Прилага ли Е.ОН – Търговище - Тайно тримесечно отчитане


Прилага ли Е.ОН – Търговище - Тайно тримесечно отчитане
Две от бележките на г-н Игнатов
21 Април 2010, Сряда


Свикнали сме вече със сметките на монополистите – каквото ти поднесат – това плащаш. Можеш да мърмориш под носа си, но няма как. От Румъния ток не можеш да си докараш, нали. Само, че когато ти одират по девет кожи и го правят очевадно и нагло, все ти се ще поне да се оплачеш.
Може би воден от такива мисли, в кореспондентскотко бюро на „Десант“ пристигна Петър Игнатов, живеещ в кв. „Запад” в Търговище. „Мисля, че нашето Енерго /б.а. Е.ОН/ ни отчита на три месеца. Получавам еднакви суми за два поредни месеца и на третия или плащам дребни левчета, или не плащам нищо.


Автор: Гергана Димитрова

Дори единия месец получих писмо, че дължа 1 стотинка!”, разказа ни г-н Игнатов и тръгна да пресмята колко ли струва това писмо до него. Предложих да ми донесе неговите касови бележки. Потърсих и тези, които аз съм плащала. Веднага получих потвърждение на разказаното. За два съседни месеца бях платила по около 73 лева, плюс-минус 20-30 стотинки. Бихте казали – нормално, при една и съща консумация. Но ставаше дума за един неотопляем месец и следващия, през който климатикът не беше спиран и за минута! Естествено на третия месец получих сметка за двойно повече пари – 167 лв.
Бележките на г-н Игнатов показаха същото, само че за друг период, пак почти едни и същи суми – около 115 лева за първите два месеца и … 12 лева за третия месец. Само първия от които отопляем.
Потърсих и други мнения. Г-жа Незиха Исмаилова, която почти през цялото време живее във вилната зона, но има и апартамент на ул. „Паисий” твърди, че на вилата човекът от Енергото идвал на два-три месеца веднъж да ги засича, но въпреки това всеки месец имала да плаща сметки. А за апартамента все имала точно по 10 лева – ни стотинка повече или по-малко. Само веднъж, през миналото лято, излязла сметка от към 50-тина лева.
Веднага в към разговора ни се присъедини и нейната приятелка Радка Драганова: „И на мен ми се е случвало да имам поредни еднакви сметки. По-интересното беше, че ми спряха тока, преди две седмици. Три пъти ходих да питам защо и все ми казваха да си оправя бушоните, че ток до дома ми има. Дойдоха веднъж техници и потвърдиха, че ток трябва да има. Накрая се оказа, че съседите дължали пари и вместо техния, откачили моя електромер. Попитах за обезщетение, на което жените на гишето ми се изсмяха. Почувствах се така обидена – аз съм на 73 години. Поне да бяха показали уважение” – разказа ни развълнувана тя и в очите й отново бликнаха сълзи.
Поисках официална среща в представителството на Е.ОН. В строго охраняваната с портиери и решетки сграда не бях допусната. Портиерът вежливо ме отпрати като каза „Нашият началник си е в Шумен и тук идва много рядко”. Влязох и в т.нар. информационен център. Представих се и попитах: „Какви жалби подават хората до вас”. Отговорено ми бе, че жалби почти нямало?! На излизане, ме застигна жена на предпенсионна възраст и ми каза, че наистина са им забранили да разговарят с журналисти.
Логично погледнато, при добре разпределение на регионите, при три месечно отчитане, Е.ОН пести поне тридесетина заплати, което си е доста пари. И защо тогава заплатите в този сектор да не са едни от най-високите в страната?
Опитах се да подам и жалба в Комисията за защита на потребителите. От там ни препратиха: „А, тези жалби не са за нас. Или трябва да ги пратите лично до ДКЕВР или да ни я оставите и ние пак да я препратим там”. Е кой нормален човек ще си прави труда да ходи до столицата? Оставих моята жалба с входяща дата 29 март 2010 г. До момента отговор не съм получила.

*Заглавието е на редакцията


Сградата на Е.ОН в Търговище

В категории: Разследвания

7
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
7
obehrbnuys
28.03.2012 08:41:03
0
0
uhu4pp , [url=http://lpkztfwddwkm.com/]lpkztfwddwkm[/url], [link=http://qcndvmtbbgyc.com/]qcndvmtbbgyc[/link], http://ekgjuybqekqh.com/
6
pqtlnl
27.03.2012 09:37:43
0
0
ZlYDkS <a href="http://rfpfpbvsdozs.com/">rfpfpbvsdozs</a>
5
xbnedzup
27.03.2012 01:56:06
0
0
9WJjzX , [url=http://stzixkppenaj.com/]stzixkppenaj[/url], [link=http://vcbwkcihurxf.com/]vcbwkcihurxf[/link], http://dlncahbjlwyd.com/
4
odmkngp
26.03.2012 05:02:02
0
0
nEEAQC <a href="http://tawrmmlldfbh.com/">tawrmmlldfbh</a>
3
Tom
25.03.2012 20:41:54
0
0
How neat! Is it really this silmpe? You make it look easy.
2
moris111
01.02.2012 18:24:56
0
0
ЗА МОНОПОЛИСТА ЗАКОНИ НЯМА!!! БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ-ПЪЛНО БЕЗГРИЖИЕ ЗА ХОРАТА!!!
1
Русенец
26.04.2010 11:43:23
0
0
Имаме къща, в която от 10 години е спряо електричесвтвото, необитаема е. Рядко ходим там. Нямаме никакви отношения с Е.Off. Обаче за наше лично удовлетворение, за да не се закачи някой недобросъвестен съсед, теглейки електричество за наша сметка, решихме да закрием партидата.
Оказа се, че партида за нас в Е.Off няма, обаче трябва да платим такса за "услугата".

Никой не знае, по медиите не се говори, че таксата е на стойност 88, 20 лева! Това е одобрено от ДКЕВР!!! Позор!

На четящите им се струва смешно, но разкарването е голямо и за нас само.

Да не споменавам, че когато си ходихме на село, заварихме разграден двор, защото служителите на Е.Off махнали оградната мрежа, за да изрежат едно дърво. А от дървото вече нищо не става. Амин. Амин и на Е.Off.

Няма оправия. Подавахме жалба в Русе в КЗП. Отговор получихме от Е.Off. Странно, нали ? На кого подаваш жалба, а кой ти отговаря.

А нямаме никакви отношения с Е.Off, нито една сметка, няма ни в компютъра им, обаче за да ни закрият партидата, която нямаме при тях, искат 88, 20 лева!!!

В писмото на Е.Off до нас, пише, че политиката на фирмата била такава, че можело, когато си пожелаят, да навлязат в частен имот без значение има ли някой или няма!!!! Нарушават законите на Р. България. Пишат, че сумата от 88, 20 лева била съгласувана с ДМЕВР; реда бил такъв ..

Държавата е виновна-всичките и бюрократични институции, ДКЕВР работи в полза на частника, не в интерес на плзвателя на услугата; ДКЕВР не защитава в никой случай потребителя, защитава само корпоративните фирми.

Няма да плащаме в никакъв случай 88, 20 лева! Видя се, че с жалби до кого ли не - няма да стане. В кабинета в КЗП служителят каза: "Ооо, пак ли за Е.Off, нищо не можем да им направим, никой не може, съжаляваме ..".


Това е българи! Нас българите никой не ни защитава, за животните има организаци, за циганите има организации, а за нас защита от .. никого.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки