Големият брат посегна и на децата


Големият брат посегна и на децата
Николай Урумов в ролята на вдъхновен домоуправител търси жертви за Къщата
02 Март 2010, Вторник


 Ще издържи ли 3 месеца психиката им на този морален и нравствен геноцид в новата версия на долнопробното шоу?
Неуморимите продуценти на „Големия брат” този път надминаха себе си. В напъните си да привлекат колкото е възможно повече публика за поредното издание на сеирджийския си формат, измъдриха фамилна версия. Идеята, както признава Нико Тупарев, взела, че му хрумнала от... турските сериали! Аферим, Нико, ашколсум! След като се орезилиха цяла плеяда знайни и незнайни българи, жадни за мимолетна слава и пари, дойде ред и на свещената „клетка” на обществото – семейството. Колко му е да съсипем живота и на няколко фамилии. Да се готви цялото отечество след това!


Автор: Диана Славчева

По-лошото в случая е, че покрай безотговорните и загубили разсъдъка си родители, в шоуто ще бъдат забъркани и невинните техни деца. «Ти си тийнейджър и си отписал участието си в Big Brother? Писнало ти е за всяко яко нещо да ти казват: „Чакай да станеш на 18!”? Тази година Big Brother не ти е забранен! Тази година И ти можеш да участваш в най-голямото риалити! Единственото, което трябва да направиш, е да навиеш вашите да влязат заедно с теб. Ела с родителите си на националния кастинг за Big Brother family, че друг път може и да няма!» – зоват от сайта си големите брадъри! И с апломб добавят: «И не се притеснявай! Няма да имаш проблеми с училище – в къщата ще идват частни преподаватели, които да те подготвят по всички предмети».  А това, че в тези екранни панаири ще бъдат замесени деца с още неукрепнала психика и емоционалност, на които никой не знае как ще се отрази тримесечният им престой в къщата, очевидно не смущава комерсиализираните телевизионери. Наистина влизането на деца в обитавания от истерични и тъпеещи безделници дом вече не е прецедент. За известно време станахме свидетели на хленчещото и стресирано 3-годишно момиченце на бившата «Мис България» Виолета Здравкова, което докато майка му флиртуваше с мускулестия празноглавец Киро Скалата, падна в басейна и за малко не се удави. Тогава се надигна вълна от протести и множество дискусии, но те не спряха ентусиазма на продуцентите, които на гърба на тази случка си вдигнаха зрителския интерес, и в следващото издание допуснаха влизането на 2-годишното дете на вечните победители Здравко и Христина.
Днес бдителни граждани и десетки организации се опитват отново да протестират срещу това безумие. От известно време в интернет тече подписка под петицията „Да не допуснем деца участници в Биг Брадър Фемили!”, която е подкрепена досега от над 1200 души. От Националната мрежа за деца възнамеряват да качат петицията и във фейсбук, където вече има сформирана група „Аз съм против въвличането на деца н Биг брадър 5!!!”. Към нея само за седмица са се присъединили 2000 човека. Със свое становище излезе и Държавната агенция за закрила на детето, която настоява пред Нова телевизия да „предотвратят манипулативното и комерсиално използване на деца в телевизионното предаване», а родителите да бъдат «запознати с отговорността, която носят във връзка с неизпълнение на задължението им да осигурят условия за правилното физическо, психическо, нравствено и социално развитие на своите деца и писмено да декларират това».
За това какви нискочели малоумници се явяват на кастингите в преследване на наградата, която този път е още по-примамлива – 200 000 лева, луксозна кола и луксозен апартамент в един от най-хубавите квартали в София, можем да съдим от споделеното във форума на сайта на предаването. Ето един пример за нивото на кандидатите за безценния приз (препечатваме го без редакторска и коректорска намеса): «Аз бях малко с предобеждения, но всичко беше страхотно.Всички вълнуващи се от предстоещото, самата обстановка, всички онези усмихнати и лъчезарни лица които ни потканяха, към това което ни предстоеше».
Ясно е, че готовите да жертват собственото си достойнство хора в тази страна се хвърлят в това добре режисирано омаскаряване не само за пари, а за мнооого пари! Едва ли обаче им идва в плиткоумния мозък мисълта, че всъщност голееемите пари от това представление, събрани на техния гръб, ще прибере всъщност «Големият брат». А за тях ще остане само безплатния срам и позор.
Най-вероятно, когато шоуто свърши, СЕМ ще се зедейства и ще реши да го спре, както това се случи с другата подобна простотия «Цената на истината». А дотогава прекрасните ни деца, с които родината ни може само да се гордее, докато търсят къде да изяват невероятните си таланти и дарования, ще попадат  на подобни братски трибуни, които ще формират у тях морал и култура!
Това дали ще се гордеем, че «живеем в цивилизована страна», какъвто е призивът под виртуалната петиция, в крайна сметка зависи не само от бездействащите държавни институции, но и от самите нас. Децата на България очакват от родината си истинско внимание, нежност и грижи, а не пошли кервансарайски мохабети. Защото те са истинските ни перли, а не едноименните героини от Босфора, вдъхновяващи Нико бей за орезиляване на българското семейство.

Текст под снимка 1: Малката Данайа преживя кошмарни дни при брадърите, ако това се беше случило в любимата на политиците ни Америка, продуцентите тутакси щяха да бъдат изправени на съд


Снимка 1

В категории: Парадокси , Коментари

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
sukllmiscv
03.11.2012 02:09:43
0
0
3FdJlo , [url=http://qfparxumfizd.com/]qfparxumfizd[/url], [link=http://jtguzdnvvcnc.com/]jtguzdnvvcnc[/link], http://qfasstdogpue.com/
4
nancpbsgil
02.11.2012 14:30:27
0
0
ld8NZp <a href="http://tqrbvsowtrjn.com/">tqrbvsowtrjn</a>
3
oqdxts
01.11.2012 21:42:59
0
0
fArYuH , [url=http://gofpdrluixvy.com/]gofpdrluixvy[/url], [link=http://pjswzmijuksa.com/]pjswzmijuksa[/link], http://nqawwjxhygsk.com/
2
sajmlbmb
01.11.2012 12:40:58
0
0
zirsuD <a href="http://dvmuhkeewmrr.com/">dvmuhkeewmrr</a>
1
Mustafa
31.10.2012 08:45:31
0
0
Your honesty is like a becaon
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки