ВиК-фирма ще укрепва свлачище в Бургас?


ВиК-фирма ще укрепва свлачище в Бургас?
Възложител на поръчката е дирекцията по строителството, побърза да каже председателката на комисията Десислава Евгениева (с ножицата в ръка) подчинена на Костадин Марков - Снимки Николай Недев и Евгени Манов
02 Март 2010, Вторник


Поръчката е за над 500 000 лева и според запознати, името на печелившия се знаело още преди седмица
Само три фирми от общо девет, закупили тръжни документи, бяха допуснати за участие в конкурс за укрепване на свлачището в Морската градина, в района зад Летния театър в Бургас. Ценовите оферти на одобрените „Трансстрой - Бургас“ АД, Консорциум „Валмеркс НЕРК“ и великотърновската „ВТ Инженеринг“ бяха отворени в сряда, 25 февруари, точно в 11,00 часа от 6-членна комисия с председател архитект Десислава Евгениева от Дирекция „ТСУ“. 



Автор: Севдалина Пенева

Заедно с представители на две от изрядните, според комисията дружества (Консорциум „Валмеркс НЕРК“ нямаше свой човек в залата, вероятно предусетили, че шансът им да спечелят е равен на нула), при отварянето на пликовете присъства и екип на ДЕСАНТ.
Причината за нашия интерес бе постъпила в редакцията информация седмица преди събитието, че името на печелившия поръчката предварително се знае.
Става дума за „ВТ Инженеринг“със седалище улица „Георги Сава Ръковски“ №4 във Велико Търново. Както вестникът вече писа, от старопрестолния град са и приятелите на заместник кмета по строителството Костадин Марков – Стойчо Стоев и Пламен Дешков, които чрез фирмата си „Приста корект“ грабнаха друга поръчка за 2,4 милиона лева, за ремонт на три бургаски уличища.
Дали е съвпадение, че великотърновски фирми работят усилено с Община Бургас от две години или зад този факт се крият нечии интереси, ние не можем да твърдим със сигурност.
Но затова пък предварителната ни информация подозрително съвпадна с подреждането на трите фирми, според обявените от тях цени.
На първо, място (каква изненада) се нареди „ВТ Инженеринг“ с предложените от нея 535 143,92 лева. Следват ги ценовите оферти на „Трансстрой“ - 569 820,60 лв. и на Консорциум „Валмеркс НЕРК“ - 603 681 лева.
Изборът на изпълнител на обществената поръчка за укрепване на свалачището ще стане ясен официално след седмица, когато комисията ще обяви резултатие в сайта на Община Бургас. Че везните клонят обаче към великотърновци, подсказва още един факт. Дружеството им вече има подписан друг договор за работа с общината, но за поддържане на пътната инфраструктура, наред с „Път 2004“.
„Изпълнявали сме различни поръчки тук през последните две години, защото имаме опит и собствена механизация“, каза представителят на „ВТ Инженеринг“ за Бургас Хари Атанасов Баркачев. Собствениците на дружеството Станимир Милчев Георгиев на 55 г. и 71 – годишната Димитинка Николова не присъстваха при отварянето на пликовте.
Това, което спести г-н Баркачев пред нас бе фактът, че фирмата, представлявана от него е с основна дейност ВиК-инсталации. Само преди десетина дни – на 17 февруари Георгиев и Николова спечелиха поръчка за подмяната на водопровод във великотърновското село Присово.
Нищо лошо в цялата тази работа. Намирисва обаче фактът, как така името на победителя се знае предварително. Това води до съмнение, че Бургас ще бъде свидетел на поредния порочен търг – практика, която явно няма да бъде сменена, докато строителната програма е в ръцете на Костадин Марков.


Фирма с опит, свързан основно с ВиК-инсталации ще укрепва това свлачище на ската зад Летния театър в Морската градина Хари Баркачев и сътрудничката му Мирослава представляват „ВТ Инженеринг“ в Бургас

В категории: Общини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
iii69
25.11.2010 11:53:11
0
0
За наше съжаление всички са взаимно свързани и докато не се отреже като с нож тази порочна практика да лапат и да се облагодетелстват от изпълнители до поръчители( това няма да се промени. Трябва от чужбина да назначим хора за всичко, при нас нещата ще си останат все така на шуробаджнащинска основа.
2
бб
21.03.2010 13:54:49
0
0
Ако Борисов не вземе мерки и не разбие тази мафия, да забрави , че ще спечели на следващите избори. На бургазлии им е умръзнало да бъдат обирани от такива нагли копеленца като Марков. А общинската фирма БКС, е умишлено докарвана до фалит за да могат да я приватизират хората НЕ на Борисов, а седесарчетата или какТО се казва в един скеч СЕДЕРАСТИТЕ. Време е да се обърне сериозно внимание на общинската фирма "Благоустройствени строежи". Частни фирми като "Радине транс" работят на кариерите на "БКС" и не се знае какво количество инертни материали купуват и на каква цена.
1
Бургас
02.03.2010 16:51:27
0
0
В тази измислена държава има ли нещо случайно?Явно че този Коцето ли беше?, се чувства безнаказан.Така се получава като прокурори и съдии си плащат за постове и то огромни суми,трябва да ги избият от някъде.Такива като Коцето ще си платят и няма да имат проблеми,ако се наложи изобщо
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки