Възстановяват Кървавата чешма в Трънак


Възстановяват Кървавата чешма в Трънак
Този кадър е от 2003 г.
09 Април 2010, Петък


Кървавата чешма, както е известен паметникът на турския тероризъм в руенското село Трънак, е на път да бъде възстановена. В края на ноември миналата година тя беше съборена от бившия шеф на РДНСК-Бургас Милен Ненчев. Два месеца по-късно той бе уволнен от ГЕРБ, които продължават да затвърждават ролята си на скрити партньори на етническата партия ДПС.


Автор: Десант

Кметът на Община Руен Исмаил Осман се е заканил този път да спази стриктно процедурата за издигане на паметника, така че държавата да не можела да реагира. Миналата седмица е било организирано общоселско събрание под давлението на кмета на с. Трънак Иляз Халил, на което населението било гласувало за повторното изграждане на монумент в памет  на тримата турски терористи, взривили влака при гара Буново на 9 март 1985 г.
Парцелът ще бъде урегулиран по всички правила и решенията ще минат през Руенския общински съвет, казал пред приближени 29-годишният руенски кмет Осман, избран на частичните избори през октомври 2009 г. Освен чешмата-паметник на турския тероризъм, в регулацията сега се предвиждали фонтан и място за отдих.
Очаквало се това да стане с благословията и на премиера Бойко Борисов, който стана скандално известен с факта, че също поднесе цветя на стария монумент преди той да бъде разрушен от държавата.

Снимка 1: А този от ноември миналата година, когато шефът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев разруши паметника на турските терористи, за което и бе уволнен от ГЕРБ два месеца по-късно



До Министър-председателя
на Република България
До Главния прокурор на
Република България

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на групата независими общински съветници,
град Бургас

Свидетели сме на поредния опит за дестабилизация на етническия мир и  провокация от страна на ДПС. В ход е кампания за възстановяване на съборената през месец ноември 2009 г. "КЪРВАВА ЧЕШМА" край село Трънак, Руенска община. Тя беше издигната  в чест на тримата  терористи, извършили поредица от атентати в цялата страна. Те взривиха вагона ,,Майки с деца"  на 09. 03.1985 година на гара Буново. Загинаха девет души, между които и две деца.
Преди дни са проведени общоселски събрания в селата Трънак и  Билка, по инициатива на антиконституционната  партия ДПС и  кмета на община Руен Исмаил Осман. Решено е да се издигне отново на същото място чешма с всички законови процедури и разрешителни,  в памет на терористите.
Ние, независимите общински съветници от  град Бургас, ясно и категорично заявяваме, че подобен акт ще създаде още по-голямо етническо напрежение. Считаме, че подобна наглост  и подигравка с паметта на жертвите трябва да бъде прекратена с всички сили и средства на държавата.
Обръщаме се към всички родолюбиви политически сили, патриотични организации и граждански сдружения за подкрепа. Нека се обединим и противопоставим на поредния опит на турската партия ДПС да унижи българите.
Оръщаме се и  към министър-председателя на Република България Б. Борисов и към Главния прокурор на Република България Б. Велчев  за незабавни ответни действия относно позорния за България акт.
Заявяваме,че всякакво флиртуване с Ахмед Доган и неговата партия  е игра с огъня и потъпкване на БЪЛГАРЩИНАТА!

Валери Симеонов
Валентин Касабов
Гинка Дянкова
Мария Петрова
Здравко Сталев
Делян Иванов
Ивайло Стаматов


Снимка 1

В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Георгиев
09.04.2010 18:37:15
0
0
Точна и навременна декларация!

Гледах вчера Силвия Трендафилова в "Паралакс" - беше перфектна както винаги - много добър коментар направи за чешмата! Удоволствие е да я гледа човек!

А ти нахално, болно Старче не пиши малоумни, кретенски коментари по адрес на СКАТ във форум Атака!
1
09.04.2010 16:19:40
0
0
КатКас [bouncing] се е разходила до Трънак :) Ела да видиш в Билка какви билки има, а в Снягово сняг по всяко време на година, дори и през лятото. Хубаво вестниче сте вие, ама да вземете да пишете по-хубави неща, а не само критика. [flipcoin]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки