на ДАНС. Да не говорим за това, че според Закона за ДАНС тази комисия няма никакво прави да изслушва хора като мен.
Водещ: Защо?
Емануил Йорданов: Защото в закона е записано, че Комисията за ДАНС има право да изисква сведения от служители на ДАНС. Аз не съм бил такъв, а и сега не съм такъв.
Водещ: Репликата, която чухте от предаването ни миналата седмица е по повод на изслушването на Емануил Йорданов в комисията, която наблюдава дейността на ДАНС с председател Волен Сидеров. Волен Сидеров е в студиото. Имате точно толкова време, колкото имаше и Емануил Йорданов, за да отговорите и да направите право на отговор.
Волен Сидеров: Не са състоятелни тези възражения, които представи Емануил Йорданов, защото изслушването в Комисията за контрол на ДАНС може да се отнася за всеки един гражданин на България, независимо дали той е бил служител или не служител на ДАНС. По негово време ДАНС просто е нямало. А неговото изслушване беше във връзка с назначаването на лицето Алексей Петров. И аз си поставих за задача, тъй като Иван Костов това нещо осем месеца не го направи, да видим кой е назначил Алексей Петров, като какъв и защо го е държал години наред в службата на контраразузнаването – НСС.
В......................................
4
До ментето Аз
04.05.2010 12:08:12
0
0
Валерката Симеонов ще те уважи, не се безпокой. [popinpopout]
3
Pluton
04.05.2010 10:08:32
0
0
Яаа, малоумните атакаистки утрепки пак писукат фалшиво. Абе вие не сте ли умрели вече бе?
Този "стареца" го погребах преди 1 месец, беше съвсем изстинал.
Да не си вампирясал бе сидеровски гном такъв.
Следнащия път ще бъда по стритктен и ще те закопам по-надълбоко, плужек старчокски! [sleeping]
А на снимката виждам едно беловласо лайно и прасе до него.
2
Аз
04.05.2010 09:09:54
0
0
то и аз сам амбриaж / долен ляв педал / , ама никoй не иска да ме "уважи" . ах....!!!!
1
Старец
04.05.2010 04:42:00
0
0
"Като съмнителната история на този мъж, седнал вдясно от него, по време на брифинг след изборите в Бургас. мустакатият герой бе представен пред медиите като репресивен атакист, без да е членувал никога в "Атака" ." Ако не ме лъже зрението, отдясно на Волен Сидеров е седнала Деница Гаджева, а доколкото знам, тя е жена и то много красива. Също така, ако не греша, според българската граматика, новото изречение винаги трябва да започва с главна буква. Също не ми стана много ясно "мустакатияят герой" репресиран атакист ли е бил или "репресивен". Само в две изречения. Дано фактологическите грешки са по-малко от правописните. Но поне една има в края на статията:"Както всяка българска партия, която е стигнала до властта." Атака още не е стигнала до властта, ако на автора не му е известно.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки