Бургас – Неапол на Балканите


Бургас – Неапол на Балканите
Бившият пристанищен шеф Аргир Бояджиев, който беше бурно оплют на протеста на пристанищните работници миналия вторник, вече е на хранилка в Института за регионални стратегии, ръководен от червения функционер Павел Маринов.
23 Февруари 2010, Вторник


Кметът на Бургас Димитър Николов в своя докладна иска одобрение от Общинския съвет за членството на общината в сдружението с нестопанска цел „Асоциация Бургаски залив”. На 18 януари четирите морски общини Бургас, Несебър, Созопол и Поморие подписаха Инициатива за сътрудничество. Тогава с посредничеството на Института за регионални стратегии бе свикана среща в град Поморие, на която присъстваха и гости от Неапол.


Автор: Лъчезар Лисицов

Те демонстрираха ползите от обединяването на няколко морски селища в една асоциация и от представянето на градовете като общ туристически продукт. И така по подобие на асоциацията Неаполитански залив бе решено да се създаде и Асоциация Бургаски залив.
Целите, които си поставя сдружението, са осигуряване на привлекателна жизнена среда за населението и създаване на условия за превръщане на Бургаския залив в стратегически, икономически и културен център в Черноморския басейн, постигане на ускорено местно икономическо развитие, както и на развита туристическа индустрия и модерна инфраструктура. С това четирите общини трябва да се превърнат „в предпочитано място за дестинация на туристите от Средиземноморската общност”.
За постигане на поставените цели се предвижда асоциацията да кандидатства за финансиране по оперативни програми за регионално развитие и междурегионално сътрудничество.
Седалището на новата структура ще се намира в Бургас на ул. Ал. Батенберг №1.
Председателят на Управителния съвет ще се избира за срок от една година, като на поста ще се развъртат на ротационен принцип представители на четирите общини.
В докладната до Общинския съвет Димитър Николов се самопредлага за представител на Община Бургас в Учредителното събрание и Общото събрание на сдружението.
Общината ще трябва да внесе встъпителна учредителна вноска в размер на 2500 лева. Освен това ще се плаща и годишен членски внос, чийто размер ще бъде определен от Общото събрание на асоциацията.



1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ДДС
02.03.2010 20:21:26
0
0
Това е нова пиар кампания на Павел Маринов на мястото на неуспялата по време на миналите местни избори "Супер Бургас". Задават се нови местни избори и протежето на най- ретроградното крило в столетницата-червените ченгета си търсят място под небето.
Сега пиара е замислен по- добре. Привлечени са кметове от различни партии, развява се социална тема- да помогнем на туристическия бранш. Местната асоциация най- много да направи две- три срещи до местните избори, след което изведнъж ще се активизира за чудо и приказ. Е не разбраха ли ,че това момче Павел не става ?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки